Τα 12 νέα συστήματα του C3 Aircross SUV

Μετά από το νέο C5 Aircross, το SUV της κατηγορίας C που αποκαλύφθηκε τον Απρίλιο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης, η Citroën εντείνει την επίθεσή της στην κατηγορία των SUV το 2017. Σήμερα η μάρκα αποκαλύπτει το νέο Citroën C3 Aircross NEXT GEN.SUV που είναι έτοιμο να κατακτήσει μια κατηγορία της αγοράς η οποία πενταπλασιάστηκε μεταξύ 2012 και 2016 τόσο στην Ευρώπη, όσο και παγκοσμίως.  

Εμπνευσμένο από το πρωτότυπο C-Aircross που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2017 και διαθέτοντας τα κλασικά σχεδιαστικά μοτίβα της Citroën, το νέο C3 Aircross φέρνει μια άλλη φρεσκάδα στην κατηγορία των συμπαγών SUV. Εξωτερικά, ξεχωρίζει με το μοναδικό στυλ του αμαξώματος και τις άνευ προηγουμένου δυνατότητες εξατομίκευσης, γεγονός που του προσδίδει μια δυναμική προσωπικότητα. Στο εσωτερικό, καινοτομεί μέσω της  προσφερόμενης άνεσης, η οποία αποτελεί τμήμα του προγράμματος

Citroën Advanced Comfort® για μεγαλύτερη ευρυχωρία, ευελιξία και φωτεινότητα.

Το νέο Citroën C3 Aircross είναι ένα SUV 4,15 μέτρων που διακρίνεται από το ισχυρό, πρωτότυπο και φρέσκο προφίλ του. Το αμάξωμά του διαθέτει το μοναδικό στυλ που αντιπροσωπεύει πλήρως τα νέα μοντέλα της Citroën και όλα τα χαρακτηριστικά ενός ισχυρού και δυναμικού SUV, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης απόστασης από το έδαφος, της υψηλής θέσης οδήγησης, της εμπρός και της πίσω προστατευτικής ποδιάς, των μεγάλων τροχών και των προστατευτικών στους θόλους των τροχών.

Αυτό το επιβλητικό στυλ ενισχύεται από έντονα χαρακτηριστικά, όπως οι πινελιές χρωμάτων στις μπάρες οροφής και το χαρακτηριστικό τρίτο πλευρικό τζάμι προσδίδει μία αίσθηση εξαιρετικής φωτεινότητας στο εσωτερικό. Το νέο C3 Aircross προσφέρει μια μοναδική και άνευ προηγουμένου δυνατότητα εξατομίκευσης, η οποία περιλαμβάνει 85 εξωτερικούς συνδυασμούς, συμπεριλαμβανομένων τριών χρωμάτων οροφής για τα μοντέλα με διχρωμία και τέσσερα Χρωματικά Πακέτα, καθώς και πέντε πολύ ιδιαίτερες και χαρακτηριστικές εσωτερικές επενδύσεις. Η καμπίνα, με την οριζόντια προσέγγισή της, προσφέρει σαφώς την αίσθηση της ευρυχωρίας και της ασφάλειας. Το νέο C3 Aircross είναι επίσης o ορισμός του SUV όσον αφορά την οδηγική απόλαυση και το «στήσιμό» του. Ευέλικτο στην πόλη, χάρη στις compact διαστάσεις του και έτοιμο για περιπέτεια, χάρη στα συστήματα Grip Control® και Hill Assist Descent που διαθέτει, το C3 Aircross προσφέρεται με μια ευρεία γκάμα οικονομικών και αποδοτικών βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων.

ΟΙ ΧΩΡΟΙ

Το πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort®, που εστιάζει στην ψυχική και σωματική ευεξία, είναι αυτό που διαμορφώνει την πρακτική και δυναμική προσωπικότητα του NEXT GEN.SUV. Μέσω της έξυπνης αρχιτεκτονικής του, το νέο C3 Aircross είναι ένα compact διαστάσεων SUV που διευκολύνει την καθημερινή ζωή χωρίς απολύτως κανένα συμβιβασμό στην άνεση ή τη λειτουργικότητα. Η καμπίνα φιλοξενεί ευρύχωρα και άνετα καθίσματα και προσφέρει μεγάλη απόσταση μεταξύ των επιβατών και της οροφής (το μεγαλύτερο ύψος οροφής στην κατηγορία και εξαιρετικά μεγάλο χώρο για τα γόνατα), ασύγκριτη δυνατότητα διαμόρφωσης του εσωτερικού (πίσω κάθισμα διαιρούμενο σε δύο ανεξάρτητα μέρη που σύρονται εμπρός- πίσω κατά 15cm, κάθισμα συνοδηγού με αναδιπλούμενη πλάτη η οποία δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς αντικειμένων μήκους 2,40 μέτρων), ενώ εξαιρετική είναι και η φόρτωση του όγκου αποσκευών με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα στην κατηγορία SUV: 410 έως 520 λίτρα. 

Το ταξίδι γίνεται πιο ευχάριστο χάρη στην ανοιγόμενη γυάλινη πανοραμική ηλιοροφή μέσω της οποίας διαχέεται το φως στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Συμβαδίζοντας με την εποχή του, το C3 Aircross διαθέτει έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένης και μιας θέσης ασύρματης φόρτισης smartphone στην κεντρική κονσόλα. Είναι δε διαθέσιμο με μία πλήρη γκάμα 12 συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, όπως η προβολή ενδείξεων στο παρμπρίζ (head up display), η λειτουργία αυτόματου φρεναρίσματος Active Brake Safety, η αυτόματη εναλλαγή των φώτων πορείας, η αναγνώριση ορίων ταχύτητας με συστάσεις, καθώς και χρήσιμες τεχνολογίες όπως το Park Assist και το Citroën Connect Nav.

ΤΑ 12 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ
Εξελιγμένο σύμφωνα με το πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort®, το νέο
Citroën C3 Aircross NEXT GEN.SUV σχεδιάστηκε επίσης για απρόσκοπτη χρήση.
Για το σκοπό αυτό, είναι εξοπλισμένο με διαισθητικές τεχνολογίες – με στόχο την
πνευματική ηρεμία και την οδική ασφάλεια – με ένα πλήρες φάσμα συστημάτων
που κάνει κάθε ταξίδι ευκολότερο και ασφαλέστερο:

Keyless entry and start (Είσοδος και εκκίνηση χωρίς κλειδί): σύστημα που
επιτρέπει στον οδηγό την είσοδό του στο όχημα και την εκκίνηση του κινητήρα χωρίς κλειδί.

Colour head-up display (Προβολή έγχρωμων ενδείξεων στο παρμπρίζ):
προσφέρει στον οδηγό χρήσιμες πληροφορίες για την οδήγηση, μέσα στο οπτικό του πεδίο. Τα δεδομένα (σχετικά με την ταχύτητα, το cruise control, το σύστημα περιορισμού ταχύτητας κλπ.) προβάλλονται έγχρωμα, επάνω σε μια ανασυρόμενη διαφανή επιφάνεια και είναι ορατά συνεχώς, χωρίς να χρειάζεται ο οδηγός να απομακρύνει το βλέμμα του από το δρόμο.

Top Rear Vision reversing camera (Κάμερα Οπισθοπορείας): για εκτεταμένο οπτικό πεδίο και ευκολότερους ελιγμούς. Όταν ο οδηγός βάζει όπισθεν, η κάμερα προβάλλει την εικόνα του χώρου που βρίσκεται πίσω από το όχημα στην οθόνη αφής 7 ιντσών, με έγχρωμα σημεία αναφοράς που υποδεικνύουν την εγγύτητα με τυχόν εμπόδια, καθώς και μια ανασυσταμένη εικόνα που προσφέρει μια οπτική γωνία 180° του χώρου αυτού.

Park Assist (Υποβοήθηση παρκαρίσματος): κάνει χαλαρότερο, ευκολότερο και
ασφαλέστερο το παρκάρισμα. Το Park Assist είναι ένα ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, για παράλληλο και κάθετο χώρο στάθμευσης. Όταν το ζητήσει ο οδηγός, εντοπίζει αυτόματα τον κατάλληλο χώρο και στη συνέχεια ελέγχει το σύστημα διεύθυνσης για ένα απολύτως ασφαλές παρκάρισμα. Η μοναδική ενέργεια του οδηγού είναι να βάλει όπισθεν, να επιταχύνει και να φρενάρει.

Active Safety Brake (Ενεργό Σύστημα Αυτόματου Φρεναρίσματος): δίνει ηχητική και οπτική ειδοποίηση για τη μείωση του κινδύνου μετωπικής σύγκρουσης και αν χρειαστεί φρενάρει αντί για τον οδηγό. Η κάμερα πολλαπλών λειτουργιών στο πάνω μέρος του παρμπρίζ ανιχνεύει εμπόδια, όπως τα οχήματα που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση ή είναι ακινητοποιημένα. Με ταχύτητες μεταξύ 5 km/h και 85 km/h, το σύστημα επενεργεί αυτόματα στα φρένα αν ανιχνευτεί κίνδυνος σύγκρουσης. Η ταχύτητα του οχήματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 80 km/h όταν ανιχνεύεται ακίνητο όχημα και τα 60 km/h όταν πρόκειται για πεζούς.

Lane Departure Warning System (Σύστημα Προειδοποίησης Ακούσιας Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας): για την καταπολέμηση της υπνηλίας στο τιμόνι ή για μια απλή στιγμή απροσεξίας σε ταχύτητα άνω των 60 km/h. Το σύστημα ανιχνεύει οποιοδήποτε τυχαίο πέρασμα των τροχών πάνω από οδική σήμανση (συνεχή ή διακεκομμένη γραμμή) όταν το φλας δεν είναι ενεργοποιημένο και προειδοποιεί τον οδηγό με ηχητικό σήμα και μήνυμα στον πίνακα οργάνων.

Blind Spot Monitoring System (Σύστημα Επόπτευσης Τυφλού Σημείου): ειδοποιεί τον οδηγό για την παρουσία οχήματος στα τυφλά σημεία των πλευρικών καθρεπτών μέσω ενός εικονιδίου επάνω στους καθρέπτες.

 – Speed limit recognition system and recommendation (Σύστημα Αναγνώρισης Ορίων Ταχύτητας και Σύσταση): οι οδηγοί λαμβάνουν αυτές τις πληροφορίες μέσω του πίνακα οργάνων και το σύστημα καταγράφει την ταχύτητα που υποδεικνύεται ως ρύθμιση για το cruise control και το σύστημα περιορισμού ταχύτητας.

Intelligent beam headlights (Αυτόματη εναλλαγή Φώτων): το σύστημα αυτό
αλλάζει αυτόματα από τη μεγάλη στη μεσαία «σκάλα» των φώτων (και
αντιστρόφως),ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού και κυκλοφορίας, για ασφαλέστερη οδήγηση τη νύχτα.

Driver Assistance Alert (Προειδοποίηση Βοήθειας Οδηγού): για την
παρακολούθηση της συμπεριφοράς του οδηγού μέσω της κάμερας πολλαπλών λειτουργιών στο πάνω μέρος του παρμπρίζ και για την προειδοποίησή του σε περίπτωση που διαπιστωθεί μείωση της επαγρύπνησής του. Το σύστημα αυτό αξιολογεί το επίπεδο προσοχής του οδηγού προσδιορίζοντας τις διαφορές στην τροχιά του αυτοκινήτου σε σχέση με τις οδικές σημάνσεις. Είναι ειδικά προσαρμοσμένο σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σε ταχύτητες άνω των 65 km/h.

Coffee Break Alert (Προειδοποίηση διαλείμματος έπειτα από συνεχή οδήγηση 2 ωρών): οι οδηγοί ενημερώνονται να κάνουν ένα διάλειμμα μετά από συνεχή οδήγηση για δύο ώρες σε ταχύτητες άνω των 70 km/h.

Grip Control® με Hill Assist Descent (Έλεγχος Πρόσφυσης με Υποβοήθηση
Κίνησης σε Κατωφέρεια): για οδήγηση χωρίς περιορισμούς, προσαρμοσμένη σε όλους τους τύπους δρόμων και διατήρηση χαμηλής ταχύτητας ακόμη και σε απότομες κλίσεις.

…ΚΑΙ 4 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
Για μια πιο απρόσκοπτη οδηγική εμπειρία, αλλά και για ολοένα και πιο
διαισθητικές λειτουργίες, το νέο Citroën C3 Aircross NEXT GEN.SUV επενδύει στη συνεχή συνδεσιμότητα και στο infotainmet, το σύστημα που συνενώνει την πληροφόρηση με την ψυχαγωγία. Εκφράζεται μέσω της οθόνης αφής 7 ιντσών η οποία καταλήγει να θεωρείται το κέντρο ελέγχου του οχήματος μέσω της οποίας ο οδηγός έχει πρόσβαση στα 12 συστήματα υποβοήθησης στο ηχοσύστημα και στον κλιματισμό. Για να κάνετε, λοιπόν, το αυτοκίνητό σας μια προέκταση του εαυτού σας και να παραμείνετε συνδεδεμένοι, το C3 Aircross προσφέρει τα
παρακάτω στοιχεία:

Ασύρματη φόρτιση Smartphone, σε ειδική βάση. Αυτό το ολοκαίνουργιο σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επαγωγική φόρτιση ενός ευρέος φάσματος smartphones ή συσκευών συμβατών με το πρότυπο Qi με τη βοήθεια μιας ειδικής βάσης φόρτισης, ενσωματωμένης σε συγκεκριμένο αποθηκευτικό χώρο στην κεντρική κονσόλα. Η ασύρματη μετάδοση ηλεκτρικής ενέργειας βασίζεται στην αρχή της μαγνητικής επαγωγής.

Λειτουργία οθόνης Mirror, με συμβατές εφαρμογές Android Auto, Apple
CarPlay™ και λειτουργία MirrorLink®. Οι οδηγοί απολαμβάνουν το περιεχόμενο
πολυμέσων και τις εφαρμογές των smartphones τους με απόλυτη ασφάλεια,
αναπαράγοντας και ελέγχοντάς τα μέσω της οθόνης αφής 7 ιντσών.

CITROËN Connect Nav, συνδεδεμένη 3D πλοήγηση με αναγνώριση φωνής. Αυτό το σύστημα πλοήγησης νέας γενιάς περιλαμβάνει συνδεδεμένες υπηρεσίες, όπως TomTom Traffic, πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο, τις θέσεις των συνεργείων και των σταθμών αυτοκινήτων (πάρκινγκ) με τους σχετικούς τιμοκαταλόγους, πληροφορίες για τον καιρό και μια λειτουργία αναζήτησης τοπικών σημείων ενδιαφέροντος.

CITROËN Connect Box, σύστημα έκτακτης ανάγκης για αναζήτηση βοήθειας. Αυτή η υπηρεσία (ή κλήση έκτακτης ανάγκης) φέρνει τους οδηγούς σε επαφή με μια εξειδικευμένη πλατφόρμα βοήθειας σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος.


ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

Το νέο C3 Aircross είναι επίσης σημείο αναφοράς των SUV όσον αφορά στην οδηγική απόλαυση και το «στήσιμό» του. Κυριαρχώντας στο δρόμο με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τους μεγάλους τροχούς του, το νέο Citroën C3 Aircross κινείται άνετα σε όλα τα εδάφη χάρη στα συστήματα Grip Control® και Hill Assist Descent.

Ικανό να περιπλανηθεί έξω από την πόλη χωρίς δυσκολία και να αφήσει την άσφαλτο προσαρμόζοντας την πρόσφυση, το C3 Aircross είναι ιδανικό τόσο για τους λάτρεις της αστικής περιπέτειας και των εξόδων για ψώνια, όσο και για τους λάτρεις του αθλητισμού και των υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Εξοπλισμένο με το σύστημα Grip Control® για βελτιωμένη πρόσφυση και ειδικά ελαστικά για λάσπη και χιόνι M+S (Mud & Snow) 16 ιντσών και 17 ιντσών, το C3  Aircross προσαρμόζεται σε δρόμους όλων των τύπων, ανεξάρτητα από τις συνθήκες και την κατάσταση της επιφάνειάς τους. Η ασφάλεια βελτιώνεται σε κάθε περίπτωση μέσω πέντε λειτουργιών οδήγησης. Οι οδηγοί μπορούν να αφήσουν το σύστημα Grip Control στην αυτόματη ρύθμιση επιλέγοντας τη Standard λειτουργία ή να επιλέξουν μεταξύ των λειτουργιών Sand (άμμος), All-Road (παντός εδάφους), Snow (χιόνι) ή ESP OFF (απενεργοποίηση συστήματος ευστάθειας).

Σε συνδυασμό με το Grip Control®, η λειτουργία Hill Assist Descent κρατά αυτόματα την ταχύτητα του αυτοκίνητου σε χαμηλά επίπεδα ακόμα και σε εδάφη με  μεγάλη κλίση. Αυτή η τεχνολογία διατηρεί το C3 Aircross στη σωστή τροχιά, ενώ περιορίζει τον κίνδυνο ολίσθησης καθώς το αυτοκίνητο κινείται σε οδόστρωμα με κατηφορική κλίση. Η νέα λειτουργία βοηθά τους οδηγούς να διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο του C3 Aircross με απόλυτη ασφάλεια. Το σύστημα μπορεί να διατηρήσει το όχημα σε πολύ χαμηλή ταχύτητα (3 km/h) για πρόσθετο έλεγχο και ασφάλεια, σε συνθήκες που διαφορετικά μπορεί να οδηγήσουν σε αγχωτικές για τον οδηγό καταστάσεις.

Η τεχνολογική υπόσταση του νέου μοντέλου αντιπροσωπεύεται από ένα ευρύ φάσμα οικονομικών και αποδοτικών κινητήρων τελευταίας γενιάς. Ιδανικός συνεργάτης για ημερήσιες αστικές μετακινήσεις ή αποδράσεις στο τέλος του Σαββατοκύριακου και ταξίδια σε απομακρυσμένους προορισμούς, το C3 Aircross διατίθεται με τρικυλίνδρους PureTech βενζινοκινητήρες εξοπλισμένους με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες για αυξημένη απόκριση και ελεγχόμενη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων. (Ο κινητήρας PureTech κέρδισε το βραβείο «Διεθνής κινητήρας της χρονιάς» το 2015 και το 2016.) Οι πετρελαιοκινητήρες BlueHDi προσφέρουν επίσης στους επιβάτες οδηγική απόλαυση, οικονομία και περιβαλλοντικό σεβασμό.

Βενζίνη: Το νέο Citroën C3 Aircross NEXT GEN.SUV είναι διαθέσιμο στην ταχύτερή του έκδοση, με τον κινητήρα PureTech 130 με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Ο κινητήρας PureTech 110 διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων (PureTech 110), καθώς και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT6 για μέγιστη οδηγική απόλαυση και άνεση (PureTech 110 EAT6). Το βασικό μοντέλο κινείται από τον κινητήρα PureTech με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων (PureTech 82).

Πετρέλαιο: Το νέο Citroën C3 Aircross NEXT GEN.SUV διατίθεται με δυνατότητα επιλογής μεταξύ των BlueHDi120 με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και BlueHDi 100 με χειροκίνητο κιβώτιο.

Νέο SUV CITROËN C3 AIRCROSS COMPACT

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Μήκος: 4,15 m
Πλάτος: 1,76 m
Ύψος: 1,64 m
Μεταξόνιο: 2,60 m
Χώρος Φόρτωσης Αποσκευών: 410 έως 520 λίτρα