7 παιδιά οργάνωσαν μυστικά την αναπαλαίωση του οικογενειακού αυτοκινήτου και συγκινούν

Μια ξεχωριστή έκπληξη περίμενε τον άρρωστο Ιταλό Carlo Tedeschi από τα επτά ενήλικα παιδιά παιδιά του, αναπαλαιώνοντας το αγαπημένο οικογενειακό αυτοκίνητο Ford Fiesta ηλικίας 38 ετών, όταν ο πατέρας τους διαγνώστηκε με καρκίνο.

Το Fiesta θεωρείται το “όγδοο παιδί” της Ιταλικής οικογένειας και έχει καλύψει 245.000 km σε μαθήματα οδήγησης, διαδρομές από το μαιευτήριο στο σπίτι καλοκαιρινές διακοπές και στο οποίο έμαθαν όλα τα παιδιά να οδηγούν!

Μάλλον έχοντας ξεμείνει από Ιταλικά ονόματα, ο Carlo και η γυναίκα του Gianfranca θεωρούν το μικρό λευκό τους αυτοκίνητο, που αγόρασαν πριν από 38 χρόνια, ως το όγδοο παιδί τους. Και όταν πριν από δύο χρόνια ο Carlo διαγνώστηκε με καρκίνο, τα επτά υπόλοιπα παιδιά του αποφάσισαν να ξαναδώσουν στο πολυαγαπημένο μέλος της οικογένειας την παλιότερη αίγλη του.

«Το Fiesta είναι ένα μεγάλο κομμάτι της οικογένειάς μας. Εγώ ο ίδιος και οι δύο νεότερες αδερφές μου όχι μόνο μάθαμε να οδηγούμε με το Fiesta, αλλά ήταν και το αυτοκίνητο με το οποίο ο μπαμπάς μας έφερε από το μαιευτήριο» δήλωσε ο νεαρότερος γιος Paolo, 34 ετών. «Ξέραμε ότι το όνειρό του γι’ αυτό το αυτοκίνητο ήταν να ξαναγίνει σαν καινούργιο. Έδινε το παρών σε γάμους, διακοπές, σαν κανονικό μέλος της οικογένειας. Όλοι το γνωρίζουν. Είμαστε η οικογένεια Fiesta.»

Όλα τα παιδιά του Tedeschi, ηλικίας από 46 έως 28 ετών, έμαθαν να οδηγούν στο Fiesta, που ο Carlo αγόρασε ολοκαίνουργιο από μία αντιπροσωπεία κοντά στο σπίτι τους στο Sant’llario d’Enza, Reggio Emilia, στην Ιταλία. Το μοναδικό αυτοκίνητο στη ζωή του που αγόρασε καινούργιο έχει γράψει τώρα στο κοντέρ 245,000 km, αλλά είχε εμφανή σημάδια φθοράς.

Για να λάβουν τον τίτλο του κλασικού και να δικαιούνται την ειδική χρυσή πλακέτα, τα αυτοκίνητα πρέπει να φέρουν μόνο γνήσια εξαρτήματα. Το μεγαλύτερο εμπόδιο ήταν το ξεφτισμένο ύφασμα των καθισμάτων που δεν διατίθεται στην Ιταλία. Ωστόσο το εγχείρημα μαθεύτηκε στη Γερμανική κοινότητα οπαδών του Fiesta, οι οποίοι έκαναν έκκληση για βοήθεια και έσωσαν την κατάσταση. Η οικογένεια Tedeschi ήταν επίσης επίτιμη προσκεκλημένη όταν η Ford αποκάλυψε την επόμενη γενιά Fiesta στην Κολωνία την περασμένη εβδομάδα.

Τα παιδιά του Carlo Tedeschi έχουν παραδοσιακά ονόματα: Cristina, Monica, Francesco, Massimo, Paolo, Valentina, Chiara… και Fiesta;
«Έγινε και πάλι πανέμορφο. Μακάρι να μπορούσα κι εγώ να ξανανιώσω τόσο εύκολα,» δήλωσε ο Carlo.