Η νέα BMW Σειρά 5 Sedan με αξεσουάρ BMW M Performance

Η νέα BMW Σειρά 5 Sedan προορίζεται για έντονες οδηγικές απολαύσεις και είναι άριστα προετοιμασμένη για να ανταποκρίνεται σε όλες τις προκλήσεις της σύγχρονης μετακίνησης. Το πιο σπορ και καινοτόμο business sedan στην κατηγορία του θα κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο του 2017. Μόλις μερικές εβδομάδες αργότερα, το μοντέλο της BMW M Performance BMW M550i xDrive θα είναι επίσης έτοιμο, μαζί με τα αξεσουάρ BMW M Performance που θα διατίθενται για όλες τις εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 5 Sedan. Τα αξεσουάρ που προορίζονται για εκ των υστέρων τοποθέτηση (retrofit) σχεδιάστηκαν ειδικά για τη νέα BMW Σειρά 5 Sedan και βασίζονται στην τεχνογνωσία του BMW M GmbH από τους τομείς συστημάτων κίνησης, ανάρτησης, αεροδυναμικής και cockpit, ενώ σκοπό έχουν να αναδείξουν το αθλητικό στυλ, να βελτιώσουν την αμεσότητα απόκρισης και να ενισχύσουν τη σπορ σχεδίαση του εσωτερικού.

Για τα μοντέλα BMW 540i (κατανάλωση μικτού κύκλου: 6,9 – 6,5 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 159 – 149 g/km) και BMW 540i xDrive (κατανάλωση μικτού κύκλου: 7.4 – 6.9 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 169 – 159 g/km), διαθέσιμα με τη νέα BMW Σειράς 5 Sedan, θα διατίθεται ένα BMW M Performance Power & Sound Kit που αυξάνει την ισχύ του 6-κύλινδρου εν σειρά βενζινοκινητήρα κατά 25 kW/34 hp στα 265 kW/360 hp και τη μέγιστη ροπή κατά 50 Nm στα 500 Nm. Αυτό βελτιώνει την απόκριση στην επιτάχυνση και την ελκτική ισχύ χωρίς να επηρεάζει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών της E.E. Αυτή η πρόσθετη ισχύς συνδυάζεται με ένα απόλυτα εναρμονισμένο σιλανσιέ που κάνει τον ήχο ακόμα πιο εντυπωσιακό και σπορ. Απολήξεις εξαγωγής με φινίρισμα από χρώμιο ή ανθρακονήματα διατίθενται για το σύστημα σιλανσιέ της BMW M Performance.

Επιπλέον, ένα σιλανσιέ BMW M Performance προσφέρεται ως ανεξάρτητη επιλογή retrofit για τα μοντέλα BMW 540i, BMW 540i xDrive, BMW 530i (κατανάλωση μικτού κύκλου: 5.9 – 5.5 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 136 – 126 g/km) και BMW 530i xDrive (κατανάλωση μικτού κύκλου: 6,4 – 6,0 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 147 – 137 g/km). Εκτός από την ισχυρή ακουστική του κινητήρα, το σπορ σιλανσιέ από ανοξείδωτο ατσάλι δημιουργεί μία άκρως εντυπωσιακή εικόνα στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου, όπου συνδυάζεται είτε με στρογγυλές είτε με τραπεζοειδείς απολήξεις από χρώμιο ή ανθρακονήματα, ανάλογα με την έκδοση του κινητήρα.

Από την άλλη, παράγεται μια πολύ συναισθηματική χροιά από το σύστημα εξαγωγής της BMW M Performance μέσω του Active Sound, που διατίθεται για μοντέλα diesel της νέας BMW Σειρά 5 Sedan. Ο αυλός εξαγωγής από ανοξείδωτο ατσάλι μπορεί επίσης να φέρει στρογγυλές ή τραπεζοειδείς απολήξεις, ανάλογα με τον τύπο του κινητήρα diesel, με χρωμιωμένο ή ανθρακονημάτινο φινίρισμα, σύμφωνα με τις προτιμήσεις. Οι τραπεζοειδείς απολήξεις εξαγωγής διατίθενται και σε ξεχωριστή έκδοση retrofit για όλες τις εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 5 Sedan.

Από το καλοκαίρι του 2017, ένα BMW M Performance Power Kit θα προσφέρεται για όλες τις BMW 530d (κατανάλωση μικτού κύκλου: 4,9 – 4,5 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 128 – 118 g/km) και BMW 530d xDrive (κατανάλωση μικτού κύκλου: 5,4 – 5,0 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 142 – 132 g/km). Το κιτ αυξάνει την ισχύ του εν σειρά εξακύλινδρου diesel κατά 20 kW/27 hp στα 215 kW/292 hp και τη μέγιστη ροπή κατά 30 στα 650 Nm. Σε αυτά τα μοντέλα επίσης, η αυξημένη ισχύς βελτιστοποιεί την επιτάχυνση και ελαστικότητα, διατηρώντας παράλληλα τις ίδιες τιμές κατανάλωσης και ρύπων, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών.

Εκτός από τα υψηλά αποθέματα ισχύος, το βελτιστοποιημένο φρενάρισμα είναι ένα ακόμα στοιχείο δυναμικών επιδόσεων και ακρίβειας συμπεριφοράς. Το σπορ σύστημα φρένων BMW M Performance προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο θερμικής αντοχής, διασφαλίζοντας αξιόπιστη επιβράδυνση ακόμα και σε πολύ δυναμικές συνθήκες οδήγησης. Περιλαμβάνει εσωτερικά αεριζόμενα, διάτρητα ελαφρού βάρους δισκόφρενα με σταθερές δαγκάνες 4 εμβόλων από αλουμίνιο στον εμπρός άξονα και φρένα με πλευστή μονοπίστονη δαγκάνα πίσω. Η αίσθηση αποκλειστικότητας τονίζεται περαιτέρω με τις κόκκινες δαγκάνες.

Επιπλέον αυτών, η προϊοντική γκάμα για το σύστημα ανάρτησης περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών σε διεπίπεδη σχεδίαση διπλών ακτίνων. Οι ελαφριές σφυρήλατες ζάντες διατίθενται αποκλειστικά σε Orbit Grey και σε Δίχρωμο φινίρισμα. Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό εδώ είναι ο συνδυασμός μηχανουργημένων στοιχείων και γυαλισμένων στο χείλος της ζάντας. Οι δίχρωμες ζάντες περνούν από μία ανεξάρτητη διαδικασία μηχανουργικής κατεργασίας μετά την επίστρωση του matt black, που σημαίνει ότι η αλουμινένια επιφάνεια γίνεται ορατή πάλι. Οι αλουμινένιες ζάντες της BMW M Performance συνδυάζονται με ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων εμπρός 245/35 R20 και 275/30 R20 στον πίσω άξονα.

Τα αξεσουάρ εξωτερικού που στόχο έχουν τη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής σχεδιάστηκαν με τη χαρακτηριστική ακρίβεια Μ σύμφωνα με τα πρότυπα της νέας BMW Σειράς 5 Sedan. Ειδικά αεροδυναμικά βοηθήματα BMW M Performance συμπληρώνουν το πακέτο M sports, ως εργοστασιακή επιλογή, και το αεροδυναμικό πακέτο M (Μ aerodynamics package) ως retrofit. Η γκάμα περιλαμβάνει ένθετα για τον εμπρός προφυλακτήρα, πίσω διαχύτη και πίσω αεροτομή από ανθρακονήματα. Συμπληρωματικά, διατίθενται επίσης μαύρα ένθετα μαρσπιέ και – αντί της ανθρακονημάτινης έκδοσης – πίσω αεροτομή και πίσω διαχύτης από πολυουρεθάνη (PUR). Τα εξαρτήματα που κατασκευάζονται από ελαφρά, high-tech ανθρακονήματα είναι χειροποίητα.

Τα αεροδυναμικά βοηθήματα M Performance όχι μόνον αναδεικνύουν τη σπορ εμφάνιση του αυτοκινήτου, αλλά βελτιστοποιούν και την απόκριση. Άλλες οπτικές πινελιές προστίθενται με στοιχεία όπως τα καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών  BMW M Performance από ανθρακονήματα, η μαύρη μάσκα BMW M Performance, οι μαύρες μπάρες BMW M Performance για τους αεραγωγούς των φρένων, τα αυτοκόλλητα στα μαρσπιέ με λογότυπο M Performance και οι διακοσμητικές ρίγες BMW M Performance.

Για cockpit αγωνιστικού χαρακτήρα, υπάρχει σπορ τιμόνι BMW M Performance σε Alcantara με κόκκινη κεντρική σήμανση και ασημί – γκρι ραφή σε στυλ ‘ψαροκόκαλο’: αυτό αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2017. Το σπορ τιμόνι BMW M Performance συνδυάζεται επίσης με χειριστήρια αλλαγών ταχυτήτων (shift paddles) σε εκδόσεις με 8-τάχυτο σπορ κιβώτιο Steptronic.

Αυτά τα προϊόντα εντάσσονται στο πρόγραμμα Γνήσιων Αξεσουάρ BMW που προσφέρονται μέσω του δικτύου εμπόρων BMW, των θυγατρικών εταιρειών BMW και των Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών BMW. Όλα τα αξεσουάρ BMW M Performance πληρούν τα ασυμβίβαστα πρότυπα ποιότητας του BMW Group σε ό,τι αφορά την επιλογή υλικών, τη σχεδίαση και ποιότητα κατασκευής. Επιπλέον, η μετέπειτα τοποθέτησή τους δεν έχει καμία επίπτωση στους όρους εγγύησης του οχήματος.