Έρχονται πρόστιμα για 600.000 ανασφάλιστα

Νέο γύρο τσουχτερών προστίμων μέσω του Taxis, για περισσότερους από 600.000 ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων ετοιμάζει η ΑΔΑΕ. Ήδη, έγινε ένας πρώτος έλεγχος -στον οποίο εντοπίστηκε ο παραπάνω αριθμός- και, τις επόμενες ημέρες θα γίνει το τελικό “σκανάρισμα” για να επιβληθούν τα πρόστιμα.

Το… concept είναι να βρεθούν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που, το καλοκαίρι, με τον φόβο του προστίμου, τα ασφάλισαν μέχρι να “περάσει η καταιγίδα”. Περίπου μισό εκατομμύριο συμβόλαια που έγιναν εκείνες τις ημέρες -και του χάους που ακολούθησε με τα λάθη από την πλευρά των ελεγχόντων- έχουν ήδη λήξει, ή λήγουν τις επόμενες ημέρες. Όσοι δεν… σπεύσουν, θα βρεθούν στην τσιμπίδα της ΑΔΑΕ και θα δουν το σχετικό “μπιλιετάκι” στη σελίδα της προσωποιημένης πληροφόρησης, στο Taxis.

Μέχρι το τέλος του 2017, στην Ελλάδα ήταν ασφαλισμένα 6 εκατομμύρια οχήματα έναντι 5,6 εκατομμυρίων οχημάτων το 2016. Στην πράξη, πέρυσι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια στα οχήματα σημείωσαν αύξηση 7,09%, λόγω και του… φόβου των καλοκαιρινών προστίμων. Ωστόσο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία κυκλοφορούν περίπου 8 εκατομμύρια οχήματα.

Και πόσο θα είναι αυτό το “μπιλιετάκι”; Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία και αν δεν αλλάξει κάτι, οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων θα κληθούν να πληρώσουν:

    –100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κυβικά εκατοστά.
    –150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κ.εκ.
    –200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κ.εκ. και
    –250 ευρώ για αυτοκίνητα άνω των 1.000 κ.εκ.