Το ράλλυ Ακρόπολις 2015 απέδειξε για άλλη μια φορά τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του (Videos)

Η ΛΑΣΠΗ ΣΤΕΓΝΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ SEAJETS ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2015 ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Το “ταμείο” του Ράλλυ Ακρόπολις

Και του χρόνου στο WRC! Μόνο με αυτή την ευχή μπορούμε να κάνουμε τον απολογισμό του φετινού Seajets Rally Acropolis.

To μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Ελλάδας ολοκληρώθηκε και η αυλαία του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2015 έπεσε. Ένας αγώνας τον οποίο παρακολούθησαν παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες χιλιάδες θεατές και εκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στο φετινό αγώνα η μάχη με την… λάσπη ακύρωσε το 31% των ειδικών διαδρομών. Τελικά, νικητής και Πρωταθλητής Ευρώπης 2015 αναδείχτηκε ο Καγιετάν Καγιετάνοβιτς με Ford Fiesta R5 και ακολούθησε ο Κρέγκ Μπριν με Peugeot 208. Μεγάλο επίτευγμα η 3η θέση στο βάθρο της γενικής κατάταξης από τους Αθανασούλα – Ζακχαίο. Και τα τρία πληρώματα ανταμείφτηκαν τόσο από το αποτέλεσμα για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν όσο και από τον μεγάλο χορηγό του αγώνα την εταιρεία ταχυπλόων SEAJETS.

«Κάναμε την πρώτη μεγάλη κίνηση να κρατήσουμε τον αγώνα στο ευρωπαϊκό ημερολόγιο. Στόχος είναι το SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις να μονιμοποιηθεί ως ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός και σύντομα να επιστρέψει στο WRC, με δουλειά, σοβαρότητα και μεθοδευμένες κινήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιθύνων νους της SEAJETS Μάριος Ηλιόπουλος.

Το ραντεβού ανανεώνεται για την επόμενη χρονιά και για το 2016 SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις.

Το SEAJETS ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2015 με μία ματιά

• Ο φετινός αγώνας προσμετρούσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ (ERC)

• Το SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις ανέδειξε τον Πρωταθλητή Ευρώπης 2015

• Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του «Ακρόπολις» (που προσμετρά είτε ως WRC είτε ως ERC) ανέβηκε στο βάθρο ελληνικό πλήρωμα (Αθανασούλας – Ζακχαίος)

• Ο αγώνας ολοκληρώθηκε στο 69% εξαιτίας της λάσπης που είχε καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των ειδικών διαδρομών

• Δώρα αξίας χιλιάδων ευρώ μοίρασε ο μεγάλος ονομαστικός χορηγός SEAJETS, με βασικό της κίνητρο την αγάπη για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά και την προβολή της χώρας και των νησιών σε παγκόσμιο επίπεδο

• Το… φθινοπωρινό SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις παρακολούθησαν από κοντά χιλιάδες θεατές παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες

Ο Breen με το Peugeot 208 T16 πηγαίνει με το καπώ ανοικτό