Ανακαλούνται 1.104 Ford Fiesta στην Ελλάδα

Την ανάκληση 1.104 Ford Fiesta με κινητήρες diesel 1.4 και 1.6 λίτρων στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας. Πρόκειται για αυτοκίνητα, τα οποία έχουν παραχθεί τη χρονική περίοδο από 1/1/2012 μέχρι 29/8/2013.

Και γιατί ανακαλούνται; Σύμφωνα με τη Ford, στα αυτοκίνητα αυτά, η μονάδα ελέγχου προθερμαντήρων πετρελαιοκινητήρα μπορεί να επηρεαστεί από υγρές καιρικές συνθήκες. Τυχόν εισχώρηση νερού στην ηλεκτρονική μονάδα μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση, με πιθανό κίνδυνο πυρκαγιάς σε περίπτωση μη επίβλεψης του οχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για την ενημέρωση των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχημάτων, μέσω προσωπικής επιστολής, ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές Ford για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι κάτοχοι – ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνήσουν με το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Ford ή στον τηλεφωνικό αριθμό 210 – 4805620, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info11@ford.com