Live η Κίνηση στους δρόμους
2177094 gn1ia6weof 100 χρόνια Lingotto: Η σημαία σχεδιασμού για το μέλλον της μάρκας FIAT (Βίντεο)

100 χρόνια Lingotto: Η σημαία σχεδιασμού για το μέλλον της μάρκας FIAT (Βίντεο)

Μια συζήτηση μεταξύ του Olivier Francois και της Ginevra Elkann, προέδρου της Pinacoteca Agnelli, σχετικά με την εκατονταετηρίδα του Lingotto, από τη γέννησή του και προβάλλοντας το ως μέλλον της μάρκας

Στο βίντεο για τον εορτασμό των 100 χρόνων “Shaping the Future”, ο Olivier Francois, CEO της FIAT, παρουσιάζει ένα όραμα για τα μελλοντικά μοντέλα της FIAT, τα οποία θα εμπνέονται από τα χαρακτηριστικά στοιχεία του Lingotto και της παγκοσμίου φήμης πίστας στην οροφή: συμπεριλαμβανομένης της χαρακτηριστικής ελαφρότητας, της βελτιστοποίησης του χώρου και της έντασης της πρόσοψης.

2177079 nbni08lcec 100 χρόνια Lingotto: Η σημαία σχεδιασμού για το μέλλον της μάρκας FIAT (Βίντεο)

Η FIAT γιορτάζει την 100ή επέτειο του εμβληματικού Lingotto: ένας αιώνας έχει περάσει από τότε που η θεμελιώδης μονάδα παραγωγής εγκαινιάστηκε επίσημα στις 22 Μαΐου 1923, καθιερώνοντας αμέσως την τοποθεσία ως ένα σημαντικό ιταλικό βιομηχανικό κέντρο. Το περίφημο κτίριο έχει πλέον νέα ζωή και σκοπό, αλλά συνεχίζει να αποτελεί μοχλό νέων ιδεών και έμπνευσης.

2177073 vwg0juf2w0 100 χρόνια Lingotto: Η σημαία σχεδιασμού για το μέλλον της μάρκας FIAT (Βίντεο)

Για τη FIAT, το Lingotto είναι ένα μέρος όπου η κληρονομιά συναντά το μέλλον. Στις πρώτες μέρες του, η εμβληματική δομή και τα χαρακτηριστικά του αποτέλεσαν ένα μανιφέστο που πραγματικά εκτόξευσε τη FIAT στον 20ό αιώνα. Σήμερα είναι και πάλι ένα μανιφέστο του ανανεωμένου οράματος της μάρκας στον 21ο αιώνα.

2177088 yayj2r8emm 100 χρόνια Lingotto: Η σημαία σχεδιασμού για το μέλλον της μάρκας FIAT (Βίντεο)

Στο εορταστικό βίντεο “Shaping the Future” ο Olivier Francois, CEO της FIAT και Stellantis Global CMO, βρίσκει την ευκαιρία να προαναγγείλει ορισμένες λεπτομέρειες για τα αυτοκίνητα που θα αρχίσουν να εμφανίζονται στην αγορά από το 2024. Το σύνθημα “Lingotto inspired” καθιστά επίσης σαφή τον στόχο της FIAT: να εμπνεύσει την αλλαγή και να καταστήσει ένα βιώσιμο μέλλον προσιτό σε όλους. Ο Olivier Francois δήλωσε σχετικά: “Η εταιρεία είναι μια από τις πιο σημαντικές εταιρείες που έχουν αναπτύξει την καινοτομία στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας: “Στη FIAT πιστεύουμε ότι το Lingotto και η πίστα αποτελούν τέτοιο ορόσημο που τους αξίζει να γίνουν “δείκτες σχεδιασμού”. Τα χαρακτηριστικά τους ενέπνευσαν τους σχεδιαστές της FIAT να χαράξουν τις γραμμές των μελλοντικών μοντέλων της FIAT, από την απίστευτη πίστα οροφής, μέχρι τη ράμπα – μια επανάσταση στη δεκαετία του 1920 – η οποία είναι σαν ένα μανιφέστο της παραδοσιακής μας ελαφρότητας: λιγότερα υλικά, περισσότερος χώρος, αυτό είναι το όραμά μας για την εσωτερική σχεδίαση που προχωράει μπροστά. Το οβάλ σχήμα του “La Pista 500” εμπνέει αρκετούς νέους εσωτερικούς προϊοντικούς δείκτες, ενώ η πρόσοψη, με την ελαφρότητα των παραθύρων της, θα γίνει επίσης μια χαρακτηριστική υπογραφή των μελλοντικών μοντέλων. Ανυπομονώ να λανσάρω αυτά τα μοντέλα “εμπνευσμένα από τη Lingotto” σε ένα χρόνο από τώρα”.

2177082 tuspx569v9 100 χρόνια Lingotto: Η σημαία σχεδιασμού για το μέλλον της μάρκας FIAT (Βίντεο)

Η Ginevra Elkann, πρόεδρος της Pinacoteca Agnelli, δήλωσε: “Η Pinacoteca Agnelli είναι η πρώτη ομάδα που έχει αναλάβει την ευθύνη για την κατασκευή των προϊόντων της: “Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα, το Lingotto εγκαινιάστηκε επίσημα από τον προπάππου μου, ακριβώς πριν από 100 χρόνια. Ήταν μια πολύ περήφανη στιγμή: ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για τη FIAT και για την ιταλική βιομηχανία γενικότερα. Ο Κορμπυζιέ το αποκάλεσε “ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα που έχει προσφέρει ποτέ η βιομηχανία”. Το Lingotto υπήρξε ένα σύμβολο της ιταλικής βιομηχανίας, της ανανέωσης και του μετασχηματισμού και, ακόμη και σήμερα, αποτελεί έναν κινητήριο μοχλό για νέες ιδέες. Τη δεκαετία του ’80 αναζητούσαμε έναν νέο σκοπό, οπότε ο παππούς μου αποφάσισε να το μετατρέψει σε αυτό που βλέπετε σήμερα: καταστήματα, γραφεία, ξενοδοχεία και πολιτισμό που εκπληρώνεται από την καλλιτεχνική αποστολή της Pinacoteca Agnelli. Πρόσφατα επαναλανσάροντας μέσα από ένα νέο φιλόδοξο πρόγραμμα εκθέσεων και εκδηλώσεων, η Pinacoteca έχει γίνει ένας νέος προορισμός για ένα ποικιλόμορφο και νεανικό κοινό. Χάρη στον κρεμαστό κήπο στη La Pista 500 με τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις τέχνης, το Casa 500 και το FIATCafé500, η Pinacoteca Agnelli είναι σήμερα ένα από τα πιο επισκέψιμα μουσεία της πόλης.

2177070 a4w6m5i3og 100 χρόνια Lingotto: Η σημαία σχεδιασμού για το μέλλον της μάρκας FIAT (Βίντεο)

Το κτίριο Lingotto ανακάλυψε τη νέα του αποστολή κατά τη δεκαετία του ’80, όταν εγκαινιάστηκε στην πόλη του Τορίνο και η συλλογή του Giovanni και της Marella Agnelli έγινε ο συμβολικός πυρήνας του. Σήμερα το άνοιγμα του La Pista 500 επανασυνδέει το κοινό με την αρχική ταυτότητα αυτού του ιδιαίτερου χώρου, ενώνοντας το παρελθόν με νέες, φρέσκες και ζωτικές ρίζες.

2177091 atvwd1e24s 100 χρόνια Lingotto: Η σημαία σχεδιασμού για το μέλλον της μάρκας FIAT (Βίντεο)

Το La Pista 500 είναι ο μεγαλύτερος κρεμαστός κήπος στην Ευρώπη και το Casa 500 – που υποδέχεται τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται για το σύμβολο της FIAT, την τέχνη, την αρχιτεκτονική και τη φύση – δεν είναι απλώς ένα μουσείο, είναι η αρχή ενός ταξιδιού στο μέλλον.

2177094 gn1ia6weof 100 χρόνια Lingotto: Η σημαία σχεδιασμού για το μέλλον της μάρκας FIAT (Βίντεο)

Ως το αρχικό, συμβολικό σπίτι της FIAT για έναν αιώνα, το Lingotto εξελίσσεται συνεχώς και προσαρμόζεται με την πάροδο του χρόνου, όπως και η μάρκα FIAT. Η καινοτομία, η προσοχή στη λεπτομέρεια και η ελαφρότητα παραμένουν στον πυρήνα των μελλοντικών σχεδίων της μάρκας, με ισχυρή προτεραιότητα στις πραγματικές ανάγκες των πελατών σε μια εποχή συνεχών αλλαγών.