Live η Κίνηση στους δρόμους
mbellas Βόμβα: Σε ελβετικό κολοσσό μεταβιβάζεται η Mercedes-Benz Ελλάς

Βόμβα: Σε ελβετικό κολοσσό μεταβιβάζεται η Mercedes-Benz Ελλάς

Ήταν μια φήμη που σερνόταν στην αγορά τις τελευταίες εβδομάδες και, δεν άργησε να επιβεβαιωθεί. Η, μέχρι πρότινος θυγατρική της Mercedes-Benz AG, Mercedes-Benz Ελλάς, μεταβιβάστηκε στον ελβετικό κολοσσό της αυτοκίνησης Emil Frey. Ο ελβετικός Όμιλος, με προσωπικό που ξεπερνά τα 22.000 άτομα και διοικείται από τον διάδοχο του ιδρυτή του ομίλου, Walter Frey, είναι ο μεγαλύτερος dealer αυτοκινήτων της Ευρώπης με 678 τοποθεσίες και ειδικεύεται στην αντιπροσώπευση της Mercedes-Benz.

Νέα εποχή, λοιπόν, μετά από περίπου μισό αιώνα για τη Mercedes-Benz στην Ελλάδα. Χθες, 17 Αυγούστου, υπεγράφη συμφωνία για τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της ελληνικής εταιρείας, η οποία είχε ιδρυθεί το 1981, με έδρα στη Νέα Κηφισιά, στον Ελβετικό Όμιλο Emil Frey Group. Αυτό σημαίνει ότι η Γενική Διανομή των Επιβατηγών και Ελαφρών Επαγγελματικών Οχημάτων Mercedes-Benz και Smart, μεταβιβάζεται στον ελβετικό όμιλο.

ΜΒΗ Premises Kifissia Βόμβα: Σε ελβετικό κολοσσό μεταβιβάζεται η Mercedes-Benz Ελλάς
Οι κεντρικές εγκαταστάσεις της Mercedes-Benz Ελλάς, στη Ν. Κηφισιά

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, “η αλλαγή ιδιοκτησίας θα επιτρέψει στην Mercedes-Benz Ελλάς να συνεχίσει κάτω από μια επιχειρηματική στέγη την επιχειρησιακή λειτουργία των Επιβατηγών και Ελαφρών Επαγγελματικών οχημάτων Mercedes-Benz και smart, των Φορτηγών Mercedes-Benz και Fuso, καθώς και των Λεωφορείων Mercedes-Benz και Setra στην Ελλάδα, δεδομένου ότι ο πρώην όμιλος Daimler AG έχει χωριστεί από τον Δεκέμβριο του 2021 σε δύο ανεξάρτητους Ομίλους (Mercedes-Benz Group AG και Daimler Truck Holding AG).

Με τον Όμιλο Emil Frey, η Mercedes-Benz Ελλάς βρίσκει έναν έμπειρο και αξιόπιστο νέο μέτοχο, ο οποίος αποτελεί μακροχρόνιο συνεργάτη της Mercedes-Benz AG, με μεγάλη εμπειρία στην Πώληση και Επισκευή οχημάτων Mercedes-Benz σε πολλές Ευρωπαϊκές
αγορές.

Με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Mercedes-Benz Ελλάς, διασφαλίζεται η αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών Πωλήσεων και Τεχνικής εξυπηρέτησης για τους πελάτες της, στα ίδια σημεία με σήμερα. Η Mercedes-Benz Ελλάς, ως το πιο πρόσφατο μέλος του Emil Frey Group, του επί σειράς ετών μεγαλύτερου Δικτύου Διανομής οχημάτων στην Ευρώπη με πάνω από 620.000 πωλήσεις το 2021, εισέρχεται από το 1ο τρίμηνο του 2023 σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης στην Ελληνική αγορά αυτοκινήτου και σχεδιάζει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστική της θέση, σε μια περίοδο όπου ο κλάδος της αυτοκίνησης μετασχηματίζεται. Για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μετάβαση στο νέο καθεστώς, η αλλαγή της ιδιοκτησίας θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Επιπλέον, διατηρείται στο ακέραιο η δέσμευση της Mercedes-Benz για προσφορά άριστης εμπειρίας πελατών που σε συνδυασμό με τα κορυφαία προϊόντα και τις υπηρεσίες της μάρκας έχει διακρίνει τη Mercedes-Benz ως μια από τις πολυτιμότερες και πλέον αξιοθαύμαστες εμπορικές επωνυμίες στην Ελληνική αγορά, ανεξαρτήτως κλάδου. Οι πελάτες της μάρκας θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις ίδιες εξαιρετικές υπηρεσίες πωλήσεων και τεχνικής εξυπηρέτησης της Mercedes-Benz σε όλα τα ήδη γνωστά σημεία, καθώς η εταιρεία θα μεταβιβαστεί συμπεριλαμβανομένων των υφιστάμενων συμβολαίων Εξουσιοδοτημένων Διανομέων & Επισκευαστών και του συνόλου του προσωπικού της”.

Ο Καλλίγερος

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς, Ιωάννης Καλλίγερος, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που γινόμαστε στρατηγικός εταίρος της Emil Frey AG και δεσμευόμαστε να υποστηρίζουμε και να επιταχύνουμε τη συνεχή ανάπτυξή της. Η Emil Frey AG είναι αναμφίβολα ηγέτης στον τομέα της εμπορίας αυτοκινήτων και είμαστε βέβαιοι ότι η Mercedes-Benz Ελλάς, ως το πιο πρόσφατο μέλος της, θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο την ηγετική της θέση στην πολυτελή κατηγορία στην Ελλάδα και θα συνεχίζει να διαμορφώνει τις τάσεις στον ραγδαία μεταβαλλόμενο χώρο της αυτοκίνησης».

Ο CEO του Frey Group, Gerhard Schuermann, δήλωσε: “Είμαστε περήφανοι που επιλεχτήκαμε ως ο έμπιστος συνεργάτης για τη Διανομή των Επιβατηγών και Ελαφρών Επαγγελματικών οχημάτων Mercedes-Benz και smart, καθώς και των Φορτηγών και Λεωφορείων της Daimler Trucks στην Ελλάδα. Μαζί με το έμπειρο προσωπικό της Mercedes-Benz Ελλάς, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε την επιτυχημένη της πορεία, θα αναπτυχθούμε και θα αναβαθμίσουμε περαιτέρω την ποιότητα των υπηρεσιών για αυτά τα εξαιρετικά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και πολυτέλειας”.