Van του 2019 το Citroen Berlingo

Το νέο Citroën Berlingo Van, κατέκτησε στην Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων στο Αννόβερο, τον ιδιαίτερα σημαντικό τίτλο του «Διεθνούς Van Της Χρονιάς 2019»!

Είναι η δεύτερη φορά που το Berlingo Van κατακτά τη συγκεκριμένη διάκριση καθώς το ίδιο είχε συμβεί και το 1997 κατά το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς. Μετά από 1,5 εκατομμύρια πωλήσεις, έφτασε η στιγμή της επανάληψης για τη διάκριση αυτή, στην 3η γενιά του Berlingo Van με τις επαναστατικές τεχνολογίες άνεσης ασφάλειας που προσφέρει, χωρίς συμβιβασμούς στην πρακτικότητα που κάνει το νέο Berlingo ιδιαίτερα σημαντικά για τους επαγγελματίες.

Με τον τρόπο αυτό συνεχίζεται μια πολύ θετική και μακρά παράδοση που έχει δημιουργήσει η Citroën στην πολύ δυναμική κατηγορία των επαγγελματικών Vans. Η επιτυχημένη ιστορία της Citroën, έχει ξεκινήσει από το εμβληματικό 2 CV Van, συνεχίστηκε με το Acadiane και το C15 για να φτάσουμε στη σημερινή εκδοχή του Νέου Berlingo Van που αποτελεί την πλέον εκσυγχρονισμένη πρόταση της κατηγορίας. 

Το Νέο Berlingo Van ξεχωρίζει χάρη στη μοναδική του προσέγγιση απέναντι στις ανάγκες των επαγγελματιών, προσφέροντας εκδόσεις προσαρμοσμένες για την επαγγελματικές δραστηριότητες στην πόλη ή στις δύσκολες συνθήκες της υπαίθρου, ενώ επιδεικνύει και τεχνολογική αρτιότητα στους τομείς της άνεσης και της ασφάλειας. Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται 20 τεχνολογίες που βελτιστοποιούν την ασφάλεια στις μετακινήσεις, ενώ διαθέτει και 4 προτάσεις συνδεσιμότητας. 

«Η Citroën είναι περήφανη για τη διάκριση του Νέου Berlingo Van ως το «Διεθνές Van Της Χρονιάς 2019» για άλλη μια φορά. Με τη διάκριση αυτή επιβεβαιώνεται το «άλμα» που έχει κάνει η 3η γενιά του Berlingo σε ότι έχει να κάνει με τον εξοπλισμό, υπογραμμίζοντας με τον τρόπο αυτό την ανωτερότητα της Citroën ανάμεσα στις προτάσεις της αγοράς για την κατηγορία των van διανομών. Η επιτυχία αυτή επαναφέρει στην επικαιρότητα την εξαιρετική παράδοση που έχει η Μάρκα στην κατηγορία των Ελαφρών Επαγγελματικών οχημάτων και συνεχίζει το success story που ξεκίνησαν τα  Acadiane, 2CV Van και C15 ή ακόμα και το Τtype κατά το παρελθόν. Το Νέο Citroën Berlingo Van είναι ένα μοντέρνο επαγγελματικό όχημα, ιδανικό για κάθε χρήση που περήφανα φέρει την υπογραφή “Inspired By Pro”. 

LINDA JACKSON, Citroën’s CEO

Το Νέο Citroën Berlingo Van είναι ένα μοναδικής σχεδίασης van, με ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις και τις αλλεπάλληλες  στάσεις για φόρτωση και εκφόρτωση. Διατηρεί την αισθητική ταυτότητα της οικογένειας των αυτοκινήτων της Citroën αλλά και του μεγαλύτερου «αδερφού» μοντέλου Jumpy, με τον ευέλικτο χώρο φόρτωσης να μπορεί να εξυπηρετήσει μια μεγάλη γκάμα αναγκών από επαγγελματίες. Το εσωτερικό του είναι μοντέρνο και συνδυάζει την πρακτικότητα με την υψηλή αντοχή, με το ταμπλό του να έχει ενσωματωμένες πολλές τεχνολογικές λύσεις για τις καθημερινές ανάγκες αλλά και αρκετούς χώρους αποθήκευσης αντικειμένων (του Top Box στο επάνω μέρος του ταμπλό μπροστά στο συνοδηγό συμπεριλαμβανομένου). Εξελιγμένο με την αρχή «Inspired by Pro» το Νέο Citroën Berlingo Van προσφέρει λύσεις για τις ανάγκες του κάθε επαγγελματία. Είναι διαθέσιμο σε δύο μεγέθη, M και XL, με μήκος οχήματος 4.40m και 4.75m με δύο διαφορετικά μήκη μεταξονίου και με ωφέλιμο φορτίο από 650 -1.000 κιλά. 

Προσφέρεται σε 2 επίπεδα εξοπλισμού:

WORKER με την καμπίνα Extenso® και το Πακέτο Worker που περιλαμβάνει: Grip Control με Hill Assist Descent, αλλά και αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 30 mm, με ποδιά προστασίας του κινητήρα από κάτω για τις δύσκολες συνθήκες της υπαίθρου. 

DRIVER με: Acoustic Pack, Citroën Connect Nav σε οθόνη αφής 8″, Surround Rear Vision, άνετο κάθισμα οδηγού με υποβραχιόνιο, ρύθμιση ύψους και στήριξης μέσης, καθώς και χώρο φύλαξης αντικειμένων κάτω από το κάθισμα.  

Οι αυξημένες δυνατότητες για την ευελιξία της καμπίνας, φαίνονται από: 

Το Extenso® Cab για 3 επιβαίνοντες (2θέσια διαμόρφωση του χώρου του συνοδηγού, με αναδιπλούμενη πλάτη και περιστρεφόμενη επιφάνεια για δελτίο παραγγελιών). 

Κάποιες άλλες προαιρετικές ευκολίες όπως είναι το άνοιγμα της οροφής, η ξύλινη επένδυση του πατώματος, οι πόρτες χώρων φόρτωσης με παράθυρα, κ.λ.π.) 

Προσφέρει απρόσκοπτη πρόσβαση στο χώρο φόρτωσης με συρόμενες πλευρικές πόρτες και ωφέλιμο φορτίο έως και 1.000kgm.

Η απόσταση μεταξύ των θόλων καθιστά το χώρο φόρτωσης ικανό να μεταφέρει έως και 2 ευρωπαλέτες.

Έχοντας επικαιροποιημένη τεχνολογία, το Νέο Berlingo Van προσφέρει άνεση στην οδήγηση και εξαιρετική ασφάλεια στις μετακινήσεις, χάρη στα εξής: 

Η ανάρτηση έχει τις ιδανικές ρυθμίσεις για να είναι η κάθε μετακίνηση όσο πιο άνετη γίνεται, ως γνήσιο μοντέλο της Citroën που έχει παράδοση στον τομέα.

Η νέα πλατφόρμα EMP2 επιτρέπει τη χρήση πολλών νέων τεχνολογιών, ενώ κάνει απόλυτα σύγχρονα τα οδικά χαρακτηριστικά του μοντέλου. 

Το τεχνολογικό επίπεδο που είναι πρωτόγνωρο για την κατηγορία με την ενσωμάτωση των:

20 συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, στα οποία περιλαμβάνεται η ένδειξη υπερφόρτωσης, η ορατότητα προς τα πίσω σε γωνία 180 μοιρών, το έγχρωμο σύστημα Ηead Up Display, το ηλεκτρικό χειρόφρενο, το προσαρμοσμένο Cruise Control με αυτόματη διατήρηση της απόστασης από το προπορευόμενο όχημα και το αυτόματο φρενάρισμα.

4 τεχνολογιών συνδεσιμότητας που περιλαμβάνουν τα Citroën Connect Nav και την Ασύρματη Φόρτιση για smartphones. 

Οι κινητήρες είναι οικονομικοί και δυνατοί: Diesel (BlueHDi 130 με σύστημα S&S και χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο 8 σχέσεων – EAT8, BlueHDi 75 με χειροκίνητο κιβώτιο και BlueHDi 100 με S&S και χειροκίνητο κιβώτιο)

Παράλληλα, η δυνατότητα μετατροπής σε 4×4 από την εταιρία Dangel, μεγιστοποιεί τις ικανότητες του μοντέλου στην έκδοση BlueHDi 130 με σύστημα S&S και χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων.