1 Γιατί αυτό το Type-R πωλείται για 200.000 δολάρια

Γιατί αυτό το Type-R πωλείται για 200.000 δολάρια

1 Γιατί αυτό το Type-R πωλείται για 200.000 δολάρια

Για κάποιους, το Honda Civic Type-R είναι ανεκτίμητο, επειδή είναι το γρηγορότερο προσθιοκίνητο που γύρισε το Nurburgring. Για κάποιους άλλους, όχι. Όπως και να χει, το συγκεκριμένο Type-R, βαμμένο στο εθνικό μας χρώμα, το “Aegean Blue“, είναι ιστορικό. Τόσο ιστορικό, που πωλείται για 200.000 δολάρια στην δημοπρασία του Bring A Trailer, στις 6 Ιουλίου, στις ΗΠΑ.

2 Γιατί αυτό το Type-R πωλείται για 200.000 δολάρια

Το συγκεκριμένο, είναι το παράδειγμα παραγωγής και έχει αριθμό πλαισίου R00001. Και, ως είθισται με μοντέλα που έχουν τον αριθμό 1, η Honda το έβγαλε σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Γιατί όμως το συγκεκριμένο είναι τόσο ακριβό;

3 Γιατί αυτό το Type-R πωλείται για 200.000 δολάριαΗ απάντηση κρύβεται στην… αμερικανιά. Το συγκεκριμένο, είναι το πρώτο Honda Civic Type-R που εισάγεται επίσημα από την ιαπωνική εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Γιατί, για εμάς στην Ευρώπη μπορεί να είναι “συνηθισμένο“, για τους Αμερικανούς, το Type-R δεν είναι και τόσο. Ήταν, όπως λέει και ο αντιπρόεδρος της Honda USA, Jeff Conrad, “το απαγορευμένο φρούτο“.

4 Γιατί αυτό το Type-R πωλείται για 200.000 δολάριαΈχουμε και λέμε λοιπόν: Το συγκεκριμένο Type-R είναι το πρώτο που εισάγεται επίσημα στις ΗΠΑ, το ισχυρότερο Honda παραγωγής που είδαν ποτέ οι Αμερικανοί, έχει το νούμερο R00001 στο σασί του και είναι το πρώτο νέο αυτοκίνητο που βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Bring A Trailer.

5 Γιατί αυτό το Type-R πωλείται για 200.000 δολάριαΠριν αρχίσεις να σχολιάζεις περί “υπερβολικών ποσών” και άλλα τέτοια, να σου επισημάνουμε ότι το ποσό από την πώληση αυτού του δίλιτρου turbo Honda με τους 306 ίππους, θα πάει σε πολυ καλό σκοπό: Στο αμερικανικό Παιδιατρικό ίδρυμα για τη στήριξη παιδιών με καρκίνο στον εγκεφάλου, το Pediatric Brain Tumor Foundation.

r1 Γιατί αυτό το Type-R πωλείται για 200.000 δολάριαΑν ενδιαφέρεσαι να κάνεις προσφορά για αυτό το Honda, μπορείς σε αυτό το link

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις