Live η Κίνηση στους δρόμους
COVER 1 To SEAT Ateca στέφεται “Best Buy Car of Europe in 2017”

To SEAT Ateca στέφεται “Best Buy Car of Europe in 2017”

COVER 1 To SEAT Ateca στέφεται “Best Buy Car of Europe in 2017”

Το Ευρωπαϊκό βραβείο AUTOBEST, με 31 χώρες να εκπροσωπούνται στη κριτική επιτροπή, ανέδειξε το νέο SEAT Ateca ως “Best Buy Car of Europe για το 2017”. Με συνολικά 1.672 πόντους, το Alteca έλαβε την πρώτη θέση με 72 βαθμούς πάνω από το Peugeot 3008. Η Toyota, με το C-HR ήρθε στην τρίτη θέση με συνολικά 1.469 πόντους. Το Citroen C3 και Kia Niro ακολούθησαν στη συνολική κατάταξη.

AUTOBEST Ranking vote 2017 1 To SEAT Ateca στέφεται “Best Buy Car of Europe in 2017”

” Για πρώτη φορά, τα 4 από τους 5 φιναλίστ είναι SUV και Crossovers. Αυτό είναι ένα σαφές σημάδι για τον τρόπο που η κριτική επιτροπή αντικατοπτρίζει τις αλλαγές στο τοπίο της ευρωπαϊκής αγοράς. Εκτός από αυτό, δύο από τους φιναλίστ έχουν υβριδική τεχνολογία. Αυτό είναι ακόμα μια πρωτιά για τον θεσμό της AUTOBEST. Πιστεύουμε ότι, λόγω των προβλημάτων με τα diesel που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερο χώρες και ευρωπαϊκές αγορές, οι υβριδικές τεχνολογίες είναι σε θέση να αναλάβουν την θέση τους και να τους αντικαταστήσουν. “, Δήλωσε ο Dan Vardie, Ιδρυτής & Πρόεδρος της Autobest.

Το βραβείο είναι το πρώτο της SEAT στον θεσμό και αναδεικνύει το πρώτο SUV της, ως την πιο πλήρη και καινοτόμο επιλογή για τους πελάτες στην Ευρώπη

Αυτό το βραβείο αποτελεί μοναδική επιβράβευση των προσπαθειών της SEAT για την εδραίωση της στις πιο σημαντικές και απαιτητικές αγορές μέσω της μεγαλύτερης επιθετικής προϊοντικής πολιτικής στην ιστορία της τους επόμενους 18 μήνες με το νέο Ateca, το ανανεωμένο Leon στις αρχές του 2017, την 5η γενιά Ibiza το επόμενο καλοκαίρι και νέο SEAT Arona στην συνέχεια.

«Το Ateca έχει στόχο να αποτελέσει σημείο καμπής για την SEAT και την πορεία της. Μπαίνουμε σε μία νέα, δημοφιλή, κατηγορία με ένα προϊόν που προσφέρει στους πελάτες άριστη εμπειρία αυτοκίνησης και αντιπροσωπεύει πραγματικά το DNA μας. Το Ateca συμβάλει θετικά στη εξέλιξη της μάρκας μας στο επόμενο επίπεδο. Το βραβείο αυτό επιβεβαιώνει πως είμαστε στο σωστό δρόμο», δήλωσε ο Πρόεδρος της SEAT, Luca de Meo.

Κατά τη φετινή 16η έκδοση του, η κριτική επιτροπή του θεσμού AUTOBEST εντόπισε τους παράγοντες που κάνουν το Ateca την καλύτερη επιλογή για του πελάτες: Σχεδίαση, άνεση, ευκολία οδήγησης, value for money, δίκτυο διανομέων και επισκευαστών.

SEAT ATECA 027l 1 To SEAT Ateca στέφεται “Best Buy Car of Europe in 2017”

Μετά από εκτενείς δοκιμές στην Ιταλία στα τέλη Νοεμβρίου, το Ateca επιλέχθηκε σαν το κορυφαίο από τα πέντε αυτοκίνητα φιναλίστ στη τελική ψηφοφορία του διακεκριμένου θεσμού. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από κορυφαίους και εξειδικευμένους δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 31 Ευρωπαϊκές χώρες.  

Ο Dr. Matthias Rabe, SEAT Vice-president for Research and Development δήλωσε: «Το Ateca συνδυάζει τέλεια σχεδίαση, άνεση και τεχνολογία. Είναι ιδανικό για το αστικό περιβάλλον και οι εντός και εκτός δρόμου δυνατότητες του εξασφαλίζουν εντυπωσιακή οδηγική εμπειρία. Αυτός είναι και ο λόγος που πιστεύουμε πραγματικά πως το Ateca καλείται να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην κατηγορία του».

SEAT ATECA 001l 1 To SEAT Ateca στέφεται “Best Buy Car of Europe in 2017”

Το Ateca, ηγέτης στην αστική μετακίνηση

Η πορεία του νέου SUV της SEAT ξεπερνάει μέχρι τώρα κάθε προσδοκία και αποτελεί ήδη ένα ιδιαίτερα σημαντικό όχημα για τη μάρκα, όχι μόνο γιατί άνοιξε την πόρτα σε μία από  τις πιο δυναμικές κατηγορίες της αγοράς, αλλά γιατί είναι και το μοντέλο που η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για την αντιμετώπιση μελλοντικών προκλήσεων στα πλαίσια της αστικής μετακίνησης που απαιτούν νέες λύσεις και νέες τεχνολογίες.

SEAT ATECA 009l252812529 To SEAT Ateca στέφεται “Best Buy Car of Europe in 2017”

Ευρεία γκάμα για όλες τις ανάγκες

Η ευρεία γκάμα του Ateca ήταν ένας από τους παράγοντες που έλαβαν υψηλή βαθμολογία στην διαδικασία επιλογής των βραβείων AUTOBEST. Βενζινοκινητήρες TSI ή πετρελαιοκινητήρες TDΙ, με ισχύ από 115PS έως 190PS, κίνηση εμπρός ή σε τέσσερις τροχούς, μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή DSG. Πολυάριθμες δυνατότητες προαιρετικών επιλογών από Full LED προβολείς, μία ευρεία γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, όπως Traffic Jam Assist και το νέο Emergency Assist, μέχρι state-of-the-art συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη 8 ιντσών και Full-Link connectivity. Κορυφαία ασφάλεια με σύστημα Front Assist με πέδηση έκτακτης ανάγκης για οδήγηση στη πόλη, εντοπισμό πεζών και προειδοποίηση οδηγού για ενδεχόμενη σύγκρουση και ακινητοποίηση του οχήματος καθώς και κορυφαία επίδοση στα crash tests του Euro NCAP με την κατάκτηση 5 αστεριών στις σχετικές δοκιμές.