BMW Group

Το BMW Group και η “Συμμαχία των Πολιτισμών” γιορτάζουν 10 χρόνια συνεργασίας

Το BMW Group και η οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών ‘Συμμαχία των Πολιτισμών’ (Alliance of Civilizations - UNAOC) απονέμουν το Βραβείο Διαπολιτισμικής Καινοτομίας (Intercultural Innovation Award) τα τελευταία 10 χρόνια

BMW Group

Το BMW Group και η οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών ‘Συμμαχία των Πολιτισμών’ (UNAOC) προχωρούν στην επόμενη φάση της συνεργασίας τους με σκοπό την προώθηση διαπολιτισμικού διαλόγου και την ενίσχυση των κοινωνιών των πολιτών, κάτι το οποίο ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια ακριβώς. «Είμαστε περήφανοι για τα δέκα χρόνια συνεργασίας μας με την UNAOC και τη συνεισφορά μας μέσω εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών και διαπολιτισμικού διαλόγου σε όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό νιώθουμε χαρούμενοι που συνεχίζουμε αυτή την επιτυχημένη συνεργασία», δήλωσε η Ilka Horstmeier, μέλος Δ.Σ. του BMW Group υπεύθυνη ανθρωπίνων πόρων.

 

«Είναι τιμή μας που γιορτάζουμε 10 χρόνια συνεργασίας με το BMW Group, με δεδομένο το σημαντικό έργο μας στους τομείς της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της διαφορετικότητας. Υπολογίζουμε στη συνέχιση μιας συνεχώς αυξανόμενης συνεργασίας μεταξύ ΟΗΕ και ιδιωτικού τομέα, που αποδεδειγμένα διευρύνει και ενισχύει το έργο των κοινωνικών πρωτοπόρων σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Miguel Angel Moratinos, Ύπατος Εκπρόσωπος της ‘Συμμαχίας των Πολιτισμών’ (UNAOC).

 

 

Δέκα χρόνια στην προώθηση της διαφορετικότητας και του διαπολιτισμικού διαλόγου

Η συνεργασία μεταξύ BMW Group και UNAOC ξεκίνησε το 2011, όταν οι δύο εταίροι απένειμαν το Βραβείο Διαπολιτισμικής Καινοτομίας για πρώτη φορά. Η διάκριση αυτή η οποία απονέμεται κάθε χρόνο από τότε, βραβεύει projects από όλο τον κόσμο που προάγουν τη διαπολιτισμική κατανόηση και τις πολύμορφες, χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίες. Μέχρι σήμερα, 61 νικητές βραβείων έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν πάνω από πέντε εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο με τα projects τους από την απαρχή του Βραβείου Διαπολιτισμικής Καινοτομίας.

 

 

Τελετή απονομής στην EXPO 2020 – η σκηνή της πολιτισμικής διαφορετικότητας

Φέτος, η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου στο πλαίσιο μιας θεματικής εβδομάδας για την ανοχή και την κοινωνική ενσωμάτωση στη φετινή Expo 2020 στο Ντουμπάι. Περισσότεροι από 1.100 οργανισμοί από 120 χώρες ανταποκρίθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα που φέτος εστίασε κυρίως σε projects τα οποία προάγουν την ισότητα των φύλων και υπερασπίζονται τα δικαιώματα των γυναικών, καταπολεμούν τον βίαιο εξτρεμισμό, το μίσος και την προκατάληψη και χρησιμοποιούν την τέχνη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό ως μοχλούς κοινωνικής αλλαγής.

 

Το Βραβείο Διαπολιτισμικής Καινοτομίας: Δέσμευση που διαρκεί

Εκτός από την οικονομική στήριξη των 200.000 δολαρίων – ποσό που κατανέμεται εξ ίσου στα 10 επιλεγμένα projects – οι νικητές των βραβείων επωφελούνται επίσης από την καθοδήγηση επαγγελματιών από το BMW Group, την UNAOC και την εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων Accenture. Οι δικαιούχοι θα λάβουν επίσης  διοικητική και στρατηγική υποστήριξη των projects και θα γίνουν μέλη του δικτύου “Intercultural Leaders”, που συνδέει επαγγελματίες και managers από όλο τον κόσμο. «Η τελετή απονομής είναι μία πολύ ξεχωριστή στιγμή: οι επιτυχημένοι οργανισμοί θα μπορούν να θέσουν τις ιδέες τους σε εφαρμογή και να λάβουν πολύτιμη επαγγελματική υποστήριξη από τους συνεργάτες μας. Είμαστε ικανοποιημένοι που βλέπουμε να υποβάλλονται και φέτος τόσα πολλά εντυπωσιακά projects. Αυτό δείχνει το βάθος της δημιουργικότητας και την καινοτόμα δύναμη που περιβάλλει την πολιτισμική διαφορετικότητα», δήλωσε η Ilka Horstmeier, ως υποστηρικτής του Βραβείου Διαπολιτισμικής Καινοτομίας.

Με συνεργασίες αυτού του είδους, το BMW Group επιδιώκει το στόχο του για τη διαμόρφωση της κοινωνικής αλλαγής. Η εταιρεία επιθυμεί να συνεισφέρει στη βιώσιμη πρόοδο οικολογικά, οικονομικά και κοινωνικά. Η φιλοδοξία αυτή ήταν επίσης εμφανής στην έκθεση IAA Mobility 2021: ένα σόου φώτων πρόβαλε το λογότυπο της UNAOC και τους Στόχους Βιώσιμης Εξέλιξης του ΟΗΕ στην πρόσοψη των κεντρικών γραφείων της εταιρείας στο Μόναχο τιμώντας την επέτειο της συνεργασίας.