BMW Group

Το BMW Group εμπνέει ταλέντα για βιώσιμη κινητικότητα

BMW Group

Το BMW Group διαμορφώνει την κινητικότητα του αύριο – καθιστώντας την ηλεκτρική, ψηφιακή και κυκλική. Παραμένοντας σταθερά επικεντρωμένη στο στόχο της, η εταιρεία μπορεί να προσφέρει συναρπαστικές θέσεις εργασίας προσανατολισμένες στο μέλλον. Το BMW Group για μία φορά ακόμα ανταμείβεται γι’ αυτό κατακτώντας την πρώτη θέση στη σχετική κατάταξη εργοδοτών το 2021, στο ίδιο επίπεδο με διεθνείς τεχνολογικούς ηγέτες. Τα νεαρά ταλέντα εκτιμούν ιδιαίτερα ότι, στο BMW Group, μπορούν να συνεισφέρουν στην κοινωνία και να αναπτυχθούν ως άτομα. «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που έχουμε αναδειχτεί σε ένα ελκυστικό και αξιόπιστο εργοδότη, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, την εποχή του μετασχηματισμού. Αυτό αποδίδει και στο διαγωνισμό νεαρών ταλέντων», σχολιάζει η Ilka Horstmeier, μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνη Ανθρωπίνων Πόρων και Εργασιακών Σχέσεων.

 

Στη φετινή έρευνα για τον “Πιο Ελκυστικό Εργοδότη Παγκοσμίως” με τη συμμετοχή περίπου 221.000 σπουδαστών προερχόμενων από τις δέκα ισχυρότερες οικονομίες που πραγματοποιήθηκε στο Universum, το BMW Group αναδείχτηκε ο καλύτερος εργοδότης στη βιομηχανία αυτοκινήτου παγκοσμίως ανεξαρτήτως target group. Η εταιρεία επικράτησε σε μία πολύ ανταγωνιστική διεθνή αγορά για τα καλύτερα ταλέντα. Στην κατηγορία ‘engineering’, το BMW Group φλερτάρισε με την κορυφή  – κατακτώντας μία συναρπαστική τρίτη θέση, ακριβώς πίσω από τις Google και Microsoft. Σε έρευνα μεταξύ των φοιτητών IT, το BMW Group ήταν η μοναδική εταιρεία της βιομηχανίας μεταξύ των γιγάντων της τεχνολογίας και η μοναδική από το χώρο του αυτοκινήτου που κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα, με μία ισχυρή ένατη θέση. Το BMW Group κατατάχθηκε επίσης πολύ μπροστά από άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων στην κατάταξη των φοιτητών του τμήματος διοίκησης επιχειρήσεων, και συγκεκριμένα στην 13η θέση. Το BMW Group βρίσκεται σταθερά στην πρώτη δεκάδα στην κατηγορία IT σε άλλες σχετικές έρευνες φοιτητών και επαγγελματιών στη Γερμανία, όπως στα Trendence Graduate Barometer και Universum Students & Professionals Study. Στις κατηγορίες engineering και business, η εταιρεία άνετα κατατάσσεται στην πεντάδα των καλύτερων εργοδοτών.

 

Είναι επίσης ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι το BMW Group αναδείχτηκε ο πιο ελκυστικός εργοδότης από νεαρούς επαγγελματίες στη Γερμανία στο Trendence Professionals Barometer για δέκατη συνεχή χρονιά. Το Trendence Institut GmbH είναι μία ανεξάρτητη εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και έρευνας αγοράς, και τα αποτελέσματά της βασίζονται σε ερωτηματολόγια που διανέμονται σε περισσότερους από 25.000 έμπειρους απόφοιτους κολλεγίων κάθε χρόνο. Το BMW Group είναι επίσης ένας πολύ δημοφιλής εργοδότης μεταξύ των ειδικευμένων εργατών: Στο Trendence Skilled Workers Barometer 2021, όπου συμμετείχαν σχεδόν 50.000 εργαζόμενοι στη Γερμανία, η εταιρεία κατατάχθηκε δεύτερη και επομένως βελτίωσε τη θέση της από πέρσι. Στην έρευνα των φοιτητών όπου αξιολογείται πόσο ελκυστική είναι η εταιρεία στους εργαζόμενους, το BMW Group κατατάχθηκε και πάλι 4η και επομένως έχει ισχυροποιηθεί στο Trendence Student Barometer. Αυτό δείχνει ότι τα ταλέντα στο χώρο της αγοράς αναγνωρίζουν αυτό που το προσωπικό του BMW Group επιβεβαιώνει τις έρευνες εργαζομένων της εταιρείας: Φέτος, το 91% δήλωσε περήφανο που εργάζεται στο BMW Group.

 

Νεαρά ταλέντα που αναζητούν ασφάλεια και σταθερότητα

Η πανδημία COVID-19, καθώς και οι οικονομικές και κοινωνικές αναταραχές του 2020 και του 2021, ώθησαν τα νεαρά ταλέντα να επαναξιολογήσουν την εργασιακή ζωή τους. Σύμφωνα με τις έρευνες, παρατηρείται μία στροφή προς την σταθερότητα και την ασφάλεια  – και επομένως σε εταιρείες όπως το BMW Group, που έχουν ήδη καθοδηγήσει τους εργαζομένους τους σε εποχές αλλαγών.

 

Ταλέντα για μία προοδευτική, ψηφιακή και βιώσιμη κινητικότητα

Το BMW Group προσφέρει ποικίλες ελκυστικές προοπτικές. Κατά βάση, αυτό περιλαμβάνει συναρπαστικά προϊόντα που όχι μόνον αναπτύχθηκαν εικονικά, αλλά έχουν υλοποιηθεί και κυκλοφορούν στο δρόμο. Αυτό προσελκύει κυρίως άτομα με ταλέντο στην Τεχνολογία Πληροφοριών (IT), των οποίων οι καινοτομίες είναι κρίσιμες για την κινητικότητα του αύριο. «Τόσο τα νεαρά ταλέντα όσο και οι επαγγελματίες στους τομείς του IT, των επιστημών και της μηχανολογίας μπορούν να βρουν πολύ ελκυστικές ευκαιρίες εργασίας στο BMW Group. Νέοι συνάδελφοι γρήγορα αποκτούν γνώση των θεμάτων, των διεπαφών και των προϊόντων μας και γίνονται μέρος της δημιουργικής και δυναμικής παγκόσμιας ομάδας του BMW Group. Παρέχουμε τις καλύτερες συνθήκες ώστε να αξιοποιούνται οι ικανότητες και το πάθος τους προκειμένου να διαμορφώνονται οι καλύτερες λύσεις για τη βιώσιμη κινητικότητα του μέλλοντος», δήλωσε η Nicole Kurek, επικεφαλής Διαχείρισης Ταλέντων και Μετασχηματισμού. Για το σκοπό αυτό, το BMW Group αναζητά επίσης ειδικούς σε μελλοντικούς τομείς δραστηριοτήτων όπως η έρευνα μπαταριών, η αυτοματοποιημένη οδήγηση, η τεχνητή νοημοσύνη (AI), η ανάπτυξη λογισμικού και η ασφάλεια τεχνολογίας πληροφοριών (IT security), αλλά και ειδικούς IT για βάσεις δεδομένων και συστήματα cloud, καθώς και προγραμματιστές εφαρμογών (app developers) για συστήματα infotainment και ψυχαγωγίας.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανακαλύψουν οι ίδιοι τι σημαίνει να εργάζεσαι στο BMW Group στα κανάλια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (BMW Group Careers). Επίσης μπορούν να βρουν πληροφορίες  πότε ανοίγουν θέσεις για άμεση εγγραφή και προγράμματα πρακτικής άσκησης (internships), και να κάνουν απευθείας αίτηση στις σελίδες καριέρας του BMW Group.