Live η Κίνηση στους δρόμους
Citroen

Τι είναι το e-routes της Citroen

Η Citroën λανσάρει το e-ROUTES by Free2move Charge, ένα πρόγραμμα προγραμματισμού ταξιδιών υψηλής αποδοτικότητας. Αυτή η νέα εφαρμογή επιτρέπει να προσεγγίσετε τα μακρινά ταξίδια με τα ηλεκτρικά μοντέλα με απόλυτη ηρεμία.

Citroen

Κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών, μιας περιόδου που συχνά χαρακτηρίζεται από μακρινά ταξίδια, η Citroën παρουσιάζει τον τέλειο σύμμαχο ταξιδιού για τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων – τη νέα εφαρμογή e-ROUTES. Αυτή η καινοτόμος υπηρεσία, συμβατή με τα μοντέλα ë-C4 και ë-C4 X, έχει ως στόχο τη βελτιστοποίηση της απόδοσης αυτών των οχημάτων μηδενικών εκπομπών κατά τη διάρκεια εκτεταμένων ταξιδιών. Αυτό το έξυπνο λογισμικό επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Citroën για την παροχή μιας ήρεμης και φιλικής προς το περιβάλλον αυτοκινητικής εμπειρίας, που αντιπροσωπεύεται από το πρόγραμμα Citizen, και απλοποιεί περαιτέρω τη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση.

Από τον Οκτώβριο, το e-ROUTES by Free2move Charge, ένας κορυφαίος σχεδιαστής ταξιδιών, είναι προσβάσιμος μέσω μιας ειδικής εφαρμογής για smartphone. Χρησιμοποιεί δεδομένα οχήματος σε πραγματικό χρόνο για να καθοδηγήσει τους οδηγούς και να βελτιστοποιήσει το ταξίδι τους, προτείνοντας πιθανές διαδρομές με βάση την κατάσταση των σταθμών φόρτισης στη διαδρομή.

Η εφαρμογή e-ROUTES, που αναπτύχθηκε από το τμήμα λογισμικού της Stellantis, χρησιμοποιεί:

– έναν πρωτοποριακό αλγόριθμο δρομολόγησης, το χρυσό πρότυπο της αγοράς, ο οποίος υπολογίζει την αποδοτικότερη διαδρομή λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις των σταθμών φόρτισης, την ποιότητα (όπως ο αριθμός και τα χαρακτηριστικά των τερματικών του κάθε σταθμού) και την κατάσταση (ενημερώσεις σχετικά με το αν τα σημεία φόρτισης είναι διαθέσιμα, κατειλημμένα ή εκτός λειτουργίας).

– Μια άψογη σύνδεση οχήματος, που μοιράζεται ζωτικά δεδομένα οχήματος (όπως η φόρτιση της μπαταρίας, η χρήση ενέργειας, η λειτουργία φόρτισης και η θερμοκρασία του αέρα) με το e-ROUTES για να παρέχει βασικές πληροφορίες, όπως η προβλεπόμενη εμβέλεια και το επίπεδο φόρτισης κατά την άφιξη. Αυτή η “over the air” σύνδεση, που διευκολύνεται μέσω του τηλεματικού κουτιού, παρέχει άμεση πρόσβαση σε κρίσιμα δεδομένα χωρίς να απαιτείται πρόσθετο υλικό.

– Μια συνδεδεμένη σουίτα πλοήγησης, με ανώτερους, πάντα ενημερωμένους χάρτες, που συμπληρώνεται από ένα υπερσύγχρονο σύστημα καθοδήγησης, ενημερώσεις κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και μια ολοκληρωμένη γκάμα ταξιδιωτικών υπηρεσιών (όπως ειδοποιήσεις για όρια ταχύτητας, πληροφορίες για κλείσιμο δρόμων, ειδοποιήσεις για κινδύνους κ.ο.κ.).

Τα ë-C4 και ë-C4 X, με εμβέλεια WLTP 360 km ή 420 km ανάλογα με την έκδοση, αποτελούν μια προσεκτικά ισορροπημένη επιλογή όσον αφορά το βάρος της μπαταρίας και την αποδοτικότητα κόστους. Αντιμετωπίζουν κατάλληλα τις καθημερινές απαιτήσεις των περισσότερων χρηστών. e-ROUTES βελτιώνει περαιτέρω την εμπειρία χρήσης για τους πελάτες της Citroën, παρέχοντας μια βέλτιστη λύση για την πλοήγηση των περιστασιακών ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Παρά τον περίπλοκο σχεδιασμό της, η εφαρμογή e-ROUTES είναι απίστευτα φιλική προς τον χρήστη, χάρη στο κομψό περιβάλλον εργασίας και τη συμβατότητα με τα Apple CarPlay και Android Auto. Για να χρησιμοποιήσουν τις λειτουργίες του e-ROUTES, οι χρήστες πρέπει απλώς να συνδεθούν χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του λογαριασμού τους MyCitroën. Η λειτουργία mirroring επιτρέπει τον χειρισμό της εφαρμογής είτε μέσω του smartphone τους είτε μέσω της οθόνης αφής του οχήματος.

Η εισαγωγή του e-ROUTES σηματοδοτεί ένα σημαντικό άλμα για τους πελάτες που προηγουμένως έπρεπε να σχεδιάζουν τη διαδρομή τους από την αρχή και στη συνέχεια να την προσαρμόζουν εν κινήσει καθώς οι συνθήκες άλλαζαν. Τώρα, έχουν έναν έξυπνο βοηθό που βελτιστοποιεί το ταξίδι, έχοντας πάντα επίγνωση της κατάστασης του οχήματος, της κατάστασης των σημείων φόρτισης και της κυκλοφορίας κατά μήκος της διαδρομής. Ενημερώνεται διαρκώς για να προτείνει τις πιο αποδοτικές διαδρομές και τα πιο βολικά σημεία επαναφόρτισης, κάνοντας το ταξίδι λιγότερο αγχωτικό. Οι χρήστες μπορούν απλώς να καθίσουν αναπαυτικά και να ακολουθήσουν την καθοδήγηση με απόλυτη ψυχική ηρεμία.

Η ανάπτυξη της εφαρμογής e-ROUTES θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο. Περιλαμβάνεται ήδη στο πακέτο CONNECT PLUS χωρίς επιπλέον κόστος για τους πρώτους 12 μήνες σε όλους τους νέους αγοραστές των ë-C4 και ë-C4 X (απαιτείται συνδρομή μετά από 1 έτος).