Στα σκαριά η ανανεωμένη BMW X5 M60i

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας νέος εξηλεκτρισμένος V8 4,4 λίτρων

Η τρέχουσα γενιά BMW X5 βγήκε στην παραγωγή στα τέλη του 2018 και εξακολουθεί να παραμένει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη.

Ωστόσο, μια σημαντική ανανέωση έχει προγραμματιστεί μέσα στον επόμενο χρόνο. Το Motor1.com εξασφάλισε ένα νέο βίντεο που δείχνει το επερχόμενο μεγάλο SUV να εξέρχεται από ένα φορτηγό μεταφοράς αυτοκινήτων. Το πρωτότυπο είναι ακόμα καμουφλαρισμένο, ωστόσο δείχνει το αυτοκίνητο περιμετρικά και από τον ήχο αποκαλύπτεται ότι έχει ένα νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης κάτω από το καπό.

Αν προσέξεις καλύτερα, σίγουρα θα προσέξεις την χρωμιωμένη τετραπλή απόληξη της εξάτμισης στο πίσω μέρος και τους πλαϊνούς καθρέφτες τύπου M. Αυτά τα δύο σχεδιαστικά χαρακτηριστικά είναι μια έκπληξη, καθώς αυτή η X5 είναι από την επερχόμενη κορυφαία έκδοση M60i, η οποία θα αντικαταστήσει την M50i στην τρέχουσα X5. Αν και οι πληροφορίες γύρω από αυτό δεν είναι ακόμη επίσημες, έχουμε μια πολύ καλή εικόνα για το τι κρύβεται κάτω από το καπό.

Μοιράζοντας τον κινητήρα του με τη νέα X7 M60i, το νέο «καυτό» SUV τοποθετημένο κάτω από την πλήρως ανεπτυγμένη X5 M θα διαθέτει τον κινητήρα S68 της BMW. Πρόκειται για έναν V8 διπλού υπερτροφοδοτούμενου 4,4 λίτρων, ο οποίος σε αυτή την εκδοχή θα υποστηρίζεται από ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt. Ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και ένα σύστημα τετρακίνησης xDrive θα διοχετεύουν 530 ίππους και 750 Nm ροπής και στους τέσσερις τροχούς.

Η ανανεωμένη X5 θα είναι εύκολα αναγνωρίσιμη από το μοντέλο pre-facelift χάρη στη νέα σχεδίαση της γρίλια της X5 και τους πιο λεπτούς προβολείς. Οι αναδιαμορφωμένοι προφυλακτήρες και οι εισαγωγές αέρα, καθώς και άλλες τροποποιήσεις, πιθανότατα να περιλαμβάνουν και νέα σχέδια στις ζάντες, θα αποτελούν επίσης μέρος του νέου στυλ της X5. Το εσωτερικό δεν θα μείνει ανέγγιχτο και η μεγαλύτερη αλλαγή που περιμένουμε να δούμε είναι το πιο πρόσφατο σύστημα ψυχαγωγίας της εταιρείας με κυρτή οθόνη και το λογισμικό iDrive 8.

Είναι ενδιαφέρον ότι η X5 M αναμένεται να προσφέρεται χωρίς ηλεκτρική υποβοήθηση στο χώρο του κινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας V8 των 4,4 λίτρων πιθανότατα θα συνεχίσει να προσφέρει την ίδια ισχύ των 617 ίππων στην έκδοση Competition. Δεν γνωρίζουμε πότε θα κάνει το ντεμπούτο της η ανανεωμένη οικογένεια X5, αλλά πιθανότατα θα είναι διαθέσιμη πρώτα στην Ευρώπη πριν βγει στην αγορά των ΗΠΑ.