Χρησιμοποιείστε το smartwatch σας για να τσεκάρετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο Ford

Η Ford επενδύει επιπλέον $4,5 δισεκ. σε λύσεις ηλεκτροκίνησης μέχρι το 2020, προσθέτοντας 13 νέα ηλεκτρικά οχήματα στην προϊοντική γκάμα της. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της για την εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων σε διάστημα μιας πενταετίας.

Παράλληλα σχεδιάζει και λανσάρει εφαρμογές για τα δημοφιλή αξεσουάρ κινητών «wearables» με τις οποίες οι πελάτες της μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο, ώστε να τσεκάρουν για παράδειγμα τη κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας.

 

•    Οδηγοί με smartwatches μπορούν, ρίχνοντας μια ματιά το ρολόι τους, να ελέγχουν την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας του ηλεκτρικού αυτοκινήτου τους, να καθοδηγούνται για να επιστρέψουν σε αυτό και να το κλειδώνουν/ξεκλειδώνουν από απόσταση 

•    Με την εφαρμογή MyFord Mobile για smartwatch, οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών Ford Focus ή των υβριδικών C-MAX μπορούν να ελέγχουν την αυτονομία ή να εμφανίζουν στοιχεία από το πιο πρόσφατο ταξίδι τους

•    Η εφαρμογή διατίθεται στα Αγγλικά, Ολλανδικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ισπανικά από τα Apple App Store και Google Play, και είναι συμβατή με Android Wear & Apple Watch smartwatches

Μπορείτε τώρα να ελέγχετε την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και να λαμβάνετε οδηγίες για να επιστρέψετε στο ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο, με απίστευτη ευκολία χάρη σε μία νέα εφαρμογή για έξυπνα ρολόγια.

Η εφαρμογή MyFord Mobile επιτρέπει επίσης στους ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών Ford Focus Electric και των υβριδικών C-MAX Energi να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν το αυτοκίνητό τους από απόσταση, να ελέγχουν την αυτονομία ή να λαμβάνουν σημαντικές πληροφορίες για το πιο πρόσφατο ταξίδι τους.

«Οι οδηγοί μπορούν με τη βοήθεια του smartwatch τους να ελέγχουν σημαντικές ενδείξεις του οχήματος, να μαθαίνουν την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και την υπόλοιπη αυτονομία» σχολίασε ο Bart Himschoot, μηχανικός, Connected Vehicles & Services, της Ford Ευρώπης. «Επίσης δεν θα χάνουν άσκοπα το χρόνο τους περιμένοντας στο σταθμό φόρτισης ούτε θα μπλοκάρουν τη θέση ενός άλλου ηλεκτρικού οχήματος.»

Η εφαρμογή διαθέτει και λειτουργία εντοπισμού του οχήματος που καθοδηγεί τον οδηγό να επιστρέψει σε αυτό, με τη βοήθεια των Google maps. Για το πιο πρόσφατο ταξίδι, η εφαρμογή εμφανίζει την απόδοση καυσίμου του C MAX, ή την αντίστοιχη κατανάλωση για το Focus Electric, καθώς και την απόσταση που έχει διανυθεί και τις επιδόσεις των φρένων και του οδηγικού στυλ. Επίσης εμφανίζεται ένα σκορ οδήγησης, το οποίο βελτιώνεται με το αποδοτικό φρενάρισμα, τη διατήρηση μιας σταθερής ταχύτητας ταξιδιού και την ομαλή επιτάχυνση. Οι οδηγοί με καλά αποτελέσματα επιβραβεύονται με πράσινα φύλλα που απεικονίζονται στη οθόνη του οχήματος.

Η εφαρμογή MyFord Mobile – η οποία έρχεται να συμπληρώσει το MyFord Mobile website – διατίθεται στα Αγγλικά, Ολλανδικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ισπανικά από τα Apple App Store και Google Play, και είναι συμβατή με Android Wear και Apple Watch smartwatches. Στα ρολόγια με στρογγυλό καντράν, τα στρογγυλά όργανα εναρμονίζονται αισθητικά με την πρόσοψη. Στο ορθογώνιο Apple Watch, ο χρήστης έχει πρόσβαση στη λειτουργία άμεσης απεικόνισης: με μία απλή κίνηση-σάρωση προς τα επάνω στην οθόνη-διεπαφή, ενεργοποιεί άμεσα την εφαρμογή.