Live η Κίνηση στους δρόμους
Nissan Sylphy 2B252842529 Το νέο sedan της Nissan έχει ίδιο συντελεστή οπισθέλκουσας με το GT-R!

Το νέο sedan της Nissan έχει ίδιο συντελεστή οπισθέλκουσας με το GT-R!

Nissan Sylphy 2B252842529 Το νέο sedan της Nissan έχει ίδιο συντελεστή οπισθέλκουσας με το GT-R!

Στο 18ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σανγκάης (18-25 Απριλίου), η Nissan παρουσιάζει το νέο της sedan. To Sylphy, όπως είναι το όνομά του, όμως, είναι κάτι παραπάνω από “απλά”, το νέο sedan της Nissan. Γιατί, είναι πιο μοντέρνο, πιο άνετο και πιο σύγχρονο. Και, αν το εμπρός του μέρος σου θυμίζει σχεδιαστικά τα best sellers της ιαπωνικής μάρκας (Qashqai, Micra), τότε θα έπρεπε να μάθεις ότι το Sylphy έχει κάτι ίδιο με τον Godzilla: Τον συντελεστή οπισθέλκουσας!

Nissan Sylphy 2B252832529 Το νέο sedan της Nissan έχει ίδιο συντελεστή οπισθέλκουσας με το GT-R!

Με μια  πρώτη ματιά, το ολοκαίνουργιο Sylphy διακρίνεται από την ξεχωριστή στάση του, η οποία αντανακλά τις σχεδιαστικές έννοιες της “σφριγηλότητας” και της “αυτοπεποίθησης”. Το χαμηλό προφίλ και το βελτιωμένο εξωτερικό του,  συμβάλλουν στη μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης, με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,26, ίδιο με αυτό του Nissan GT-R !  Η χαρακτηριστική υπογραφή της Nissan περιλαμβάνει τη μαύρη μάσκα με τον  τρισδιάστατο σχεδιασμό V-motion, που αποσκοπεί σε μια ισχυρή οπτική επίδραση. Οι πλευρές ορίζονται από άκαμπτες, εντυπωσιακές αναλογίες που δημιουργούν μια αίσθηση κίνησης ακόμη και όταν το αυτοκίνητο είναι σε στάση.

Nissan Sylphy 2B252822529 Το νέο sedan της Nissan έχει ίδιο συντελεστή οπισθέλκουσας με το GT-R!

Τα δυναμικά στοιχεία του εξωτερικού σχεδιασμού,  αναδεικνύουν  και μια σειρά αναβαθμίσεων στις κύριες επιδόσεις του μοντέλου.  Το αυτοκίνητο τροφοδοτείται από τον ολοκαίνουργιο έξυπνο κινητήρα Nissan HR16DE Gen3, με μετάδοση Xtronic. Οι νέες τεχνολογίες του συγκεκριμένου κινητήρα  προσφέρουν σταθερότητα στην λειτουργία και εξαιρετική απόδοση καυσίμου, παρέχοντας παράλληλα μια απρόσκοπτη εμπειρία οδήγησης.  Το τιμόνι, η ανάρτηση και η ακαμψία του αμαξώματος έχουν βελτιωθεί σημαντικά, προσφέροντας στον οδηγό καλύτερο χειρισμό και μια πιο “συμπαγή” αίσθηση οδήγησης.

Nissan Sylphy 2B252812529 Το νέο sedan της Nissan έχει ίδιο συντελεστή οπισθέλκουσας με το GT-R!

Το φαρδύτερο αμάξωμα και το μακρύ μεταξόνιο, “μεταφράζονται” σε μια ευρύχωρη καμπίνα όπου μπορούν να φιλοξενηθούν με άνεση έως πέντε άτομα σε μαλακά, εργονομικά καθίσματα, τεχνολογίας 3D Multilayer. Το εσωτερικό διατίθεται  σε σπορ μαύρο, ανοιχτό γκρι ή  σκούρο καφέ χρώμα. Η τελευταία χρωματική εκδοχή,  διαθέτει ένα μοτίβο επένδυσης με ρόμβους/“διαμάντια”  στα καθίσματα,  που προσθέτει μια μοντέρνα και  πολυτελή αίσθηση.

Nissan Sylphy 2B252852529 Το νέο sedan της Nissan έχει ίδιο συντελεστή οπισθέλκουσας με το GT-R!

Μεταξύ των πολλών τεχνολογιών του Nissan Intelligent Mobility που συναντώνται στο  ολοκαίνουργιο Sylphy,  είναι η απρόσκοπτη συνδεσιμότητα με smartphone και η έξυπνη φωνητική εντολή.  Παράλληλα, η Ολοκληρωμένη Μονάδα Δυναμικού Ελέγχου,  εφαρμόζει στοχευμένη πέδηση όταν αντιληφθεί ανωμαλίες στο οδόστρωμα,  βελτιώνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την ποιότητα κύλισης. Στις πρόσθετες τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού περιλαμβάνονται  το Intelligent Trace Control, το Intelligent Ride Control και η Πέδηση Έκτακτης  Ανάγκης, εφόσον διαπιστωθεί  κακή εφαρμογή του σχετικού πεντάλ.

Nissan Sylphy 2B252862529 Το νέο sedan της Nissan έχει ίδιο συντελεστή οπισθέλκουσας με το GT-R!

Συν τοις άλλοις,  τεχνολογίες ασφαλείας όπως η Ευφυής Προειδοποίηση Αποφυγής Πρόσκρουσης,  η Προειδοποίηση Ακούσιας Αλλαγής Λωρίδας,  η Προειδοποίηση Τυφλού Σημείου,  η Προειδοποίηση  Κάθετα Κινούμενων Οχημάτων και η Ευφυής Προειδοποίηση Επαγρύπνησης του Οδηγού,  υποστηρίζουν τον οδηγό στην πρόβλεψη και αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων.

Με ένα νέο και πιο οικονομικό σε κατανάλωση κινητήριο σύνολο, φαρδύτερες γραμμές, χαμηλότερο κέντρο βάρους, βελτιωμένη αεροδυναμική και ένα ευρύχωρο, πολυτελές εσωτερικό, το νέο Sylphy προσφέρει ακόμα καλύτερες επιδόσεις και βελτιωμένη οδηγική εμπειρία. Με χαρακτηριστικά απρόσκοπτης συνδεσιμότητας και με μια πλήρη σειρά τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας, το νέο μοντέλο παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη στον οδηγό του.

“Το  ολοκαίνουργιο Nissan Sylphy αντιπροσωπεύει την πλήρη απόβαση του Nissan Intelligent Mobility στην Κίνα”, σχολιάζει ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Nissan Motor Co. Ltd,  Daniele Schillaci. “Με ένα ακόμη πιο κομψό σχεδιασμό και προηγμένες τεχνολογίες συνδεσιμότητας και ασφάλειας, το νέο Nissan Sylphy προσφέρει στους οδηγούς, ένα εντελώς νέο επίπεδο εμπιστοσύνης και ενθουσιασμού, που ταιριάζει με ένα κορυφαίο οικογενειακό sedan”.