Live η Κίνηση στους δρόμους
IMG 0522 Rendering: Η Alfa Romeo ετοιμάζει εμβληματικό Sports Car το 2024

Rendering: Η Alfa Romeo ετοιμάζει εμβληματικό Sports Car το 2024

Οι φήμες αναφέρουν πως εξελίσσεται μια νέα κουπέ Alfa Romeo με ρετρό σχεδιαστικά στοιχεία και θα παίρνει κίνηση είτε από ένα νέο υβριδικό σύνολο υψηλής απόδοσης, είτε θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό!

Η Alfa Romeo έχει κατασκευάσει αρκετά επικά σπορ αυτοκίνητα σε όλη την μακρόχρονη ιστορία της. Ταξιδεύοντας στο χρόνο, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1930, συναντάμε την εκθαμβωτική 8C 2300 Monza και μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1960 βλέπουμε την εμβληματική 33 Stradale. Ακόμη πιο πρόσφατα, οι Alfa Romeo 8C και 4C μας ανοίγουν την όρεξη με όμορφα σχέδια γεμάτα προσωπικότητα.

Αλλά έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια από τότε που η Alfa 4C βγήκε στην αγορά και ενώ οι GTA και GTAm είναι σίγουρα ενδιαφέρουσες, ας το παραδεχτούμε, είναι βασικά αναβαθμισμένες εκδόσεις της Giulia με περισσότερη ισχύ. Το ερώτημα είναι: Αν θα παρουσιαστεί ένα πλήρως εξατομικευμένο σπορ αυτοκίνητο Alfa Romeo τα επόμενα χρόνια; Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι είναι κοντά να συμβεί.

Πως θα μοιάζει

Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν έχουμε δει κατασκοπευτικές φωτογραφίες ή εικόνες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που να διέρρευσαν για το φημολογούμενο σπορ αυτοκίνητο Alfa, βασιζόμαστε μόνο σε εικασίες για το πως μπορεί να μοιάζει. Τούτου λεχθέντος, το Motor1.com δημιούργησε ένα rendering σε μια προσπάθεια να καταλήξει σε κάτι κομψό και ρεαλιστικό!

Η ιδέα που απεικονίζεται εδώ παίρνει στοιχεία της τρέχουσας σχεδιαστικής γλώσσας της Alfa Romeo και τα συνδυάζει με αναδρομικά στοιχεία. Τα εμφανή χαρακτηριστικά του προσώπου από το SUV Tonale μεταφέρονται, όπως και οι γραμμές από τη Disco Volante και την 4C, με μερικά ιστορικά νεύματα προς την 33 Stradale να ενισχύονται για τα καλά.

Όσο για το εσωτερικό, περιμένετε μια μινιμαλιστική και προσανατολισμένη στις επιδόσεις καμπίνα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, δήλωσε ότι τα μελλοντικά προϊόντα θα έχουν “όσο το δυνατόν λιγότερες οθόνες”.

Τι θα υπάρχει κάτω από το καπό;

Η Alfa Romeo ηλεκτρίζει το μεγαλύτερο μέρος της γκάμας της και έχει έναν οδικό χάρτη για να γίνει ηλεκτρική. Επομένως, είναι απολύτως πιθανό αυτό το σπορ αυτοκίνητο να είναι υβριδοποιημένο ή να τροφοδοτείται από μπαταρία μέχρι την άφιξή του. Παρόλο που ορισμένες πηγές αναφέρουν τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V6 2,9 λίτρων της Giulia, ένα νέο σπορ αυτοκίνητο της Alfa πιθανότατα δεν θα ενδώσει σε αυτή τη λύση, επιλέγοντας κάτι απροσδόκητο, ειδικά καθώς ο άμεσος ανταγωνισμός εξηλεκτρίζεται!

Ένα Project που φέρεται να ακυρώθηκε, αφότου ο τότε νέος διευθύνων σύμβουλος της Alfa δεν ενδιαφερόταν πολύ για αυτό, έδειχνε την επιστροφή της GTV το 2021 με ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Πρόκειται για το plug-in-υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης της Tonale, το θα μπορούσε να είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης, αφού αποδίδει 272 ίππους. Ωστόσο η Alfa θα πρέπει να μπορεί να αντλήσει περισσότερη ισχύ από το PHEV ή να το συνδυάσει με έναν εξακύλινδρο κινητήρα για μεγαλύτερη απόδοση!

Πότε θα το δούμε;

Φήμες λένε ότι θα μπορούσαμε να δούμε το νέο σπορ αυτοκίνητο της Alfa Romeo ήδη από το επόμενο έτος. Το κουπέ μπορεί να εμφανιστεί λίγο μετά το επόμενο SUV της Alfa, το οποίο έχει προγραμματιστεί για το ντεμπούτο του στις αρχές του 2023.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει προγραμματίσει πέντε νέα μοντέλα για τις ΗΠΑ και άλλες μεγάλες αγορές έως το 2026, με την Tonale να είναι πρώτο σε αυτή τη διευρυμένη γκάμα προϊόντων και με άλλα SUV – μεγάλα και μικρά – να ακολουθούν. Έτσι, με το χρονοδιάγραμμα του 2026 να επιβεβαιώνεται, είναι πιθανό να δούμε ένα νέο σπορ αυτοκίνητο Alfa νωρίτερα παρά αργότερα.

Πόσο θα κοστίζει;

Η Alfa Romeo 8C κόστιζε πάνω από 300.000 $ όταν ήταν καινούργια. Η GTA ξεκίνησε από περίπου 200.000 $. Και όμως, η Alfa 4C λίγο πάνω από 50.000 $ όταν έκανε το ντεμπούτο της. Με αυτές τις διαφορετικές τιμές, είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς πόσο μπορεί να κοστίζει ένα νέο σπορ αυτοκίνητο Alfa Romeo. Το κόστος εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το πώς η Alfa Romeo τοποθετεί αυτό το αυτοκίνητο στην κατηγορία.

Εάν η βασική τιμή των 212.000 δολαρίων της Maserati MC20 είναι κάποια ένδειξη –ο ξάδερφος της Alfa στην Stellantis– το νέο σπορ αυτοκίνητο Alfa Romeo θα μπορούσε να είναι περίπου στην ίδια τιμή εκκίνησης.