Πρόωρη αποκάλυψη για την Alfa Romeo Milano

Διέρρευσε η φωτογραφία ένα εικοσιτετράωρο πριν την επίσημη αποκάλυψη

Όπως συμβαίνει συχνά σε αυτές τις περιπτώσεις, η Alfa Romeo Milano αποκαλύφθηκε (εν μέρει) από μια πρώτη εικόνα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Μια πρώτη εικόνα από το μπροστινό μέρος που μας δείχνει τη σχεδίαση που εκφράζει το πρώτο (επίσης) ηλεκτρικό B-SUV των Biscione, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα αύριο στις 5 το απόγευμα. Η εικόνα προκύπτει από ένα ιδιωτικό βίντεο του Dailymotion και επιβεβαιώνει όλες τις προσδοκίες που έχουν συζητηθεί μέχρι τώρα, τουλάχιστον από τότε που διέρρευσαν κατά λάθος εκείνες οι εικόνες τον περασμένο Σεπτέμβριο από τα γραφικά των ψηφιακών συστημάτων που υπάρχουν στο εσωτερικό της καμπίνας.

Milano

Από αυτή την πρώτη κιόλας εικόνα μπορούμε καταρχήν να διαπιστώσουμε ότι αυτό που έχει επιχειρηθεί με την Alfa Romeo Milano είναι ένας δρόμος ρήξης, τουλάχιστον όσον αφορά το στυλ. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το B-SUV δεν επωφελείται από τη συμβολή του νέου επικεφαλής του styling της μάρκας Alfa Romeo, Alejandro Mesonero-Romanos- η Alfa Romeo Milano ανήκει στην πραγματικότητα στην προηγούμενη διαχείριση, δηλαδή σε εκείνη που ανατέθηκε στον Michael Manley, ο οποίος επωφελήθηκε από τις συνέργειες μεταξύ ορισμένων από τις μάρκες της πρώην FCA. Από όσα έχουν προκύψει από την αρχή, ο Mesonero-Romanos δεν μπόρεσε να “βάλει το χέρι του” στο στυλ της Milano που ήταν ήδη πρακτικά “έτοιμη” όπως ήταν- φαίνεται ότι έγιναν μερικές μικρές τροποποιήσεις με χαμηλό κόστος που δεν επηρέασαν τις λαμαρίνες και άλλα στοιχεία που είναι δύσκολο να κατασκευαστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το μπροστινό μέρος της Alfa Romeo Milano δημιουργεί μια ξεκάθαρη ρήξη με το παρελθόν

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες προέκυψε ότι κάποιες από τις λεπτομέρειες που μάθαμε στις εικόνες που διέρρευσαν τον Σεπτέμβριο του 2023 για την οριστική Alfa Romeo Milano είχαν υποστεί κάποια στιλιστική αναθεώρηση στην έκδοση που θα δούμε επίσημα αύριο. Το μπροστινό μέρος που βλέπουμε σε αυτή την εικόνα φαίνεται να βρίσκει επιβεβαίωση προς αυτή την κατεύθυνση, αφού τα στοιχεία στο χρώμα του αμαξώματος που είναι τοποθετημένα μεταξύ του κεντρικού Scudetto και των νέων προβολέων φαίνεται να διαφέρουν ελαφρώς από τον τρόπο που εμφανίζονταν σε παλαιότερες διαρροές.

Βέβαια, η αλλαγή ρυθμού φαίνεται ξεκάθαρη και είναι απίθανο να τη δούμε στη νέα Alfa Romeo Stelvio που θα παρουσιαστεί το επόμενο έτος- αντίθετα, θα είναι η πρώτη που θα σχεδιαστεί από την ομάδα που θα εκπροσωπείται από τον Alejandro Mesonero-Romanos. Το Scudetto βρίσκει μια νέα θέση εδώ, εστιάζοντας σε μια πιο τετραγωνισμένη προσέγγιση και τη διαθεσιμότητα στο κέντρο του τυπικού λογότυπου της Alfa Romeo με τον Σταυρό και το Biscione- με αυτόν τον τρόπο το πραγματικό λογότυπο τοποθετείται στο καπό, ψηλά και σε ξεχωριστή θέση από το Scudetto.

Υπάρχει επίσης ένας υπαινιγμός του διάσημου σκαλοπατιού (όπως ήταν ήδη γνωστό), που επιλύεται σε αυτή την Alfa Romeo Milano με μια οριζόντια σχισμή τοποθετημένη κεντρικά ακριβώς πάνω από το Scudetto. Από αυτήν ξεκινούν δύο μικρές εισαγωγές αέρα που βρίσκονται ανάμεσα σε δύο στοιχεία στο χρώμα του αμαξώματος: αυτό που τις χωρίζει από τους νέους προβολείς και αυτό που τις χωρίζει από τη μεγάλη κάτω εισαγωγή αέρα που σχηματίζει το εμβληματικό Alfa Romeo Trilobo.

Αν στην κορυφή η πορεία του εμπρός μέρους φαίνεται πιο μαλακή, στο χαμηλότερο σημείο του οι γραμμές γίνονται πιο έντονες και γωνιώδεις με έναν υπαινιγμό σπόιλερ και τα δύο κάθετα ανοίγματα στα άκρα του προφυλακτήρα. Στην Alfa Romeo Milano επιστρέφει επίσης η κεντρικά τοποθετημένη πινακίδα αριθμού, κάτι που δεν έχει συμβεί εδώ και πολλά χρόνια σε Alfa Romeo. Νέο είναι επίσης το στυλ με το οποίο έχουν επιλυθεί τα φώτα πορείας, προσφέροντας έναν προβολέα LED για τις μεγάλες και τις χαμηλές δέσμες σε συμφωνία με γραμμικά στοιχεία (όχι λιγότερα από 7!) που προορίζονται για τα φλας και τα φώτα ημέρας. Από την εικόνα μπορεί κανείς επίσης να εκτιμήσει ένα μέρος του πλευρού που είναι αντί αυτού μάλλον απλό και γραμμικό στη γενική τάση των γραμμών, αλλά μπορεί επίσης να διακρίνει το όνομα του μοντέλου “Milano” στη βάση της μπροστινής κολόνας κοντά στο καπό του κινητήρα- όπως ακριβώς είχε προκύψει πριν από λίγες ημέρες χάρη σε ένα επίσημο teaser.