Live η Κίνηση στους δρόμους
MINI

Πρεμιέρα του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού MINI Cooper SE Cabrio

Το νέο MINI Cooper SE Cabrio, θα είναι το πρώτο μοντέλο ευρείας παραγωγής που θα κατασκευάζεται με ζάντες προερχόμενες αποκλειστικά από ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

MINI

Το BMW Group και πάλι πρωτοπορεί όσον αφορά την κυκλική οικονομία. Το νέο MINI Cooper SE Cabrio, θα είναι το πρώτο μοντέλο ευρείας παραγωγής που θα κατασκευάζεται με ζάντες προερχόμενες αποκλειστικά από ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

«Ως premium κατασκευαστής, ενσωματώσαμε τη βιωσιμότητα στην ανάπτυξη από πολύ νωρίς», δήλωσε ο Dr. Nicolai Martin, Ανώτερος Αντιπρόεδρος του τομέα Ανάπτυξης Αυτοματοποιημένης Οδήγησης. «Οι ζάντες ελαφρού κράματος του αμιγώς ηλεκτρικού ανοιχτού τετραθέσιου αυτοκινήτου είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα βιώσιμης χρήσης πόρων και αποτελούν ένα σημαντικό ορόσημο στο δρόμο προς την κυκλική οικονομία για το BMW Group». Η πρώτη χρήση 100% δευτερογενούς αλουμινίου για ζάντες ελαφρού κράματος σε όχημα ευρείας παραγωγής γίνεται σε συνεργασία με τον κατασκευαστή ζαντών Ronal. Η συνεπής χρήση ανακυκλωμένου αλουμινίου όχι μόνο διατηρεί τις πηγές πρώτων υλών, αλλά και καταργεί την εξαιρετικά ενεργοβόρα διαδικασία ηλεκτρόλυσης που είναι συνήθως απαραίτητη για την παραγωγή ελαφρών κραμάτων.

 

Re : think ανακαλύπτοντας ξανά τον τροχό

P90495437 lowRes 100 recycled alumini Πρεμιέρα του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού MINI Cooper SE Cabrio
Το BMW Group προωθεί την επιτυχημένη εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας σύμφωνα με τις τέσσερις βασικές αρχές Re:think, Re:duce, Re:use και Re:cycle, με την ανάπτυξη των πρώτων ζαντών αλουμινίου από 100% ανακυκλωμένο κράμα αλουμινίου, να ευθυγραμμίζεται σταθερά με αυτές τις αρχές.

Ως το πρώτο στον κόσμο ανοιχτό, αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές αυτοκίνητο που παράγεται σε περιορισμένο αριθμό, δεν είναι μόνον οι ζάντες αλουμινίου, αλλά και το νέο MINI Cooper SE Cabrio συνολικά, το οποίο έχει επαναπροσδιοριστεί πλήρως σε επίπεδο βιωσιμότητας.

Ο συνδυασμός μιας ελαφριάς δομής ζάντας από 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο με αεροδυναμικά βελτιστοποιημένα ένθετα πραγματικού μετάλλου, καθώς και ένα καινοτόμα σχεδιασμένο κεντρικό καπάκι, προσφέρει ένα μοναδικό πλεονέκτημα που διαφοροποιεί ξεκάθαρα το μοντέλο από τον ανταγωνισμό. Κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένο ελαφρύ κράμα, ανταποκρίνεται πλήρως στις δομικές απαιτήσεις και τα υψηλά πρότυπα ποιότητας του BMW Group, ενώ τα ένθετα που διαθέτει βελτιστοποιούν τις αεροδυναμικές ιδιότητες του οχήματος, αυξάνοντας έτσι την αυτονομία του MINI Cooper SE Cabrio. Με άλλα λόγια, οι καινοτόμες ζάντες ελαφρού κράματος συμβάλλουν στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του οχήματος από πολλές απόψεις – τόσο στην παραγωγή όσο και κατά την οδήγηση.

 

Re : duce – σημαντικές μειώσεις εκπομπών άνθρακα από τη χρήση ανακυκλωμένου αλουμινίου

P90495438 lowRes 100 recycled alumini Πρεμιέρα του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού MINI Cooper SE CabrioΜε τη χρήση δευτερογενών υλικών που έχουν αποτύπωμα άνθρακα μικρότερο από 0,16 kg άνθρακα ανά κιλό αλουμινίου, ο προμηθευτής ζαντών κατάφερε να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στις εγκαταστάσεις παραγωγής του έως και κατά 75% σε σύγκριση με τους συμβατικά παραγόμενους τροχούς. Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μειώνονται από περίπου 130 κιλά σε 30 κιλά.

Οι εξαιρετικές αεροδυναμικές ιδιότητες και η ελαφριά σχεδίαση των καινοτόμων ζαντών αλουμινίου κάνουν επίσης τη διαφορά στο δρόμο, καθώς η πλήρως καλυμμένη από τα ένθετα εξωτερική τους επιφάνεια μειώνει σημαντικά την αντίσταση. Ο βελτιστοποιημένος ως προς το βάρος σχεδιασμός μειώνει συνολικά τις μη αναρτώμενες μάζες του οχήματος, ενισχύοντας την αποδοτικότητα και επιτρέποντας στο MINI Cooper SE Cabrio να προσφέρει την αίσθηση go-kart που αποτελεί σήμα κατατεθέν της μάρκας.

 

Re : use – η ανακυκλωσιμότητα καθιστά εφικτή την μη χρήση πρωτογενούς αλουμινίου

P90495439 lowRes 100 recycled alumini Πρεμιέρα του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού MINI Cooper SE Cabrio
Η συνεπής εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας έχει μετατρέψει τη χαρά της βιωσιμότητας σε μια εμπειρία που μπορεί να βιώσει η κοινότητα MINI. Οι οδηγοί του MINI Cooper SE Cabrio με ζάντες από ανακυκλωμένο κράμα αλουμινίου αποτελούν μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος που στόχο έχει τη σταδιακή μείωση της ζήτησης πρωτογενών πρώτων υλών. Οι ζάντες αλουμινίου του MINI Cooper SE Cabrio μπορούν επίσης να ανακυκλωθούν πλήρως στο τέλος του κύκλου ζωής τους. Η συμμετοχή σε αυτή την κυκλικότητα επιτρέπει στο BMW Group να μειώνει συνεχώς την ποσότητα αλουμινίου που πρέπει να παράγεται μέσω μιας πρωτογενούς και ενεργοβόρας παραγωγικής διαδικασίας.

 

Re : cycle – Τροχοί από ανακυκλωμένο αλουμίνιο ανώτερης ποιότητας

P90495441 lowRes 100 recycled alumini Πρεμιέρα του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού MINI Cooper SE Cabrio
Οι δευτερογενείς πρώτες ύλες πρέπει επίσης να πληρούν τα υψηλά πρότυπα ποιότητας, σχεδιασμού, ασφάλειας και μηχανικών ιδιοτήτων του BMW Group. Με τις ζάντες αλουμινίου του MINI Cooper SE Cabrio, το BMW Group κατάφερε να καθιερώσει για πρώτη φορά έναν κύκλο υλικών για ζάντες υψηλής ποιότητας, ανοίγοντας το δρόμο για την επαναλαμβανόμενη χρήση της πρώτης ύλης. Η χρήση ζαντών από 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο σε ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής είναι η πρώτη απόδειξη ότι οι φιλόδοξοι στόχοι βιωσιμότητας ως προς την κυκλική οικονομία είναι εφικτοί. Ταυτόχρονα, η παγκόσμια πρεμιέρα του MINI Cooper SE Cabrio θέτει τις βάσεις για την επέκταση της καινοτόμου διαδικασίας παραγωγής για χρήση σε μελλοντικά μοντέλα ευρείας παραγωγής.