Live η Κίνηση στους δρόμους
BMW

Που διαφέρει η BMW XM Label Red

Η BMW XM Label Red ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις επιθυμίες ενός παγκόσμιου target group εκκεντρικών πελατών, οι οποίοι έλκονται από τον εξωστρεφή τρόπο ζωής και έχουν πάθος για κορυφαίες επιδόσεις με ένα αυτοκίνητο που ξεπερνά τις παραδοσιακές συμβάσεις.

BMW

Η BMW XM Label Red ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις επιθυμίες ενός παγκόσμιου target group εκκεντρικών πελατών, οι οποίοι έλκονται από τον εξωστρεφή τρόπο ζωής και έχουν πάθος για κορυφαίες επιδόσεις με ένα αυτοκίνητο που ξεπερνά τις παραδοσιακές συμβάσεις. Η παραγωγή θα ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2023 στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg των ΗΠΑ. Για το ίδιο χρονικό διάστημα έχει προγραμματιστεί μια αποκλειστική έκδοση του κορυφαίου μοντέλου που θα παραχθεί σε 500 αντίτυπα και κοσμείται από την εξωτερική βαφή σε μεταλλικό BMW Individual Frozen Carbon Black.

Η BMW XM Label Red θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης (Auto Shanghai) τον Απρίλιο του 2023. Η Κίνα είναι μία από τις πιο σημαντικές περιοχές πωλήσεων για την BMW XM Label Red, μαζί με τις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παραγγείλουν από τις 28 Απριλίου 2023.

 

Σύστημα M HYBRID με κορυφαίες επιδόσεις που έχουν αξιολογηθεί με ακρίβεια

P90499801 lowRes the bmw xm label red Που διαφέρει η BMW XM Label Red

Το σύστημα M HYBRID στην BMW XM Label Red επιδεικνύει τη ‘μεθυστική’ επίδραση του εξηλεκτρισμού του συστήματος κίνησης στα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH. Η ρυθμισμένη με ακρίβεια αλληλεπίδραση του ηλεκτροκινητήρα και του V8 κινητήρα, εξασφαλίζει μια άμεση παροχή ισχύος που στη συνέχεια αναπτύσσεται εμφατικά και συνεχίζει με αμείωτη ένταση μέχρι την κόκκινη περιοχή του στροφόμετρου. Αυτός ο συνδυασμός κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα ταιριάζει με τη φιλοσοφία κίνησης της BMW M Hybrid V8, του νέου αυτοκινήτου με το οποίο η μάρκα μετέχει στους αγώνες αντοχής, που έκανε φέτος επιτυχημένο ντεμπούτο στις 24 Ώρες της Daytona στη βορειοαμερικανική σειρά IMSA και πρόκειται να συμμετάσχει σε αγώνες όπως οι 24 Ώρες του Le Mans το 2024.

Με συνολική ισχύ αυξημένη στα 748 hp, το νέο κορυφαίο μοντέλο ξεπερνά κατά 95 hp την στάνταρ BMW XM που ξεκίνησε να παράγεται από τον Δεκέμβριο του 2022. Η ροπή του συστήματος είναι αυξημένη κατά 200 Nm και κορυφώνεται πλέον στα 1.000 Nm. Η ισχύς διοχετεύεται στο δρόμο μέσω του συστήματος τετρακίνησης M xDrive. Σε συνδυασμό με την ειδική για το συγκεκριμένο μοντέλο τεχνολογία πλαισίου και τα άμεσης απόκρισης και υψηλής ακρίβειας συστήματα ελέγχου κίνησης και πλαισίου, δημιουργείται μια μοναδική εμπειρία απόδοσης με το δυναμισμό και την ευελιξία να αγγίζουν ένα εντελώς νέο επίπεδο.

 

V8 κινητήρας με προηγμένη τεχνολογία M TwinPower Turbo και κλασικό υψηλόστροφο χαρακτήρα

P90499831 lowRes the bmw xm label red Που διαφέρει η BMW XM Label Red
Το σύστημα M HYBRID της BMW XM Label Red συνδυάζει τις αρετές της ηλεκτροκίνησης που θα δούμε να κυριαρχούν στο μέλλον, με τις παραδοσιακές ιδιότητες ενός οκτακύλινδρου κινητήρα εσωτερικής καύσης με υψηλούς ρυθμούς περιστροφής και τεχνολογία M TwinPower Turbo. Η τελευταία γενιά του V8 ξεχωρίζει με την εξαιρετικά άμεση παροχή ισχύος, την αυξημένη αποδοτικότητα και τις ελαχιστοποιημένες εκπομπές ρύπων. Εκτός από την cross-bank πολλαπλής εξαγωγής, διαθέτει επίσης ενισχυμένo στροφαλοφόρο άξονα, υπερσυμπίεση με ηλεκτρικά ελεγχόμενη βαλβίδα εκτόνωσης, αναβαθμισμένη παροχή λαδιού και βελτιστοποιημένο διαχωρισμό λαδιού.

Στην BMW XM Label Red, ο V8 συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην απόδοση του συστήματος που παράγεται σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας τη μέγιστη ισχύ των 585 hp στις 5.600 σ.α.λ. Η μέγιστη ροπή είναι 750 Nm – μια αύξηση κατά 100 Nm σε σχέση με την έκδοση του κινητήρα της στάνταρ BMW XM – και είναι διαθέσιμη σε ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα στροφών από τις 1.800 έως τις 5.400 σ.α.λ.

Με δύο ηλεκτρονικά ελεγχόμενα και συνεχώς ρυθμιζόμενα πτερύγια, το σπορ σύστημα εξαγωγής της BMW XM Label Red συνοδεύει την απόδοση ισχύος του κινητήρα με τον έντονα συναισθηματικό του ήχο, με μια ζωντάνια και ενέργεια που συνήθως δεν συναντά κανείς σε μια οκτακύλινδρη μονάδα. Επομένως, ο ήχος του κινητήρα έχει μια πολύ χαρακτηριστική ‘ποιότητα’, όπως και εκείνος από τα δύο ζεύγη διπλών απολήξεων της εξάτμισης, με τους ξεχωριστούς σωλήνες τοποθετημένους τον έναν πάνω από τον άλλο.

 

Άμεση απόδοση ισχύος: ηλεκτροκινητήρας με καινοτόμο ‘pregearing stage

P90499829 lowRes the bmw xm label red Που διαφέρει η BMW XM Label Red
Όπως ο κινητήρας V8, έτσι και ο ηλεκτροκινητήρας του συστήματος M HYBRID, χρησιμοποιεί μία πρωτοποριακή τεχνολογία που αυξάνει αισθητά την ελκτική ισχύ. Ο μόνιμα διεγερμένος σύγχρονος κινητήρας είναι ενσωματωμένος στο οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic μαζί με τα ηλεκτρονικά ισχύος του και, κατά τα συνήθη πρότυπα των ηλεκτροκινητήρων, ανταποκρίνεται στο παραμικρό πάτημα του γκαζιού με άμεση παροχή ισχύος.

Ο ηλεκτροκινητήρας συνεισφέρει έως και 197 hp στη μέγιστη ισχύ του συστήματος της BMW XM Label Red και αναπτύσσει ονομαστική ροπή 280 Nm. Ένα σύστημα pre-gearing που κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την BMW, χρησιμοποιείται για την αύξηση της ροπής που παράγει ο ηλεκτροκινητήρας σε μία πραγματική μέγιστη τιμή 450 Nm στην είσοδο του κιβωτίου ταχυτήτων του κινητήρα. Με αυτόν τον τρόπο, ο συμπαγής κινητήρας είναι σε θέση να παρέχει την ώθηση σε επίπεδο ροπής που κανονικά θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με τη χρήση μιας πολύ μεγαλύτερης και βαρύτερης μονάδας.

Η βελτιωμένη συγκέντρωση ισχύος που προκύπτει από το σύστημα pre-gearing μεταξύ του ρότορα του ηλεκτροκινητήρα και του πρωτεύοντα άξονα του κιβωτίου ταχυτήτων είναι ξεκάθαρα αισθητή, τόσο κατά την επιτάχυνση από στάση όσο και κατά τη γρήγορη επιτάχυνση εν κινήσει. Σε συνδυασμό με τη βελτιστοποιημένη απόδοση ισχύος του V8 κινητήρα και τον υψηλόστροφο χαρακτήρα του, προκύπτουν επιδόσεις που δηλώνουν πρωτοφανή σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Η BMW XM Label Red χρειάζεται μόλις 3,8 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h. Η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, αλλά αυξάνεται στα 290 km/h στα αυτοκίνητα με το προαιρετικό M Driver’s Package.

Εκτός από την παροχή ηλεκτρικής ώθησης κατά την επιτάχυνση, ο ηλεκτροκινητήρας επιτελεί επίσης έναν υποστηρικτικό ρόλο υπό σταθερά φορτία, συμβάλλοντας στην αύξηση της αποδοτικότητας του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Έτσι, η BMW XM Label Red έχει μέση κατανάλωση βενζίνης 1,7 – 1,6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα στον κύκλο δοκιμών WLTP, συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 34,5 – 33,0 kWh ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές CO2 39 – 35 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

 

Ισχυρή μπαταρία υψηλής τάσης, BMW IconicSounds Electric, Μονάδα Συνδυασμένης Φόρτισης (Combined Charging Unit) και προληπτική διαχείριση θερμότητας

P90499830 lowRes the bmw xm label red Που διαφέρει η BMW XM Label Red
Ο κινητήρας αντλεί την ενέργειά του από μια μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης η οποία είναι ενσωματωμένη στο κάτω τμήμα του αμαξώματος και αποτελεί προϊόν της τεχνολογίας BMW eDrive 5ης γενιάς. Ο συσσωρευτής ενέργειας ιόντων λιθίου ξεχωρίζει για την υψηλή ενεργειακή πυκνότητα τόσο σε επίπεδο κυψέλης όσο και μονάδας. Παρέχει σταθερή ροή ενέργειας σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών, ακόμη και υπό τα υψηλά φορτία που επιφέρει ένα ιδιαίτερα σπορ στυλ οδήγησης. Έχει ωφέλιμο ενεργειακό περιεχόμενο 25,7 kWh. Σε συνδυασμό με την εξαιρετική αποδοτικότητα του ηλεκτροκινητήρα και το σύστημα έξυπνης διαχείρισης ενέργειας, επιτυγχάνεται ηλεκτρική αυτονομία 75 – 83 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP.

Ως εκ τούτου, η BMW XM Label Red μπορεί να κινείται στην πόλη αλλά και να πραγματοποιεί μακρινά ταξίδια χωρίς εκπομπές ρύπων και σχεδόν αθόρυβα. Η μέγιστη ταχύτητα που επιτυγχάνεται στην αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία είναι 140 km/h. Η παροχή ισχύος του ηλεκτροκινητήρα αποκτά επίσης το δικό της soundtrack με τη μορφή του BMW IconicSounds Electric που αναπτύχθηκε ως μέρος μιας συνεργασίας ανάμεσα στο BMW Group και τον συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής, Hans Zimmer.

Η μονάδα συνδυασμένης φόρτισης (Combined Charging Unit) του συστήματος M HYBRID επιτρέπει τη φόρτιση AC με ισχύ έως 7,4 kW. Αυτό σημαίνει ότι μία εντελώς άδεια μπαταρία υψηλής τάσης μπορεί να φορτίσει έως το 100% σε 4,25 ώρες. Η προληπτική διαχείριση θερμότητας μειώνει τους χρόνους φόρτισης θερμαίνοντας ή ψύχοντας προσεκτικά την μπαταρία. Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται τόσο ο ευέλικτος ταχυφορτιστής Flexible Fast Charger για χρήση με οικιακές ή βιομηχανικές πρίζες όσο και το καλώδιο φόρτισης Professional. Αυτό το καλώδιο mode 3 για ανεφοδιασμό σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης μπορεί να αποθηκεύεται σε μία κομψή και αποκλειστική τσάντα τύπου weekend-type και να ασφαλίζεται στην περιοχή του χώρου αποσκευών, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό καραμπίνερ και ιμάντα που προστατεύει από σύγκρουση.

 

Κορυφαία πρόσφυση και συναρπαστική απόδοση: M xDrive και διαφορικό M Sport

P90499821 lowRes the bmw xm label red Που διαφέρει η BMW XM Label Red
Το σύστημα τετρακίνησης M xDrive διοχετεύει την ισχύ που παράγεται από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και τον ηλεκτροκινητήρα μεταξύ και των τεσσάρων τροχών με ακρίβεια, ταχύτητα και ανάλογα με τις απαιτήσεις ανά πάσα στιγμή. Το σύστημα έχει ρυθμιστεί για να μεταφέρει περισσότερη ισχύ στους πίσω τροχούς, ενισχύοντας έτσι την ευελιξία της BMW XM Label Red, κάτι που είναι ιδιαίτερα έντονο στη λειτουργία 4WD Sport. Όταν το σύστημα DSC (Dynamic Stability Control) έχει απενεργοποιηθεί πλήρως, η βελτιστοποιημένη για καλύτερη πρόσφυση λειτουργία 4WD Sand – που έχει σχεδιαστεί ειδικά για οδήγηση σε αμμόλοφους και παρόμοιες επιφάνειες – μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω του μενού M Setup.

Βασισμένο στο σύστημα M xDrive, ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα, ενισχύει περαιτέρω την πρόσφυση, την ευελιξία και την κατευθυντική ευστάθεια. Το διαφορικό M Sport προσφέρει μια βασισμένη στις ανάγκες και πλήρως μεταβλητή κατανομή της ροπής μεταξύ του αριστερού και του δεξιού πίσω τροχού.

 

Ειδική για το μοντέλο ρύθμιση πλαισίου, ολοκληρωμένη διαχείριση δυναμικών χαρακτηριστικών κατά τον διαμήκη άξονα

P90499815 lowRes the bmw xm label red Που διαφέρει η BMW XM Label Red
Το ισχυρότερο μοντέλο BMW M που κατασκευάστηκε ποτέ για χρήση στο δρόμο, εντυπωσιάζει όχι μόνο με τη μοναδική απόδοση ισχύος του συστήματος M HYBRID, αλλά και με το εύρος των οδηγικών χαρακτηριστικών του, τα οποία είναι συναρπαστικά και δεν παύουν να ξυπνούν τον ενθουσιασμό. Η BMW XM Label Red ανταποκρίνεται σε κάθε πρόκληση με ακλόνητη ισορροπία και σιγουριά, είτε επιδεικνύοντας τα εμφανώς σπορ διαπιστευτήριά της, είτε ταξιδεύοντας σε χαλαρούς ρυθμούς (με μηδενικές εκπομπές ρύπων, αν το επιθυμείτε), προσκαλώντας τους επιβάτες της να χαλαρώσουν με άνεση σε μακρινά ταξίδια ή σε εκτός δρόμου περιηγήσεις. Η εξελιγμένη τεχνολογία πλαισίου προσδίδει ένα εξαιρετικό εύρος χαρακτηριστικών, από δυναμισμό μέχρι άνεση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, και προσαρμόζεται στα ειδικά χαρακτηριστικά απόδοσης του συστήματος κίνησης με την ακρίβεια για την οποία φημίζονται τα μοντέλα BMW M.

Ο στάνταρ εξοπλισμός της BMW XM Label Red περιλαμβάνει προσαρμοζόμενη ανάρτηση M Professional – με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και ενεργές αντιστρεπτικές δοκούς με σύστημα Active Roll Comfort για την εξάλειψη των κλίσεων του αμαξώματος στη μία πλευρά του οχήματος – και Integral Active Steering.

Το σύστημα πέδησης M Sport περιλαμβάνει φρένα με εξαπίστονες, σταθερές δαγκάνες μπροστά και μονοπίστονες πλευστές δαγκάνες πίσω. Συνεργάζεται με το τελευταίας γενιάς ενσωματωμένο σύστημα πέδησης, το οποίο εξασφαλίζει ότι η ισχύ πέδησης που παράγεται από την ανάκτηση και τα φρένα τριβής, συνδυάζεται με μεγάλη ακρίβεια προσφέροντας στον οδηγό δύο ρυθμίσεις αίσθησης του πεντάλ.

Όπως το σύστημα τετρακίνησης M xDrive, έτσι και το διαφορικό M Sport, οι ενεργές αντιστρεπτικές δοκοί, τα συστήματα ελέγχου του τιμονιού, η τεχνολογία περιορισμού της ολίσθησης των τροχών near-actuator wheel slip limitation που είναι ενσωματωμένη στη διαχείριση του κινητήρα και η λειτουργία Performance Control είναι δικτυωμένες με την κεντρική διαχείριση των δυναμικών χαρακτηριστικών κατά τον διαμήκη άξονα.

Η ολοκληρωμένη εφαρμογή όλων των συστημάτων μετάδοσης κίνησης και πλαισίου σε συνδυασμό με λεπτομερείς ρυθμίσεις σε διαφορετικούς τύπους δρόμων – από αστικές διαδρομές μέχρι τους επαρχιακούς δρόμους και τους αυτοκινητόδρομους – με τη βοήθεια της αγωνιστικής τεχνογνωσίας της BMW M GmbH, έχει ως αποτέλεσμα μια απροβλημάτιστη εμπειρία οδήγησης σε όλες τις συνθήκες και καταστάσεις.

 

Εξωστρεφής σχεδίαση με αποκλειστικές λεπτομέρειες

P90499827 lowRes the bmw xm label red Που διαφέρει η BMW XM Label Red
Τόσο από στιλιστική όσο και από τεχνική σκοπιά, η BMW XM Label Red αποτελεί μία ακόμα πιο αποκλειστική εκδοχή μετά τη θρυλική BMW M1 που σχεδιάστηκε αποκλειστικά ως αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH. Οι μυώδεις αναλογίες ενός δυναμικού Sports Activity Vehicle συγκλίνουν με την εξωστρεφή εξωτερική σχεδίαση που χαρακτηρίζεται από μεγάλες επιφάνειες, καθαρές γραμμές και μια εμπρός όψη που προορίζεται για τα μοντέλα της πολυτελούς κατηγορίας της μάρκας BMW. Στο όλο μίγμα προστίθενται σχεδιαστικές πινελιές που υπογραμμίζουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της BMW XM Label Red ως ένα αυτοκίνητο το οποίο εστιάζει στην επίτευξη των υψηλότερων στόχων στον τομέα της απόδοσης.

Τα στοιχεία που διαφοροποιούν την κορυφαία σε απόδοση έκδοση της ΧΜ περιλαμβάνουν μια χαρακτηριστική λωρίδα σε μεταλλικό χρώμα Toronto Red, το οποίο μπορεί να παραγγελθεί και σε μαύρο χρωματισμό. Η χρήση του κόκκινου επεκτείνεται επίσης στα σήματα του μοντέλου και στα ένθετα των τροχών. Η BMW XM Label Red εξοπλίζεται στάνταρ με ζάντες ελαφρού κράματος 21 ιντσών. Το περίγραμμα για τη μάσκα νεφρών BMW M και τα στοιχεία του διαχύτη διατίθενται σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα.

Η παλέτα των εξωτερικών χρωμάτων που διατίθενται για το νέο μοντέλο περιλαμβάνει μία απλή και οκτώ μεταλλικές παραλλαγές. Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν ανάμεσα σε περισσότερες από 50 ειδικές βαφές BMW Individual, συμπεριλαμβανομένων των νέων BMW Individual Urban Green, BMW Individual Petrol Mica metallic, BMW Individual Anglesey Green metallic και BMW Individual Sepia metallic.

Το νέο BMW Individual Visualizer ( https://individual.bmw-m.com/) διατίθεται για πρώτη φορά από την έναρξη παραγγελιών για την BMW XM Label Red, για να βοηθήσει τους πελάτες στη διαδικασία επιλογής βαφής. Το αυτοκίνητο απεικονίζεται εξαιρετικά ρεαλιστικά με το φινίρισμα που έχει επιλέξει ο πελάτης, με φόντο την BMW M Town. Εδώ, μπορείτε να το δείτε από διάφορες γωνίες και με τη βοήθεια βίντεο 360 μοιρών.

Η έκδοση περιορισμένης παραγωγής της BMW XM Label Red – από την οποία θα κυκλοφορήσουν μόνο 500 αντίτυπα παγκοσμίως – μεγιστοποιεί τον παράγοντα της αποκλειστικότητας με ακόμα πιο εκφραστικό στυλ. Το μεταλλικό χρώμα Toronto Red για το περίγραμμα της μάσκας νεφρών BMW M και το ένθετο του πίσω διαχύτη δημιουργούν πρόσθετα στιλιστικά στοιχεία που συνδυάζονται με φινίρισμα αμαξώματος σε μεταλλικό BMW Individual Frozen Carbon Black. Η αντίθεση των γυαλιστερών χρωματικών πινελιών με τις λαμπερές ματ επιφάνειες, εξασφαλίζει ένα ιδιαίτερα συναρπαστικό αποτέλεσμα στο εξωτερικό της BMW XM Label Red.

Ο συνδυασμός μαύρου/κόκκινου προσδίδει επίσης μια ελκυστική, σπορ νότα στο εσωτερικό της BMW XM Label Red. Η χαρακτηριστική τρισδιάστατη επένδυση οροφής και οι επενδύσεις για τις κολόνες του αμαξώματος έχουν μαύρες επιφάνειες. Το κόκκινο χρώμα χρησιμοποιείται για να προσδώσει μια επιπλέον αίσθηση αποκλειστικότητας στα ρομβοειδούς σχήματος άνω τμήματα των πλατών και στα ενσωματωμένα προσκέφαλα των καθισμάτων για τον οδηγό και τον συνοδηγό, καθώς και στα εξωτερικά πίσω καθίσματα. Η συνολική εμφάνιση ολοκληρώνεται από τις κόκκινες ραφές αντίθεσης στις μαύρες επιφάνειες των καθισμάτων, του πίνακα οργάνων, των επενδύσεων των θυρών και της κεντρικής κονσόλας, καθώς και από τις επίσης κόκκινες πινελιές στους αεραγωγούς. Άλλα αξιοσημείωτα αποκλειστικά χαρακτηριστικά του εσωτερικού της BMW XM Label Red είναι ένα κόκκινο σήμα “XM” κάτω από την οθόνη ελέγχου και μια εσωτερική διακοσμητική λωρίδα σε σατινέ Carbon Fibre με κόκκινες και μπλε κλωστές που υποδηλώνουν ότι πρόκειται για μοντέλο M. Στο εσωτερικό της έκδοσης Label Red, οι πελάτες θα βρουν μια πλακέτα κάτω από την οθόνη ελέγχου με την ένδειξη “1 από 500”.

 

Πιλοτήριο σπορ αυτοκινήτου με BMW Curved Display, M Lounge στο πίσω τμήμα

P90499834 lowRes the bmw xm label red Που διαφέρει η BMW XM Label Red
Τα καθίσματα πολλαπλών λειτουργιών M, τα προστατευτικά γονάτων, το ειδικό περιεχόμενο M στην κυρτή οθόνη BMW Curved Display και στο στάνταρ BMW head-up display, ο χαρακτηριστικός μοχλός επιλογέας ταχυτήτων M και ένας ειδικός πίνακας ελέγχου M στην κεντρική κονσόλα, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ενός cockpit που παραπέμπει σε σπορ αυτοκίνητο το οποίο έχει βελτιστοποιηθεί για να προσφέρει μία συναρπαστική εμπειρία επιδόσεων. Το μπουτόν M Hybrid χρησιμοποιείται για την επιλογή του επιθυμητού προφίλ λειτουργίας του συστήματος κίνησης, ενώ το κουμπί Setup παρέχει άμεση πρόσβαση στη διαμόρφωση του συστήματος κίνησης, του πλαισίου, του συστήματος διεύθυνσης, του συστήματος πέδησης και του M xDrive, καθώς και τη ρύθμιση του επιπέδου ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση. Το δερμάτινο τιμόνι M διαθέτει διακοσμητικά στοιχεία σε μαύρο χρώμιο, καθώς και μπουτόν M και χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων (shift paddles) με carbon ένθετα, των οποίων τα σύμβολα ‘+’ και ‘-‘ είναι σε κόκκινο χρώμα. Ένα αποκλειστικό ειδικό χαρακτηριστικό της BMW XM Label Red είναι το σύμβολο που προσδιορίζει το Boost Mode στο αριστερό χειριστήριο αλλαγής ταχυτήτων.

P90499841 lowRes the bmw xm label red Που διαφέρει η BMW XM Label Red

Η γενναιόδωρη αίσθηση ευρυχωρίας, τα υψηλής ποιότητας υλικά και ο πρωτοποριακός σχεδιασμός μετατρέπουν το πίσω τμήμα της BMW XM Label Red σε ένα αποκλειστικό M Lounge. Οι προαιρετικά θερμαινόμενες πλάτες καθισμάτων που επεκτείνονται αρκετά στα πλαϊνά της καμπίνας και τα μαξιλάρια από δέρμα Merino με κόκκινες ραφές αντίθεσης και ένα σήμα “XM”, προσφέρουν στους επιβάτες πολυτελή επίπεδα άνεσης. Η ανάγλυφη επένδυση οροφής είναι απολύτως μοναδική με την τρισδιάστατη πρισματική δομή, το περίγραμμα σε στυλ πασπαρτού και τις 100 μονάδες LED για φωτισμό. Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός περιβάλλοντος, ο αυτόματος κλιματισμός τεσσάρων ζωνών, το σύστημα ήχου Surround Harman Kardon και το σύστημα Travel & Comfort είναι επίσης στάνταρ, ενώ προαιρετικά διατίθενται το σύστημα ήχου Surround Bowers & Wilkins Diamond με ενισχυτή 1.475 Watt και τέσσερα επιπλέον ηχεία στην περιοχή της οροφής.

 

Προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού, BMW Live Cockpit Professional ως στάνταρ εξοπλισμός

P90499845 lowRes the bmw xm label red Που διαφέρει η BMW XM Label Red
Η BMW XM Label Red προσφέρει στους πελάτες μια ευρεία γκάμα προηγμένων συστημάτων για αυτοματοποιημένη οδήγηση και στάθμευση. Μεταξύ των τεχνολογιών που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό είναι το Driving Assistant, το οποίο περιλαμβάνει τα συστήματα Front Collision Warning, Lane Departure Warning, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος επιστροφής στη λωρίδα με υποβοήθηση του τιμονιού, Evasion Assistant, Alertness Assistant και Speed Limit Info. Το προαιρετικό Driving Assistant Professional φέρνει το Active Cruise Control με Stop&Go μαζί με λειτουργίες όπως το Steering and Lane Control Assistant, η αναγνώριση φωτεινών σηματοδοτών, η αυτόματη υποβοήθηση ορίου ταχύτητας (Speed Limit Assist) και η ενεργή πλοήγηση (Active Navigation).

Το Parking Assistant Plus είναι επίσης μέρος του στάνταρ εξοπλισμού. Μαζί με το Reversing Assistant, το σύστημα αυτό προσθέτει στο ρεπερτόριο λειτουργιών τα Parking View, εμπρός και πίσω Panorama View και 3D View.

Η BMW XM Label Red διατίθεται στάνταρ με το BMW Live Cockpit Professional, που φέρνει μαζί του την τελευταία γενιά της πολυαισθητηριακής εμπειρίας οχήματος BMW iDrive, η οποία είναι βασισμένη εδώ σε μία ειδική έκδοση M έκδοση του BMW Operating System 8. Με την πλήρως ψηφιακή ομάδα οθονών και το BMW Intelligent Personal Assistant, το νέο BMW iDrive είναι σκόπιμα προσανατολισμένο στον έλεγχο με την αφή και τον έλεγχο με χειρονομίες, καθώς και στον διάλογο με χρήση φυσικής γλώσσας.

Το BMW Live Cockpit Professional περιλαμβάνει επίσης το σύστημα πλοήγησης BMW Maps που βασίζεται στο cloud. Με το προαιρετικό ψηφιακό κλειδί BMW Digital Key Plus, οι πελάτες μπορούν να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν την BMW XM Label Red χρησιμοποιώντας το Apple iPhone τους μέσω της ενισχυμένης σε θέματα ασφάλειας ραδιοτεχνολογίας UWB (ultra-wideband). Η ενσωμάτωση smartphone για Apple CarPlay® και Android Auto™, η εξατομικευμένη λειτουργία BMW ID και μια eSIM σχεδιασμένη για τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας 5G είναι επίσης διαθέσιμα για χρήση.