Live η Κίνηση στους δρόμους
JUKE Rally Heritage Concept 7 Πώς σου φαίνεται αυτό το Nissan Juke Rally;

Πώς σου φαίνεται αυτό το Nissan Juke Rally;

Nissan JUKE Rally Tribute Concept : Σηματοδοτώντας την 50ή επέτειο από τη νίκη του εμβληματικού 240Z στο Ράλι Ανατολικής Αφρικής

JUKE Rally Heritage Concept 7 Πώς σου φαίνεται αυτό το Nissan Juke Rally;

Για να τιμήσει την 50ή επέτειο από την  νίκης της στο Ράλι της Ανατολικής Αφρικής με το εμβληματικό 240Z, η Nissan έδωσε στη δημοσιότητα σκίτσα που δείχνουν πώς θα έμοιαζε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο ράλι της μάρκας, με βάση το JUKE.

JUKE Rally Heritage Concept 6 Πώς σου φαίνεται αυτό το Nissan Juke Rally;

Η δημοσίευση των εικόνων  του Nissan JUKE Rally Tribute Concept συνέπεσε με την πρώτη ημέρα του θρυλικού Safari Rally στην Κένυα,  ως μέρος του ημερολογίου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ σε 19 χρόνια.

JUKE Rally Heritage Concept 5 Πώς σου φαίνεται αυτό το Nissan Juke Rally;

Το JUKE παραγωγής είναι το φυσικό σημείο εκκίνησης για το σχεδιασμό του JUKE Rally Tribute Concept, χάρη στην στιβαρή και ανυψωμένη στάση του στο δρόμο, με κοντές εμπρός και πίσω προεξοχές που του προσδίδουν εξαιρετική ευελιξία και ισχυρές δυνητικές επιδόσεις εκτός δρόμου.

JUKE Rally Heritage Concept 4.JPG Πώς σου φαίνεται αυτό το Nissan Juke Rally;

Με μεγάλους θόλους  τροχών για να φιλοξενήσουν τα εκτός δρόμου ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά, η στάση του οχήματος είναι ακόμα πιο επιβλητική, ενώ τα πρόσθετα φώτα που είναι τοποθετημένα στο καπό και στην οροφή υπογραμμίζουν τον χαρακτήρα του JUKE Rally Tribute Concept, ως ανταγωνιστικού off-roader.

JUKE Rally Heritage Concept 3.JPG Πώς σου φαίνεται αυτό το Nissan Juke Rally;

Το μαύρο καπό  και οι μαύρες ζάντες  του JUKE Rally Tribute Concept είναι ένας οπτικός “φόρος τιμής”  στο 240Z του 1971,  που αγωνίστηκε στο Ράλι της Ανατολικής Αφρικής. Άλλωστε πρόκειται για τις ίδιες “πινελιές” που χρησίμευσαν  ως έμπνευση για το πρωτότυπο αυτοκίνητο Gripz που παρουσίασε η Nissan στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2015, το οποίο με τη σειρά του επηρέασε το σχεδιασμό της παραγωγής του JUKE που κυκλοφόρησε το 2019.

JUKE Rally Heritage Concept 1.JPG Πώς σου φαίνεται αυτό το Nissan Juke Rally;

Ως μέρος της δέσμευσης της Nissan για “εξηλεκτρισμό” της γκάμας της, το κινητήριο σύνολο του JUKE Rally Tribute Concept θα είναι ηλεκτρικό / υβριδικό επιτρέποντας μεγαλύτερη απόδοση, ενώ παράλληλα θα προσφέρει επιπρόσθετη στιγμιαία ροπή για να βελτιώσει την επιδόσεις του αυτοκινήτου,  σε όλες τις συνθήκες.

JUKE Rally Heritage Concept 2.JPG Πώς σου φαίνεται αυτό το Nissan Juke Rally;

Η Coralie Musy, Αντιπρόεδρος, Brand and Customer Experience της Nissan Automotive Europe, δήλωσε: “Το JUKE Rally Tribute Concept σηματοδοτεί  μια εμβληματική στιγμή στην κληρονομιά της Nissan, με τη συμμετοχή και τη νίκη του θρυλικού 240Z στο Ράλι  Ανατολικής Αφρικής το 1971. Επίσης, στο πλαίσιο εορτασμού αυτής της επετείου,  αντικατοπτρίζει την πρωτοποριακή ιστορία της Nissan στα crossovers, με εντυπωσιακό σχεδιασμό και “εξηλεκτρισμένα” κινητήρια σύνολα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να γιορτάσουμε την 50ή επέτειο της νίκης αυτού του αξιοσημείωτου επιτεύγματος, με αυτές τις εντυπωσιακές εικόνες. ”

Datsun 240Z High Πώς σου φαίνεται αυτό το Nissan Juke Rally;

“Η Nissan γράφει επί του παρόντος ένα συναρπαστικό κεφάλαιο στην  ιστορία της, καθώς βρισκόμαστε στο μέσο  της ανανέωσης της γκάμας των  crossovers μας στην Ευρώπη. Η αντικατάσταση της πρώτης γενιάς του πρωτοποριακού και εμβληματικού JUKE παρουσιάστηκε στα τέλη του 2019 και αποδεικνύεται εξαιρετικά δημοφιλής στο αγοραστικό κοινό.  Επιπλέον, έχει ήδη ξεκινήσει το λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του νέου “εξηλεκτρισμένου” Qashqai στην Ευρώπη, με το νέο  X-Trail να  ακολουθεί το επόμενο έτος”, πρόσθεσε.

Datsun 240Z Heritage 2.JPG Πώς σου φαίνεται αυτό το Nissan Juke Rally;

Το 1971, το θρυλικό 240Z κατέκτησε τη νίκη στο εξαντλητικό Ράλι Σαφάρι της Ανατολικής Αφρικής, με οδηγό τον Edgar Herrmann και συνοδηγό τον Hans Schüller. Αναμφισβήτητα, το ράλι αυτό ήταν μια εξαιρετική επιτυχία για την Nissan, με τα 240Z να τερματίζουν στην δεύτερη και έβδομη θέση. Επιπλέον, η νίκη αυτή αντιπροσώπευε τη δεύτερη συνεχόμενη της Nissan στο ράλι.

Datsun 240Z Heritage 1.JPG Πώς σου φαίνεται αυτό το Nissan Juke Rally;

Το 240Z κινείτο  από έναν εξακύλινδρο κινητήρα 2,4 λίτρων, που αποδίδει 210PS και με κίνηση στους πίσω τροχούς. Το νικηφόρο αυτοκίνητο αναπαλαιώθηκε σε καλή κατάσταση το 2013 και είναι μέρος της συλλογής ιστορικών αυτοκινήτων της Nissan που στεγάζεται στη Zama, κοντά στο  παγκόσμιο στρατηγείο της αυτοκινητοβιομηχανίας,  στην περιφέρεια Kanagawa της Ιαπωνίας.