Live η Κίνηση στους δρόμους
2021FordRanger Raptor 003 scaled Ποιες κορυφές θέλει να πατήσει η Ford- Γιατί εστιάζει στα EV

Ποιες κορυφές θέλει να πατήσει η Ford- Γιατί εστιάζει στα EV

Ο πρόεδρος της Ford λέει ότι η εταιρεία θα γίνει "ο πραγματικός ηγέτης των EV"

Στόχο για την κατάκτηση νέων κορυφών βάζει η Ford για το 2022. Όπως σημειώνει η αυτοκινητοβιομηχανία, η περσινή χρονιά ήταν μια καλή χρονιά, παρά τις προκλήσεις και δυσκολίες που αντιμετώπισε η αυτοκινητοβιομηχανία σε παγκόσμιο επίπεδο. Παρόλα αυτά, η Ford Ευρώπης κατάφερε να σημειώσει το 2021 πολύ σημαντικές εμπορικές επιτυχίες και διακρίσεις επιβεβαιώνοντας έμπρακτα και για μία ακόμα φορά το «ρεύμα» που καταγράφει, αλλά και την ανοδική εν γένει τροχιά της στο σύνολο των ευρωπαϊκών αγορών.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, πάντως, τα έσοδα και τα κέρδη της Ford διαμορφώθηκαν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το δ’ τρίμηνο του 2021, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία είδε επιπτώσεις στα αποτελέσματά της από την κρίση των ημιαγωγών και τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

2021FordMustangMach E GT Cyber Orange 013 1 Ποιες κορυφές θέλει να πατήσει η Ford- Γιατί εστιάζει στα EV

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Jim Farley, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις επιδόσεις της εταιρείας στο τμήμα ηλεκτρικών οχημάτων. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, “οι πελάτες έκαναν την Ford τον Νο. 2 πωλητή ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ το 2021″, κάτι που ο ίδιος χαρακτήρισε ως “ένα σημαντικό πρώιμο βήμα” για να γίνει η εταιρεία “ο πραγματικός ηγέτης των EV”.

farley Ποιες κορυφές θέλει να πατήσει η Ford- Γιατί εστιάζει στα EV
Ο πρόεδρος της Ford είναι παλιός… Φορντάκιας

Ο Farley λέει ότι η Ford θα διπλασιάσει την παγκόσμια ικανότητα κατασκευής EV σε τουλάχιστον 600.000 έως το 2023, με στόχο τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα να αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 40% των προϊόντων της έως το 2030.

Στην Ευρώπη

Μία από της σημαντικότερες κατακτήσεις της Ford για το 2021 ήταν η ανάδειξη της για 7η συνεχόμενη χρονιά ως η μάρκα με τις περισσότερες πωλήσεις στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων στο σύνολο της Ευρώπης. Ενδεικτική της εμπιστοσύνης των πελατών στα μοντέλα Ford που συνθέτουν την εν λόγω γκάμα ήταν η πανηγυρική κατάκτηση της πρώτης θέσης των πωλήσεων στην κατηγορία σε 9 διαφορετικές αγορές – και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, το Ην. Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Δανία, τη Φινλανδία, την Ουγγαρία, την Τσεχία, τη Ρουμανία και την Τουρκία.

FORD 2020 Puma ST Line X 009 Ποιες κορυφές θέλει να πατήσει η Ford- Γιατί εστιάζει στα EV
Στην Ελλάδα το Puma (στη φωτό το ST line X) πουλάει σαν… φρεσκοψημένο ψωμάκι

Ανάμεσα στα μοντέλα που διακρίθηκαν στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν και το Ford Ranger, το οποίο μάλιστα ξεχώρισε ως το best-seller μοντέλο πανευρωπαϊκά στην κατηγορία των pick-up οχημάτων αποσπώντας μερίδιο που έφτασε στο εντυπωσιακό 38,1% για το σύνολο του έτους.

Transit Custom Trend 002 Ποιες κορυφές θέλει να πατήσει η Ford- Γιατί εστιάζει στα EV
Το Transit Custom είναι το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις Ford της Ευρώπης

Από τη μεριά του, το ακούραστο και πολυτάλαντο Transit Custom ανακηρύχτηκε για το 2021 ως το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις μοντέλο Ford τόσο στο σύνολο της χρονιάς που πέρασε, όσο και στο τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο του έτους. Μάλιστα, στην πάντοτε ανταγωνιστική αγορά του Ην. Βασιλείου, το Transit Custom κατάφερε να αναρριχηθεί στη Νο 1 θέση των πωλήσεων της εγχώριας αγοράς αυτοκινήτων ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Με σημείο αναφοράς τη Mustang Mach-E, το Kuga PHEV και το Puma EcoBoost Hybrid

Τηρώντας απαρέγκλιτα την πάγια δέσμευσή της για ένα ακόμα πιο εξηλεκτρισμένο μέλλον, η Ford Ευρώπης κατάφερε το 2021 να διαθέσει σε πελάτες στη γηραιά ήπειρο ένα «μίγμα» μοντέλων που έχουν ως σημείο αναφοράς τις περιορισμένες ή και μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Kuga ST Line X Plug In Hybrid 013 Ποιες κορυφές θέλει να πατήσει η Ford- Γιατί εστιάζει στα EV
Το Ford Kuga PHEV

Πιο συγκεκριμένα, στην Ευρώπη τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα Ford κατάφεραν να αποσπάσουν τη χρονιά που πέρασε μερίδιο που ανήλθε στο 54% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας – περισσότερο από 1 στα 2 νέα οχήματα – χάρη στη σημαντική όσο και καθοριστική συνεισφορά της νέας, αμιγώς ηλεκτρικής Mustang Mach-E, η οποία το 2021 κέρδισε την εμπιστοσύνη 23.424 νέων αγοραστών στη γηραιά ήπειρο, του plug-in υβριδικού Kuga, που ανεδείχθη με διαφορά από το δεύτερο ανταγωνιστικό μοντέλο ως το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις όχημα στην κατηγορία του, αλλά και των εξηλεκτρισμένων μονάδων κίνησης EcoBoost Hybrid που εξοπλίζουν πλέον ιδιαίτερα επιτυχημένα μοντέλα της εταιρείας.

Ένα από αυτά είναι και το πολυτάλαντο νέο Puma, το οποίο ανακηρύχτηκε για το 2021 ως το επιβατικό μοντέλο Ford με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, καταγράφοντας συνολικά 132.455 μονάδες.

Διαβάστε επίσης:

ceo1 Ποιες κορυφές θέλει να πατήσει η Ford- Γιατί εστιάζει στα EV

O νέος CEO της Ford είναι ένας τρελός petrolhead

Q8 Sean driving Bullitt 3 1 Ποιες κορυφές θέλει να πατήσει η Ford- Γιατί εστιάζει στα EV

Πώς γιορτάζει η Mustang τα 55 της χρόνια;