Το… ελληνικό Peugeot 208 VTi R2 που θα τρέξει στο Ακρόπολις

Ένα Peugeot 208 VTi R2. Δύο Έλληνες οδηγοί. Ένα σκληροτράχηλο ράλι. Μία ελπίδα. Η συμμετοχή της Peugeot Autokar στο Ράλι Ακρόπολις, με τους Χρυσόστομο Καρέλλη – Ηλία Παναγιωτούνη να βρίσκονται στα μπάκετ του οδηγού και συνοδηγού αντίστοιχα, είναι η ελληνική απάντηση στη διεκδίκηση της νίκης στην κατηγορία R2, απέναντι στις ξένες συμμετοχές.

Το ελληνικό πλήρωμα θα λάβει μέρος στον αγώνα με την υποστήριξη του Ομίλου Συγγελίδη καιτης επίσημης ελληνικής αντιπροσωπείας της Peugeot. Στο αυτοκίνητο που θα οδηγεί ο Χρυσόστομος Καρέλλης, επικεφαλής της Autocar (επίσημος διανομέας της Peugeot στη Λαμία), οι αλλαγές που έχουν γίνει σε σχέση με το “καθημερινό” 208VTI, δεν είναι λίγες και, σίγουρα, είναι σημαντικές.

Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας των 1.6 λίτρων αποδίδει, με την κατάλληλη επεξεργασία μέσω μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων και τροποποιήσεων του συστήματος εισαγωγής και της εξάτμισης, 185 ίππους, δύναμη η οποία περνάει στους εμπρός τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου πέντε ταχυτήτων.
Παράλληλα η Peugeot έχει κάνει πολλές αλλαγές στις αναρτήσεις, με σημαντικότερη από αυτές την χρήση αμορτισέρ τριών ρυθμίσεων. Άλλη αλλαγή είναι αυτή στο τιμόνι, όπου το ηλεκτρικό σύστημα που διατίθεται στα νορμάλ αυτοκίνητα, αντικαταστάθηκε από υδραυλικό, προκειμένου να προσφέρει στους οδηγούς αυξημένη ακρίβεια και πληροφορία, ειδικά στις χωμάτινες επιφάνειες των ράλι.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα, τώρα, με έδρα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη Λαμία και «πεδίο» ορισμένες αναγνωρισμένες στο παγκόσμιο στερέωμα ειδικές διαδρομές της Φθιώτιδας και της Φωκίδας, θα διεξαχθεί το SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2017. Θα είναι δε ο τρίτος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), ο τρίτος και ο τέταρτος γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλι, καθώς και τρίτος του αντίστοιχου για Ιστορικά αυτοκίνητα (η πρώτη ημέρα).

Ο αγώνας, συγκριτικά με αυτόν του 2016 δεν περιλαμβάνει κάποιες σημαντικές αλλαγές. 
 
Την Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 18:30 οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα τα πληρώματα κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής εκκίνησης, που θα πραγματοποιηθεί στα προπύλαια της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (ΠΕΛ), αν και το αγωνιστικό μέρος θα έχει ξεκινήσει ήδη από το πρωί της ίδιας μέρας, με τα ελεύθερα δοκιμαστικά (στις 08:30) και τη διεξαγωγή της Κατατακτήριας ειδικής διαδρομής (στις 11:30), μεταξύ ΧΥΤΑ Λαμίας και ΒΙΠΕ.

Το πρώτο αγωνιστικό σκέλος, θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Ιουνίου και περιλαμβάνει τρεις επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές, ενώ η δεύτερη μέρα Κυριακή 4 Ιουνίου, περιλαμβάνει επίσης τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές.

Ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει στο ServicePark(ΠΕΛ) το απόγευμα της Κυριακής στις 16:04 το απόγευμα.

Για τους… πιστούς της Peugeot, ο κ. Καρέλλης, θα παρουσιάσει το αγωνιστικό αυτοκίνητο 208VTi R2, την Παρασκευή 2 Ιουνίου και ώρα 16.30 στις εγκαταστάσεις της Peugeot Autokar, στο 2 ο χλμ. Ν.Ε.Ο. Λαμίας Αθηνών.