Live η Κίνηση στους δρόμους
Opel Ampera e 303947 Οι Ευρωπαϊκές Πωλήσεις του Opel Ampera-e ξεκίνησαν από την πιο φιλική χώρα στα ηλεκτροκίνητα

Οι Ευρωπαϊκές Πωλήσεις του Opel Ampera-e ξεκίνησαν από την πιο φιλική χώρα στα ηλεκτροκίνητα

Opel Ampera e 303947 Οι Ευρωπαϊκές Πωλήσεις του Opel Ampera-e ξεκίνησαν από την πιο φιλική χώρα στα ηλεκτροκίνητα

Πρώτη χώρα στην Ευρώπη, η Νορβηγία έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσουν οι πωλήσεις του επαναστατικού Opel Ampera-e στις 14 Δεκεμβρίου, 2016. Με ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 500 km (ηλεκτρική αυτονομία μετρημένη με βάση το Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης σε χλμ.: >500, προκαταρτική τιμή), το ηλεκτρικό μοντέλο της Opel θα αρχίσει να πωλείται στην πιο ώριμη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης.

Καθώς η αύξηση της παραγωγής του Ampera-e θα είναι σταδιακή, τους πρώτους μήνες θα διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό. Γι’ αυτό, έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο κλιμακούμενου λανσαρίσματος για τις Ευρωπαϊκές αγορές με έμφαση αρχικά στις αγορές που διαθέτουν υποδομή EV και /ή έχουν δείξει μεγαλύτερη επιθυμία να φέρουν στους δρόμους τους ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μετά την παράδοση των πρώτων οχημάτων στη Νορβηγία την άνοιξη, οι επόμενες χώρες είναι η Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία και Ελβετία. Θα ακολουθήσουν αρκετές ακόμα Ευρωπαϊκές χώρες στα τέλη του 2017 ή κατά τη διάρκεια του 2018 καθώς ο όγκος παραγωγής θα αυξάνεται.

Opel Ampera E 303295 Οι Ευρωπαϊκές Πωλήσεις του Opel Ampera-e ξεκίνησαν από την πιο φιλική χώρα στα ηλεκτροκίνητα

Η επιλογή της Νορβηγίας ως πρώτης αγοράς για το λανσάρισμα του Ampera-e έχει μία λογική. Η Νορβηγία είναι μακράν η πιο ώριμη αγορά EV στην Ευρώπη και σύντομα θα έχει ήδη 100.000 BEV στο δρόμο. Επιτυχημένες πολιτικές όπως απουσία φόρων αγοράς στα EV, απαλλαγή από ΦΠΑ σε αγορά ή leasing, χαμηλά τέλη κυκλοφορίας, δωρεάν διέλευση από σταθμούς διοδίων και χρήση ferry, δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ, πρόσβαση σε λεωφορειόδρομους και 50% μειωμένος φόρων εταιρικών αυτοκινήτων δελεάζουν τους Νορβηγούς στην αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Το μερίδιο των ηλεκτρικών οχημάτων στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στη Νορβηγία είναι το υψηλότερο παγκοσμίως εδώ και αρκετά χρόνια. Ήδη άγγιξε το 22% το 2015 με το μερίδιο EV σε μερικές περιοχές της χώρας να υπερβαίνει το 30.

Opel Ampera E 303296 Οι Ευρωπαϊκές Πωλήσεις του Opel Ampera-e ξεκίνησαν από την πιο φιλική χώρα στα ηλεκτροκίνητα

«Γνωρίζαμε από την πρώτη ημέρα ότι η διαθεσιμότητα του Ampera-e θα ήταν περιορισμένη λόγω σταδιακής αύξησης παραγωγής στο εργοστάσιο του Orion στο Michigan,» δήλωσε ο Peter Christian Küspert, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων & Aftersales του Opel Group. «Γι’ αυτό, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με ένα σχέδιο κλιμακούμενου λανσαρίσματος, ξεκινώντας από χώρες που ήδη διαθέτουν ένα είδος υποδομής EV ή που έχουν δηλώσει τη φιλοδοξία τους να γίνουν πρωτοπόρες στα EV. Έτσι δημιουργήθηκε η εξής ιεραρχία: Νορβηγία, Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία και Ελβετία. Ωστόσο, είμαστε ευέλικτοι και θα μπορέσουμε να προσθέσουμε χώρες ή να αλλάξουμε τη σειρά πολύ σύντομα, εάν κάποια χώρα γίνει ελκυστική λόγω αλλαγής πολιτικής, για παράδειγμα. Στόχος μας είναι να έχουμε αρκετή δυναμικότητα μέχρι το  2018 ώστε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε αξιοπρεπείς ποσότητες στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με το τρέχον σχέδιό μας, το Ampera-e πωλείται από επιλεγμένους διανομείς ηλεκτρικών οχημάτων του δικτύου Opel σε όλες τις αγορές, πλην της Νορβηγίας όπου θα πωλείται μέσω ολοκλήρου του δικτύου διανομέων Opel, καθώς το Ampera-e σύντομα θα γίνει bestseller της Opel εκεί.»

Opel Ampera E 303297 Οι Ευρωπαϊκές Πωλήσεις του Opel Ampera-e ξεκίνησαν από την πιο φιλική χώρα στα ηλεκτροκίνητα

Το Opel Ampera-e επαναπροσδιορίζει την έννοια της ηλεκτρικής μετακίνησης έχοντας ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 500 km – τουλάχιστον 100 km επιπλέον αυτονομία από τους πλησιέστερου αντιπάλου του στην κατηγορία στο δρόμο. Η συνδυασμένη αυτονομία WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) υπολογίζεται πάνω από 380 km. Ασφαλώς η αυτονομία σε συνθήκες πραγματικής χρήσης θα διαφέρει και εξαρτάται από το προσωπικό στυλ οδήγησης και εξωγενείς παράγοντες όπως η εξωτερική θερμοκρασία ή τη τοπογραφία της αντίστοιχης διαδρομής.

Opel Ampera e 303942 Οι Ευρωπαϊκές Πωλήσεις του Opel Ampera-e ξεκίνησαν από την πιο φιλική χώρα στα ηλεκτροκίνητα

Όταν οι πελάτες χρειάζεται να επαναφορτίσουν το όχημα μπορούν να αποκτήσουν περίπου 150 km αυτονομίας σε 30 λεπτά μόνο σε ένα δημόσιο σταθμό ταχείας φόρτισης 50 kW DC (μέση τιμή, μετρημένη σύμφωνα με προκαταρκτικές δοκιμές NEDC).

Opel Ampera E 303293 Οι Ευρωπαϊκές Πωλήσεις του Opel Ampera-e ξεκίνησαν από την πιο φιλική χώρα στα ηλεκτροκίνητα

Opel Ampera E 303294 Οι Ευρωπαϊκές Πωλήσεις του Opel Ampera-e ξεκίνησαν από την πιο φιλική χώρα στα ηλεκτροκίνητα