Οι Έλληνες απέδειξαν στο… ταμείο πόσο αγαπούν την Alfa Romeo

Οι Έλληνες Alfisti θέλουν να υπερηφανεύονται ότι είναι οι φανατικότεροι φαν της μάρκας. Δεν αρκεί όμως να λέει κανείς ότι είναι κάτι, αλλά και να το αποδεικνύει. Εν προκειμένω, οι Έλληνες απέδειξαν ότι αγαπούν την Alfa Romeo στο… ταμείο, οδηγώντας τις Giulia και Stelvio σε μια χρονιά- ρεκόρ σε εμπορικό επίπεδο. Πού να έρθει και η Tonale δηλαδή!

Καμιά σχέση δεν είναι μονόπλευρη, βέβαια. Η Alfa Romeo, με εστίαση στην επίτευξη του μέγιστου βαθμού ικανοποίησης, μέσω της πολιτικής “Tailor to fit 100”, προσφέρει τη δυνατότητα ο πελάτης να δημιουργήσει στα μέτρα του, την Giulia ή Stelvio που επιθυμεί, παραλαμβάνοντας το εξατομικευμένο αυτοκίνητο του σε περίπου 100 ημέρες από την ημέρα παραγγελίας.

Ποια είναι η ομορφότερη;

Επιπλέον της πολιτικής “Tailor to fit 100”, η Alfa Romeo προσφέρει το πρόγραμμα χρηματοδότησης “Drive Now”, μέσω του οποίου γίνεται πιο εύκολη και με λιγότερες δεσμεύσεις η απόκτηση μιας νέας Giulia ή Stelvio.

Με βάση αυτή την προσέγγιση, η Alfa Romeo, το 2021 χάραξε στην Ελλάδα μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τις Giulia και Stelvio, η οποία στηρίχθηκε στην ανανεωμένη γκάμα των δύο μοντέλων και ενισχύθηκε από την απόλυτη εστίαση στις ανάγκες των πελατών.

Οι Alfa “ράβουν”… συλλεκτικά

Το αποτέλεσμα είναι το 2021 να αποτελεί με διαφορά την καλύτερη χρονιά για τα δύο μοντέλα στην Ελλάδα σε εμπορικό επίπεδο, με τις ταξινομήσεις να παρουσιάζουν αύξηση άνω του 50% σε σχέση με την καλύτερη μέχρι τώρα επίδοση, ενώ σε σχέση με την περασμένη χρονιά ο αριθμός των παραγγελιών και ταξινομήσεων για τα δύο μοντέλα είναι υπερ-δεκαπλάσιος.

Μέσα στο Top 5

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η επίδοση των δύο μοντέλων φέρνει την Ελλάδα μέσα στις πρώτες πέντε χώρες με υψηλότερο μερίδιο για τη μάρκα στις αντίστοιχες κατηγορίες, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη διαχρονική αγάπη του Ελληνικού κοινού για την Alfa Romeo και την απόλαυση της οδήγησης. Στην εμπορική επιτυχία σημαντικό ρόλο έπαιξε και η εύρυθμη λειτουργία των μονάδων παραγωγής της μάρκας, οι οποίες διατήρησαν σε χαμηλά επίπεδα το χρόνο παράδοσης.

Τη Stelvio την αγαπάμε ιδιαίτερα

Συγκεκριμένα, ακολουθώντας μια απόλυτα εξατομικευμένη διαδικασία στην παραγωγή, αλλά και την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου, όπως ακριβώς γίνεται στη περίπτωση ενός ποιοτικού ενδύματος, ο πελάτης μιας Giulia ή Stelvio διαμορφώνει εξαρχής το αυτοκίνητο του σύμφωνα με τις προσωπικές του προτιμήσεις.

Αυτή η «Tailor to fit” προσέγγιση εκτός από τα υψηλότατα επίπεδα εξυπηρέτησης και ικανοποίησης, συμβάλει και στην ομαλοποίηση της διαδικασίας παραγωγής, όπου παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της έλλειψης ημιαγωγών, η Alfa Romeo, έχει εξασφαλίσει την εύρυθμη ολοκλήρωση όλων των σχετικών διαδικασιών, έτσι ώστε από την τοποθέτηση της παραγγελίας, μέχρι την παράδοση στον πελάτη να μεσολαβούν κατά μέσο όρο μόλις 100 ημέρες.

Η στρατηγική “Tailor to fit 100”, εξασφαλίζει ότι ο ενδιαφερόμενος θα αποκτήσει ένα αυτοκίνητο απόλυτα προσαρμοσμένο στα θέλω του, με μικρό χρόνο αναμονής, αλλά και στην περίπτωση λιανικής πώλησης την εγγύηση της τιμής και των σχετικών παροχών, όπως για παράδειγμα της 4ετους εργοστασιακής εγγύησης με ισχύ έως 160.000χλμ.

Τέλος, το “Tailor to fit 100” συνεχίζει την αδιάλειπτη εστίαση της μάρκας στην παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών, στο πλαίσιο τον οποίων εντάχθηκε τη φετινή χρονιά και το καινοτόμο πρόγραμμα χρηματοδότησης “Drive Now”, το οποίο προσφέρει στον αγοραστή μεγάλη ευελιξία στη χρήση του αυτοκίνητου που επιθυμεί, δίνοντας του τη δυνατότητα να αποκτήσει τις Alfa Romeo Giulia και Stelvio με ιδιαίτερα χαμηλή προκαταβολή και αντίστοιχα χαμηλή μηνιαία δόση, αλλά και να τις αντικαταστήσει στο τέλος του προγράμματος με μια νέα Alfa Romeo.

Διαβάστε επίσης:

Alfa Romeo

Alfa Romeo : Διατηρώντας μία προσωπικότητα 111 ετών

Η πρώτη Alfa που φόρεσε τετράφυλλο τριφύλι πάει πίστα ξανά!

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις