Η Nissan επεκτείνει τη συνεργασία της με τη NASA

Ηθυγατρική της Nissan Motor Co. Ltd. στις ΗΠΑ, Nissan North America, Inc., ανακοίνωσε στη διάρκεια της έκθεσης CES 2018 ότι ήρθε σε συμφωνία με την NASA Ames Research Center στη Silicon Valley της Καλιφόρνιας  για συνεργασία στην έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη που αφορά μελλοντικές αυτόνομες υπηρεσίες κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένης μιας δοκιμαστικής επίδειξης στο Silicon Valley. Αυτή η επικαιροποίηση που βασίζεται στην ήδη επιτυχημένη  συνεργασία μεταξύ της Nissan και της NASA,  θα καθορίσει  ένα νέο πεδίο δραστηριοτήτων μέσα στο 2019.


Σύμφωνα με τους όρους της πενταετούς εταιρικής σχέσης έρευνας και ανάπτυξης, οι ερευνητές του ερευνητικού κέντρου της Nissan στη Silicon Valley και της NASA Ames συνεργάζονται για την προώθηση αυτόνομων συστημάτων οχημάτων. Τον Ιανουάριο του 2017, στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας, η Nissan εισήγαγε την τεχνολογία  Nissan Seamless Autonomous Mobility (SAM), μια νέα πλατφόρμα διαχείρισης στόλων αυτόνομων οχημάτων, που αναπτύχθηκε με βάση την τεχνολογία της NASA. Αυτή η νέα φάση της κοινής συνεργασίας,  θα στηριχτεί σε αυτή την επιτυχία για την περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας και θα δοκιμάσει τη χρήση της SAM στον  τομέα της  διαχείρισης αυτόνομων υπηρεσιών μεταφοράς.

Ο Maarten Sierhuis, διευθυντής του ερευνητικού κέντρου της Nissan στη Silicon Valley

“Κατασκευάσαμε την SAM από την τεχνολογία που η NASA ανέπτυξε για τη διαχείριση των διαπλανητικών δρομολογητών καθώς κινούνται γύρω από απρόβλεπτα τοπία”, δήλωσε ο Maarten Sierhuis, διευθυντής του ερευνητικού κέντρου της Nissan στη Silicon Valley. “Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε την SAM για να βοηθήσουμε και άλλους οργανισμούς στην κατεύθυνση ενσωμάτωσης ενός στόλου αυτόνομων οχημάτων σε απρόβλεπτα αστικά περιβάλλοντα, με ασφάλεια,  όπως για παράδειγμα υπηρεσίες μεταφοράς προσώπων, αντικειμένων και στην εφοδιαστική αλυσίδα. Το τελικό στάδιο της υφιστάμενης ερευνητικής μας συμφωνίας με τη NASA θα μας φέρει πιο κοντά σε αυτόν τον στόχο και θα δοκιμάσουμε τη SAM σε μια επίδειξη που θα πραγματοποιηθεί σε δημόσιους δρόμους”.

“Ένας από τους στρατηγικούς στόχους της NASA είναι να μεταφέρει την τεχνολογία που αναπτύχθηκε για να προωθήσει τους στόχους της αποστολής και των προγραμμάτων της, σε ευρύτερες εμπορικές και κοινωνικές εφαρμογές”, δήλωσε ο Eugene Tu, διευθυντής του κέντρου της NASA Ames. “Η χρήση του έργου της NASA στη ρομποτική για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των αυτόνομων υπηρεσιών κινητικότητας, είναι ένα τέλειο παράδειγμα του πώς η σημαντική εργασία που απαιτείται για την προώθηση της εξερεύνησης του διαστήματος μπορεί επίσης να ωθήσει σε πρωτοποριακές εφαρμογές και εδώ στη Γη”.

Η ερευνητική συνεργασία με τη NASA αποτελεί μέρος του οδικού χάρτη της Nissan, για την τεχνολογική και επιχειρηματική εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας, στο πλαίσιο του Nissan Intelligent Mobility. Αυτός ο “οδικός χάρτης”  αποτελείται από τρία εργαστήρια αλληλοσυνδεόμενων καινοτομιών στους άξονες των Intelligent Drive, Intelligent Power και Intelligent Integration. Η SAM αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο του Intelligent Integration της Nissan, παρέχοντας την υποδομή για την ασφαλή και απρόσκοπτη ενσωμάτωση των αυτόνομων υπηρεσιών κινητικότητας σε υπάρχοντα αστικά περιβάλλοντα.