Live η Κίνηση στους δρόμους
GT R Anniversary 2B2528102529 1 Ντεμπούτο για το Nissan GT-R 50th Edition στη Νέα Υόρκη

Ντεμπούτο για το Nissan GT-R 50th Edition στη Νέα Υόρκη

Λίγα οχήματα στον κόσμο μπορούν να αναγνωριστούν αμέσως, με μόλις τρία γράμματα. Όμως, για τους απανταχού λάτρεις των αυτοκινήτων, το “GT-R” έχει γίνει συνώνυμο του ενθουσιασμού, των υψηλών επιδόσεων  και της απαράμιλλης βελτίωσης. Με αφορμή τα 50 χρόνια ιστορίας αγώνων του GT-R, η Nissan τελειοποιεί το δικό της απόλυτο μηχάνημα οδηγικών επιδόσεων.

GT R Anniversary 2B2528102529 1 Ντεμπούτο για το Nissan GT-R 50th Edition στη Νέα Υόρκη

Πραγματοποιώντας το  ντεμπούτο του στο φετινό  Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης,  το Nissan GT-R 50th    Anniversary Edition,  “πηγαίνει” το θρυλικό μοντέλο σε ένα επίπεδο που σίγουρα ήταν αδιανόητο όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά,  πριν από 50 χρόνια. Για να γιορτάσουν τον μισό αιώνα του GT-R, οι μηχανικοί υπερέβαλαν εαυτόν  για να βρουν αναξιοποίητες δυνατότητες περαιτέρω απόδοσης, φροντίζοντας παράλληλα το αυτοκίνητο να είναι το ίδιο απολαυστικό για τον οδηγό, σε οποιοδήποτε επίπεδο. 

GT R Anniversary 2B252892529 Ντεμπούτο για το Nissan GT-R 50th Edition στη Νέα Υόρκη

Το GT-R της επετειακής έκδοσης 

Το αυτοκίνητο της ειδικής έκδοσης θα προσφέρεται σε χρωματικούς συνδυασμούς, οι  οποίοι θα αντιπροσωπεύουν τα κατορθώματα του GT-R στο Ιαπωνικό  GP, εκεί δηλαδή όπου το μοντέλο έμελε να κυριαρχήσει. Για αυτό, το χρώμα Bayside (Wangan) Blue  έρχεται στο προσκήνιο (από την εποχή που ήταν διαθέσιμο με το μοντέλο “R34”), σε συνδυασμό με λευκές αγωνιστικές ρίγες. Το εντυπωσιακό  φινίρισμα του χρώματος, διασφαλίζει μια διαδικασία διπλής θερμικής επεξεργασίας τεσσάρων στρώσεων, δίνοντας ένα ζωντανό μπλε με εντυπωσιακά σημεία και βαθιές σκιές. Οι μπλε ενθέσεις  στις ακτίνες των ζαντών,  είναι μερικές ακόμη  από τις πολλές ωραίες πινελιές που κάνουν ξεχωριστό αυτό το GT-R. Την παλέτα των χρωματικών συνδυασμών του GT-R 50th  Anniversary Edition, συμπληρώνει το λευκό της πέρλας με τις κόκκινες ρίγες και το ασημί με τις αντίστοιχες λευκές.

GT R Anniversary 2B252872529 Ντεμπούτο για το Nissan GT-R 50th Edition στη Νέα Υόρκη

Στο εσωτερικό της επετειακής έκδοσης  υπάρχει ένα ιδιαίτερο γκρίζο εσωτερικό χρώμα, το οποίο δίνει στην καμπίνα μια αίσθηση πολυτέλειας, που θυμίζει την ατμόσφαιρα του νυχτερινού ουρανού μετά την ώρα του λυκόφωτος. Στα πρόσθετα χαρακτηριστικά της έκδοσης  περιλαμβάνονται το μοναδικό τιμόνι και η επένδυση του μοχλού ταχυτήτων,  τα καθίσματα με την ειδική ανάγλυφη επένδυση, τα αλεξήλια από Alcantara και πολλά ακόμη. 

GT R Anniversary 2B252882529 Ντεμπούτο για το Nissan GT-R 50th Edition στη Νέα Υόρκη

“Το Nissan GT-R αποτελεί την ναυαρχίδα οδηγικών επιδόσεων της εταιρείας μας, εδώ και μισό αιώνα”,  δήλωσε ο Shinichiro Irie, διευθυντής προγραμματικού σχεδιασμού για το GT-R. “Η μεγάλη μας επιθυμία είναι να εξασφαλίσουμε ότι το  GT-R 50th  Anniversary Edition ξεχωρίζει. Αν και οι αλλαγές στο εξωτερικό και το εσωτερικό μπορεί να είναι διακριτικές με την πρώτη ματιά, εξακολουθούν να έχουν αντίκτυπο, ειδικά με τα νέα σχέδια χρωμάτων, διατηρώντας τις γραμμές  και την συνολική εμφάνιση του αυτοκινήτου, σύγχρονη και έντονη.”

Αναβαθμισμένη απόδοση, που “γεννήθηκε” από  τους αγώνες

GT R Anniversary 2B252862529 Ντεμπούτο για το Nissan GT-R 50th Edition στη Νέα Υόρκη

Ενώ πολλοί πίστευαν ότι η βελτίωση και η απόδοση του twin-turbo V6 κινητήρα των 3.8 λίτρων, με τους 565 ίππους, έχει φτάσει στο απόγειό της, εντούτοις οι Takumi που συναρμολογούν στο  χέρι αυτό το “διαμάντι”, έκρυβαν μερικούς άσσους στα μανίκια τους. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται  η ενσωμάτωση νέων υπερσυμπιεστών,  οι οποίοι συμβάλλουν στην αύξηση της απόκρισης του κινητήρα σε χαμηλές στροφές,  αυξάνοντας την συνολική απόδοση κατά 5%.  Ακόμη, οι πολλαπλές εξαγωγής, εμπνευσμένες από την τεχνολογία των αγωνιστικών αυτοκινήτων, έχουν βελτιστοποιηθεί για ακόμα πιο  δυναμικό συντονισμό του μηχανικού συνόλου.

GT R Anniversary 2B252852529 Ντεμπούτο για το Nissan GT-R 50th Edition στη Νέα Υόρκη

Το GT-R διαθέτει ένα αναθεωρημένο κιβώτιο 6  ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη,  με εκλεπτυσμένο “R mode”, φτιαγμένο τόσο για κανονική όσο και για αγωνιστική οδήγηση. Διαθέτει πιο επιθετικά  downshifts για την καλύτερη πρόβλεψη γρήγορων εξόδων από στροφή, με την επιλογή της σχέσης να λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της εμπλοκής του ABS. Αυτό έχει ως  αποτέλεσμα τη μειωμένη υποστροφή και μια πιο διαισθητική οδηγική εμπειρία. Ο προσαρμοστικός έλεγχος αλλαγής ταχυτήτων προγραμματίζεται ώστε να ταιριάζει στο στυλ οδήγησης του κάθε οδηγού, καθιστώντας δυνατή την οδήγηση τόσο στον δρόμο, όσο και στην πίστα.

GT R Anniversary 2B252842529 Ντεμπούτο για το Nissan GT-R 50th Edition στη Νέα Υόρκη

Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση έχει ρυθμιστεί ώστε να παρέχει καλύτερη σταθερότητα στις στροφές και πιο ομαλή οδήγηση. Το σύστημα διεύθυνσης είναι πιο γραμμικό και ακριβές από ποτέ, απαιτώντας ελάχιστες διορθώσεις σε ταχύτητες έως και 300 km/h. Το σύστημα πέδησης είναι πιο ενισχυμένο, με αυξημένη απόκριση ακόμα και όταν ασκηθεί μικρότερη πίεση στο πεντάλ,  με αποτέλεσμα την καλύτερη ακινητοποίηση του οχήματος και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του οδηγού. 

Βίντεο με το εντυπωσιακό Nissan GT-R  50th Anniversary Edition