Νέα Lancia Ypsilon MHEV: Και υβριδική με 100 ίππους

Με βάση τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.2 λίτρων

«Η αναγέννηση της Lancia ξεκίνησε και πάλι στην Ιταλία με το Nuova Ypsilon, το μοντέλο που σηματοδοτεί την είσοδο της μάρκας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης και διατίθεται τόσο σε ηλεκτρική όσο και σε υβριδική έκδοση. Λίγες μόλις εβδομάδες μετά το λανσάρισμα της ηλεκτρικής έκδοσης και χάρη στην επιτυχία της, η έκδοση MHEV της NUOVA LANCIA YPSILON EDIZIONE LIMITATA CASSINA με 100 ίππους είναι πλέον διαθέσιμη για να ολοκληρώσει την κορυφαία πρόταση του μοντέλου», δήλωσε ο Luca Napolitano, Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας Lancia.

Το πρώτο αυτοκίνητο της νέας εποχής της μάρκας παρουσιάστηκε στις 14 Φεβρουαρίου στο Μιλάνο σε μια 100% ηλεκτρική έκδοση, με την αποκλειστική ονομασία NUOVA LANCIA YPSILON EDIZIONE LIMITATA CASSINA, η οποία διατίθεται στην Ιταλία σε 1906 μονάδες, πιστοποιημένες και αριθμημένες, ως φόρο τιμής στο έτος γέννησης της μάρκας.

Από σήμερα η NUOVA LANCIA YPSILON EDIZIONE LIMITATA CASSINA διατίθεται και σε υβριδική έκδοση: ιδανικό για όλους εκείνους που αναζητούν την ευελιξία και το σεβασμό στο περιβάλλον, το αυτοκίνητο τροφοδοτείται από έναν υβριδικό κινητήρα τελευταίας γενιάς, με κυβισμό 1,2, 48V 3 κυλίνδρων και 100 HP (74 kW), ο οποίος συνδυάζει τη μέγιστη απόδοση με τη μέγιστη αξιοπιστία. Ο κινητήρας εγγυάται τελική ταχύτητα 190 km/h και επιτάχυνση από τα 0 στα 100 km/h σε 9,3 δευτερόλεπτα, αλλά η δυνατότητα εναλλαγής στην ηλεκτρική ενέργεια επιτρέπει τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου του αυτοκινήτου και τη βελτίωση της οδηγικής εμπειρίας, εν μέρει χάρη στα συστήματα ελιγμών χαμηλής κατανάλωσης που καθιστούν τις κινήσεις ομαλές και δυναμικές ταυτόχρονα, ακόμη και στις διαδρομές της πόλης. Η υβριδική έκδοση εξοπλίζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων e-DCT 6 σχέσεων και, χάρη στην υποστήριξη ηλεκτρονικών λειτουργιών όπως e-Start, w-Parking, e-Queueing και e-Creeping, επιτρέπει την καλύτερη δυνατή διαμόρφωση του τρόπου οδήγησης ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες και προτιμήσεις του οδηγού.

Το σχέδιο επέκτασης στην Ευρώπη

Η Lancia ήθελε πραγματικά να ξεκινήσει ξανά από την Ιταλία και, τις ημέρες που ακολούθησαν την επίσημη παρουσίαση του πρώτου αυτοκινήτου της νέας εποχής της μάρκας στο κατάστημα Cassina στο Μιλάνο, ξεκίνησε η περιοδεία NUOVA LANCIA YPSILON EDIZIONE LIMITATA CASSINA – 1 di 1906, η οποία προβλέπει την παρουσίαση του αυτοκινήτου στους πρώτους 100 Ιταλούς αντιπροσώπους, έτοιμους με τη νέα εταιρική ταυτότητα. Ένα ταξίδι που διαρκεί περισσότερο από ένα μήνα, με αφετηρία την πόλη του Μιλάνου, κατά τη διάρκεια του οποίου η Νέα Lancia Ypsilon θα διανύσει 12.000 χιλιόμετρα, περιλαμβάνοντας 60 πόλεις σε 20 περιφέρειες. Σήμερα συμμετέχουν περισσότεροι από 60 έμποροι, για ένα σύνολο σχεδόν 4.000 leads που συλλέχθηκαν και 150 προσκεκλημένοι επισκέπτες, κατά μέσο όρο, για κάθε στάδιο που αγγίζει. Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου.

Όσον αφορά τη διαδικασία διεθνοποίησης της μάρκας, μετά την Ιταλία, η Nuova Lancia Ypsilon θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της μάρκας και στην Ευρώπη. Στην πραγματικότητα, η Lancia θα εισέλθει στην Ευρώπη με ένα δίκτυο πάνω από 70 νέων αντιπροσώπων σε ισάριθμες μεγάλες πόλεις, όπου θα κατοικούν οι μελλοντικοί πελάτες της μάρκας. Οι δύο πρώτες χώρες που θα υποδεχτούν την επιστροφή της μάρκας, ξεκινώντας από το πρώτο εξάμηνο του 2024, θα είναι το Βέλγιο, με 10 αντιπροσώπους και 13 σημεία εξυπηρέτησης μετά την πώληση, και η Ολλανδία, με 6 αντιπροσώπους και τον ίδιο αριθμό σημείων εξυπηρέτησης μετά την πώληση, ενώ θα ακολουθήσουν η Γαλλία και η Ισπανία.

Το σχέδιο για το λανσάρισμα του αυτοκινήτου στο εξωτερικό θα είναι συνεπές με αυτό που έχει γίνει στην Ιταλία, ξεκινώντας με μια παρουσίαση στον Τύπο, συνεχίζοντας με μια περιοδεία του αυτοκινήτου στους αντιπροσώπους της χώρας και τελειώνοντας με δοκιμαστικές διαδρομές στον εθνικό Τύπο.

Το πλάνο και οι κορυφαίες εκδόσεις HF

Συνεπώς, το δεκαετές στρατηγικό σχέδιο της μάρκας προχωρά με ταχείς ρυθμούς, με μια σταθερή και φιλόδοξη στρατηγική, σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο “Dare Forward” της Stellantis. Η στρατηγική ηλεκτροκίνησης για τη μάρκα Lancia περιλαμβάνει την εισαγωγή τριών νέων μοντέλων, ένα κάθε δύο χρόνια: από το 2026 η Lancia θα προσφέρει μόνο 100% ηλεκτρικά μοντέλα και από το 2028 θα πουλά μόνο 100% ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

 

Για κάθε μελλοντικό αυτοκίνητο της Lancia, θα διατίθεται μια έκδοση HF, η οποία θα παρουσιάζεται ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα της κανονικής έκδοσης. Οι εκδόσεις HF είναι αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, που συνάδουν με την πιο βίαιη και ριζοσπαστική ψυχή της μάρκας που έχει ενθουσιάσει τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Κάθε έκδοση HF θα φέρει το νέο λογότυπο HF, που παρουσιάστηκε πρόσφατα, το οποίο αποτελεί μια επανερμηνεία του αρχικού που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1960.

Το Centro Stile της Lancia επανερμήνευσε το αρχικό λογότυπο, καθιστώντας το σύγχρονο. Συγκεκριμένα, τα ιστορικά χρώματα του λογότυπου HF (λευκό, κόκκινο και μαύρο) επαναχρησιμοποιήθηκαν, χωρίς να προστεθούν γραφικά στοιχεία, αλλά απλοποιώντας το και κάνοντάς το πιο καθαρό.

Τα χρώματα είναι αυτά του επίσημου λογότυπου της Fulvia Coupé του ’66, αλλά η κλίση των γραμμάτων είναι αυτή του λογότυπου της Lancia Delta της δεκαετίας του 1990 για να εκφράσει την ταχύτητα και τον ριζοσπαστισμό. Έτσι, το νέο λογότυπο της HF είναι Progressive Classic, καθώς επαναδιατυπώνει όλα τα διακριτικά στοιχεία της ιστορικής μάρκας, που αποτελούνται από τον ελέφαντα και τα γράμματα, αλλά τα επαναδιατυπώνει για να τα κάνει σύγχρονα και να τα προβάλει στο μέλλον. Τα συστατικά στοιχεία της μάρκας είναι τα σύμβολα της κληρονομιάς της Lancia που απλοποιούνται, τόσο από άποψη γραμμών όσο και σχημάτων, δημιουργώντας μια νέα ισορροπία, ικανή να εκφράσει την καινοτομία, την premiumness και την ιταλικότητα με μια πινελιά εκλεκτικισμού.

Η πρώτη έκδοση HF που θα παρουσιαστεί θα είναι η New Lancia Ypsilon HF στα μέσα του 2025.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Μήκος 4,08 m
Πλάτος 1,76 m
Ύψος 1,44 m
Βάρος 1.282 kg
Τεχνολογία MHEV
Ιπποδύναμη 74 kW/100 cv
Εκπομπές CO2 103g/km*
Τελική ταχύτητα 190 km/h
0 – 100 km/h 9.3”
Κατανάλωση 4,6 l/100 km
Χωρητικότητα Ρεζερβουάρ 44 L