Ποιος Σαμποτάρει το Εργοστάσιο Mega Car Plant της Ford στη Βαλένθια;

Εργαζόμενοι της Ford τοποθετούν κρυφά ακατάλληλα και ελαττωματικά εξαρτήματα στη γραμμή παραγωγής όπως ημιτελή τιμόνια και προβληματικά εξαρτήματα κινητήρων 

Τα “Gremlin Tests” όπως ονομάζονται,  βοηθούν τη Ford να εκπληρώσει τη δέσμευσή της στην ποιότητα, αλλά και να εφαρμόσει μιας πρωτοποριακή ψηφιακή τεχνολογία που καταγράφει, ελέγχει και παρακολουθεί τα εξαρτήματα όλων των οχημάτων στο εργοστάσιό της, στη Βαλένθια της Ισπανίας

Το Vision System τραβά περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο φωτογραφίες σε 14 ημέρες – όσες και οι φωτογραφίες που ανεβαίνουν στο Instagram στην Ευρώπη

Ο Xabier Garciandia, έχει ως αποστολή κυριολεκτικά να ‘σαμποτάρει’ ένα από τα πιο προηγμένα εργοστάσια αυτοκινήτων στον κόσμο – φροντίζοντας να τοποθετούνται κρυφά στη γραμμή παραγωγής ακατάλληλα εξαρτήματα και ελαττωματικά συστήματα.

Αντί να εργάζεται για λογαριασμό αδίστακτων ανταγωνιστών, ο Xabier είναι ένα ζωτικό τμήμα μιας διαδικασίας που διασφαλίζει ότι όλα τα νέα οχήματα τα οποία κατασκευάζονται  στο εργοστάσιο πληρούν τα αυστηρά πρότυπα ποιότητας της Ford.

Η τεχνολογία Vision System της Ford – πρωτιά για τη βιομηχανία – φωτογραφίζει, ελέγχει και παρακολουθεί κάθε εξάρτημα των 400.000 αυτοκινήτων και vans, και των 330.000 κινητήρων που συναρμολογούνται και κατασκευάζονται αντίστοιχα στη Βαλένθια κάθε χρόνο. Τα “Gremlins Tests” είναι ένας καινοτόμος τρόπος διασφάλισης ότι η νέα διαδικασία λειτουργεί σωστά.

«Ο ρόλος του Vision System είναι κρίσιμος καθώς επιβεβαιώνει την καταλληλότητα των εξαρτημάτων όλων των οχημάτων» δήλωσε ο  Garciandia, technical specialist, Valencia Engine Vision System, της Ford Ευρώπης. «Το ‘Gremlin Test’ διασφαλίζει ότι το σύστημα δουλεύει άψογα.  Πρόκειται για ένα παιχνίδι με πολύ σοβαρό σκοπό. Η ομάδα είναι ενθουσιασμένη όταν εντοπίζει κάποιο από τα εξαρτήματά μας και κάθε φορά το κάνουμε πιο δύσκολο.» 

Η Ford κατασκευάζει περισσότερα μοντέλα Ford στις προηγμένες εγκαταστάσεις του εργοστασίου της (Ford mega plant) στη Βαλένθια από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη – μεταξύ άλλων τα Kuga, Kuga Vignale, Mondeo, Mondeo Vignale, Galaxy, S-MAX και Transit Connect & Tourneo Connect. Στη Βαλένθια κατασκευάζονται επίσης οι κινητήρες 2.0L και 2.3L Ecoboost της Ford. Το Vision System τραβά πάνω από ένα δισεκατομμύριο φωτογραφίες σε 14 ημέρες, αριθμό εφάμιλλο με τις φωτογραφίες που ανεβαίνουν στο Instagram στην Ευρώπη. * Αυτό βοηθά επίσης στη δημιουργία μιας σύνθετης εικόνας – που αποτελείται από 3.150 φωτογραφίες – χάρη στην οποία αναδεικνύονται εύκολα οι όποιες ασυμφωνίες στους μηχανικούς επί τόπου.

Στη Βαλένθια μέχρι τώρα, έχουν σταλεί στη γραμμή παραγωγής ελαττωματικά εξαρτήματα κινητήρων, ακατάλληλα τιμόνια ακόμα και λάθος ταμπλό, ενώ το “Gremlins Test” έχει επεκταθεί και στα 34 στάδια της συναρμολόγησης. Η Ford σκέφτεται να το καθιερώσει σε όλο τον κόσμο. 

«Ο τρόπος με τον οποίο όλοι χρησιμοποιούμε της ψηφιακές κάμερες έχει αλλάξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο καταγράφουμε την καθημερινότητά μας και τώρα μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζουμε κινητήρες και αυτοκίνητα» δήλωσε ο Garciandia. «Αλλά πρέπει παράλληλα να ελέγχουμε και την αξιοπιστία των δοκιμών και το κάνουμε με τρόπο απλό, αλλά πιστεύουμε ότι είναι μοναδικός στη βιομηχανία αυτοκινήτου.»  

Η Ford έχει λανσάρει μία σειρά αυστηρών και, ενίοτε, ασυνήθιστων διαδικασιών ελέγχου ποιότητας στο εργοστάσιο όπου ένα νέο όχημα φεύγει από τη γραμμή παραγωγής κάθε 40 δευτερόλεπτα.

Μεταξύ αυτών:

Έχουν τοποθετηθεί υπερευαίσθητα μικρόφωνα που χρησιμοποιούνται για να καταγράφουν ανοχές των κινητήρων 

Ειδικά Εκπαιδευμένο Προσωπικό διασφαλίζει μέσα από ακουστικά test ότι κάθε νέο Ford Focus RS hot hatch λειτουργεί χωρίς ψεγάδι

Φτερά στρουθοκαμήλου χρησιμοποιούνται για το ξεσκόνισμα μοντέλων πριν τη βαφή για βελτιωμένη ποιότητα φινιρίσματος 

Σύστημα ψηφιακής κάμερας – πρωτιά στη βιομηχανία –αναγνωρίζει ελαττώματα βαφής του αμαξώματος 

Ηχητική δοκιμή οχήματος όπου ελέγχεται η αναπαραγωγή μουσικής μέσω Bluetooth

Εικονική δοκιμή δρόμου για αξιολόγηση προηγμένων τεχνολογιών οδηγού

Τα νέα “Gremlin Tests” της Ford τοποθετούνται κρυφά ελαττωματικά και ακατάλληλα εξαρτήματα στη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Βαλένθια της Ισπανίας για να ελέγξει την αξιοπιστία του πρώτου στη βιομηχανία συστήματος ψηφιακής φωτογράφησης (αποτύπωσης) 

Topspeed Θα θέλαμε να σας εμφανίζουμε ειδοποιήσεις για τα τελευταία νέα και ενημερώσεις.
Απορρίψτε το
Επιτρέψτε ειδοποιήσεις