Με απόδοση ως 357 ίππους κάνει ντεμπούτο το νέο Jeep Grand Cherokee

Πρεμιέρα την Τετάρτη για το "μεγάλο" της Jeep

Πιο δυνατό, πιο μεγάλο και υβριδικό έρχεται να κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του, την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 16:00 ώρα Ελλάδας, το ολοκαίνουργιο Jeep Grand Cherokee. Η 5η γενιά των premium SUV της Jeep –συμπεριλαμβανομένης και της εξηλεκτρισμένης έκδοσης 4xe- υπόσχεται ότι θα είναι το πιο προηγμένο, πολυτελές και ικανό σε εκτός δρόμου διαδρομές Jeep Grand Cherokee όλων των εποχών.

Με την Jeep να προχωρά σε ένα μέλλον «Ελευθερίας Μηδενικών Ρύπων», το νέο Jeep Grand Cherokee, για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου, θα είναι διαθέσιμο με το καινοτόμο Plug-in Hybrid σύστημα, 4xe όπως όλα τα μοντέλα της, στη χρονιά που η μάρκα κλείνει τα 80 της χρόνια.

Το teaserάκι της αμερικάνικης μάρκας για το Grand Cherokee

Από τη Jeep έχει διαρρεύσει το εμπρός μέρος, το οποίο δεν έχει ιδιαίτερες εκπλήξεις σχεδιαστικά, αν και οι μεγάλες αλλαγές -λένε οι πληροφορίες- βρίσκονται στο πίσω μέρος. Στα πιο ενδιαφέροντα, το Grand Cherokee αναμένεται να δανειστεί τα μηχανικά σύνολα που φορά το Grand Cherokee L, γεγονός που σημαίνει ότι το entry-level μοντέλο θα φορά τον γνωστό V6 3,6 λίτρων της μάρκας των 290 ίππων και 348Nm ροπής. Η Jeep θα διατηρήσει τον θρυλικό Hemi V8 των 5,7 λίτρων, απόδοσης 357 ίππων και 528Nm ροπής.

Το πίσω μέρος του GC θα έχει μεγάλες αλλαγές

Το ερώτημα είναι εάν η plug-in υβριδική έκδοση του Grand Cherokee θα φορά το ίδιο setup με το Wrangler 4xe. Εάν δηλαδή θα φορά τον υπερτροφοδοτούμενο δίλιτρο με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, που αποδίδει 375 ίππους και 673Nm ροπής.

To teaser της Jeep

Την αποκάλυψη του νέου μοντέλου θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στις 16:00 ώρα Ελλάδας, ο κ. Christian Meunier, CEO της μάρκας Jeep, και ο Jim Morrison, Αντιπρόεδρος της Jeep για την Β. Αμερική. Η διαδικτυακή παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί μέσω του www.Jeep.com.