SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 04: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda leads the field into turn one at the start during the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 04, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Clive Rose/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202107040225 // Usage for editorial use only //

Η McLaren-Honda αποκάλυψε το νέο μονοθέσιο, την MP4-31

Η McLaren-Honda αποκάλυψε το νέο μονοθέσιο της F1, τη MP4-31, λίγο πριν ξεκινήσουν οι δοκιμές όλων των ομάδων στη Βαρκελώνη.

Το εντυπωσιακό και πρωτοποριακό σασί της MP4-31 ενσωματώνει τη νέα κινητήρια μονάδα της Honda RA616H, που εξελίχθηκε αποκλειστικά για την ομάδα.

Αν η αμετάβλητη διατήρηση μεγάλου μέρους των τεχνικών κανονισμών του σπορ βοήθησε την ομάδα να ενισχύσει και να εξελίξει πολλές από τις σχεδιαστικές φιλοσοφίες που είχαν εφαρμοστεί στην περσινή McLaren-Honda MP4-30, το νέο μονοθέσιο ενσωματώνει έναν εντυπωσιακό αριθμό νέων καινοτομιών. Το αποτέλεσμα είναι μία ισορροπία τρομερά κομψών αεροδυναμικών λύσεων και ευφυούς ενσωμάτωσης της νέας κινητήρας μονάδας της Honda για το 2016.

Ενώ η αγωνιστική ομάδα της McLaren έχει δουλέψει εντατικά αρκετούς μήνες πάνω στην εξέλιξη της MP4-31 για να τηρήσει τη χρονική προθεσμία που υπαγορεύει η μικρότερη περίοδος αγωνιστικού διαλείμματος, η ομάδα του μάρκετινγκ είχε επίσης έναν πολυάσχολο χειμώνα, ανακοινώνοντας μία σειρά νέων εμπορικών συμφωνιών που ήρθαν να προστεθούν σε μία λίστα εξίσου πολύτιμων, παλαιών συνεργασιών.

Στην ομάδα συνεργατών της McLaren-Honda για το 2016 θα προστεθεί η γνωστή φίρμα πολυτελών ρολογιών Richard Mille.

Ο παγκόσμιος γίγαντας στα είδη πολυτελείας LVMH θα συνεχίσει τη μακρόχρονη, αδιάλειπτη συνεργασία της με την ομάδα, μέσω της premium μάρκας σαμπάνιας Chandon, της οποίας η περίοπτη ταυτότητα θα κοσμεί τις MP4-31 και τις αγωνιστικές φόρμες των πιλότων.

Στα νέα και πολύτιμα μέλη της ομάδας περιλαμβάνονται μία νέα εταιρία οχημάτων μεταφορών, Volvo Trucks και ένας νέος πάροχος υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης, IT Lab, ενώ ο επίσημος πάροχος υπηρεσιών ISS έχει ανανεώσει και επεκτείνει τη συνεργασία του. Επίσης, ο επίσημος πάροχος ηλεκτρονικών επικοινωνιών, Kenwood γιορτάζει φέτος 25 χρόνια σαν εταίρος της McLaren. Τέλος, το 2016 σηματοδοτεί τη δεύτερη χρονιά μιας 10ετούς συμμαχίας με την KPMG.

Εκτός από τις παραπάνω νέες συνεργασίες και ανανεώσεις, η McLaren-Honda εξακολουθεί να υποστηρίζεται από ένα πιστό χαρτοφυλάκιο παλιών και νέων εταίρων, όπως Johnnie Walker, SAP, Hilton Worldwide, CNN, Santander, GSK, Mazak, AkzoNobel Sikkens, Segafredo Zanetti, Akebono, Norton Rose Fulbright, Enkei, Repucom, Sparco, Maxi Nutrition, Asics και TechnoGym.

Τελευταίο αλλά σημαντικό, οι προετοιμασίες της McLaren-Honda για το 2016 έχουν ωφεληθεί σε υψηλό βαθμό από τους πόρους και την τεχνογνωσία της ExxonMobil, που φέτος γιορτάζει 22 χρόνια συνεργασίας με τη McLaren. Οι μηχανικοί των ExxonMobil και Honda εξελίσσουν ακούραστα πρωτοποριακές νέες τεχνολογίες και συνθέσεις καυσίμων Esso και λιπαντικών Mobil 1 για το νέο κινητήρα Honda RA616H V6 turbo, και την αγωνιστική βαλβολίνη κιβωτίου Mobilube 1 SHC για το ειδικό 8-τάχυτο κιβώτιο της McLaren.

Δηλώσεις Fernando Alonso (#14):  

“Το ξεκίνημα μιας νέας σεζόν υποδηλώνει πάντα ένα ξεχωριστό συναίσθημα που χαρακτηρίζεται από πολλή αγωνία εν όψει της χρονιάς που έχουμε μπροστά μας. Και φέτος δεν έχει αλλάξει κάτι: είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ.  Πέρσι, η McLaren-Honda βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας καθώς ήταν η πρώτη χρονιά της ανανεωμένης συνεργασίας μας. Ήταν μία περίπλοκη σεζόν για όλους μας, αλλά μάθαμε πολλά.

Το αεροδυναμικό πακέτο προδίδει τρομερή προσοχή στη λεπτομέρεια. Ολόκληρο το μονοθέσιο είναι πανέμορφο – τέλεια σχεδιασμένο από απόψεως αεροδυναμικής και είμαι 100% έτοιμος για την πρόκληση που μας περιμένει.”

Δηλώσεις Jenson Button (#22): 

“Πραγματικά ανυπομονώ να πάρω θέση πίσω από το τιμόνι της νέας MP4-31. Όλοι οι πιλότοι της Formula 1 χρειάζονται ένα χειμερινό διάλειμμα, αλλά νιώθω πολύ ενθουσιασμένος με το ξεκίνημα της σεζόν τώρα , και πρέπει να πω ότι το νέο μονοθέσιο McLaren-Honda MP4-31 ‘δείχνει τα δόντια του. Έχοντας περάσει λίγο χρόνο στο McLaren Technology Centre, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι υπάρχει τρομερή θετική ενέργεια αυτή τη στιγμή. Η αλήθεια είναι ότι η τεράστια δουλειά που έγινε το χειμώνα για την εξέλιξη της MP4-31 με κάνει τρομερά περήφανο και συνεπώς προχωρώ στη νέα σεζόν με ακόμα περισσότερα κίνητρα και αυτοπεποίθηση.

Δηλώσεις Ron Dennis (Πρόεδρος & CEO, McLaren Technology Group):  

“Ξεκινάμε τη δεύτερη χρονιά της ανανεωμένης συνεργασίας μας McLaren-Honda και όλοι μας παραμένουμε ενωμένοι στον ίδιο σκοπό. Αυτός ο σκοπός είναι να οδηγήσουμε την ομάδα μας  προς την κοινή μας φιλοδοξία: τη νίκη.

“Δεν κάνουμε προβλέψεις για το πότε θα έρθουν οι νίκες, αλλά μπορώ να πω με σιγουριά ότι όλα τα μέλη της ομάδας μας έχουν δουλέψει με πραγματική αφοσίωση τους τελευταίους μήνες. Σαν αποτέλεσμα, η πορεία εξέλιξης της MP4-31 επιταχύνθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα και είμαι πολύ περήφανος για τις προσπάθειες της ομάδας μας.

Δηλώσεις Eric Boullier (Αγωνιστικός Διευθυντής, McLaren Racing):  

“Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να αναγνωρίσουμε την πολύ σκληρή δουλειά που έγινε τους τελευταίους μήνες από όλους σε Woking, Sakura και Milton Keynes.

“Τα παιδιά επέδειξαν τρομερή αφοσίωση σε όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και το αποτέλεσμα είναι ότι καταφέραμε να τηρήσουμε τα εντατικά προγράμματα εξέλιξης και παραγωγής. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα μέλη της ομάδας μας αποτελούν κεφάλαιο για την McLaren-Honda και είμαστε απίστευτα ευγνώμονες σε όλους όσους εμπλέκονται στην εξέλιξη της MP4-31. Και να είστε σίγουροι ότι έχουμε κίνητρο, είμαστε αποφασισμένοι και λειτουργούμε με απόλυτο πνεύμα συνεργασίας.»