Κοντά στην εξαγορά της Europcar η Volkswagen

Ακόμα και εντός της σημερινής ημέρας είναι πιθανό να ανακοινωθεί η εξαγορά της Europcar από κοινοπραξία με επικεφαλής τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen. Η γαλλική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων επιβεβαίωσε χθες ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις σε ένα deal που θα αποτιμούσε την αξία της στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η γαλλική εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων θα περάσει στα χέρια της VW

Η πολιορκία, ωστόσο δεν ειναι τωρινή. Η σημερινή προσφορά που βρίσκεται υπό συζήτηση είναι στα 0,5 ευρώ ανά μετοχή, με την προηγούμενη προσφορά στα 0,44 ευρώ την οποία κατέθεσαν η Volkswagen και οι Attestor και Pon Holdings να απορρίπτεται από τους ιδιοκτήτες της Europcar στο τέλος Ιουνίου.

Όπως ανέφεραν πηγές στο Reuters, μια εξαγορά θα μπορούσε να ανακοινωθεί ακόμα και την Τετάρτη, εφόσον υπάρξει θετική κατάληξη στις συζητήσεις. Μια από τις πηγές σημείωσε ότι τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών αναμένεται να συνεδριάσουν την Τετάρτη.

Η Volkswagen αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία στο παρελθόν ήταν ιδιοκτήτρια της Europcar, είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο ότι εξετάζει την αγορά πλειοψηφικού ποσοστού στη γαλλική εταιρεία.