Ποιον θα εξαγοράσει η Jaguar Land Rover;

Την απόκτηση μιας διεθνούς, luxury μάρκας φέρεται πως αναζητά η Jaguar Land Rover, ο βραχίονας πολυτελών οχημάτων της Tata Motors Ltd. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται «πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης», η εταιρεία «τρέχει» ήδη εσωτερικές διαπραγματεύσεις για την εξαγορά άλλων brands, ώστε να διαφοροποιήσει τη γκάμα των οχημάτων που πουλάει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπό εξέταση είναι μάρκες που παράγουν οχήματα πολυτελείας και ταιριάζουν στο δικό της portfolio, αλλά και τεχνολογικές εταιρείες που θα βοηθήσουν τις προσπάθειες της JLR για να βγάλει στην αγορά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αυτόνομα οδηγικά συστήματα.
Η Τata, έχει γιγαντώσει κατά 87% σε έναν χρόνο τη ρευστότητά της, φτάνοντάς τη στα 6,1 δισεκατομμύρια ευρώ και, όπως εξήγησε ο CFO της, C. Ramakrishnan, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτό το ποσό- ρεκόρ για να προσθέσει νέα προϊόντα, τεχνολογία και να μεγαλώσει τις παραγωγικές της δυνατότητες.  Οι Ινδοί πιστεύουν ότι η Jaguar Land Rover πρέπει να επεκταθεί και να μεγαλώσει για να γίνει ανταγωνιστική και σκοπεύουν να της παρέχουν όλη την απαραίτητη οικονομική στήριξη που θα χρειαστεί.

Και ποιες μάρκες μπορεί να είναι υποψήφιες για την εξαγορά τους από τη JLR, την πρώτη εξαγορά που θα κάνει η εταιρεία μετά από την απόκτησή της (το 2008, έναντι 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Tata Motors);

Η πηγή του Bloomberg αναφέρει ότι «η Fiat Chrysler Automobiles NV εξετάζει τις επιλογές της», υπονοώντας ότι είναι σε εξέλιξη συζητήσεις, ενόψει και του σχεδίου απόσχισης της Maserati και της Alfa Romeo από τον όμιλο, ώστε να εστιάσει στα mass- market οχήματα. Και η Volkswagen AG «ζυγίζει» το ενδεχόμενο πώλησης περιουσιακών στοιχείων της, όπως η Ducati.