Vivere il Movimento nelle strade
New DS 7 Back Ως και 360 ίππους το νέο DS 7, έρχεται στα μέσα του 2023

Fino a 360 CV nella nuova DS 7, in arrivo a metà del 2023

Με υβριδικά συστήματα κίνησης απόδοσης από 225 ως 360 ίππους, έρχεται στην Ελλάδα στα μέσα του 2023 το νέο DS 7. Το γαλλικό μοντέλο, εκτός από τους υψηλής απόδοσης θερμικούς και ηλεκτρικούς κινητήρες, φέρνει ό,τι και το πρώτο μοντέλο της DS Automobiles, που αποκαλύφθηκε το 2017, το DS 7 CROSSBACK: Χώρους, γαλλική φινέτσα και τεχνολογία αιχμής.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, η multi-energy μάρκα με τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια και με τίτλους στο Πρωτάθλημα της Formula E, η DS Automobiles, επέλεξε να προσφέρει το νέο DS 7 με διάφορα είδη κινητήριων μονάδων, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης γκάμας που αποτελείται από τρία plug-in υβριδικά σύνολα, με 225, 300 και 360 ίππους.

New DS 7 Front Ως και 360 ίππους το νέο DS 7, έρχεται στα μέσα του 2023

Το νέο DS 7 E-TENSE 225 διαθέτει κινητήρα βενζίνης PureTech 180 και ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων που τοποθετούνται στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων, με μετάδοση της κίνησης στους δύο τροχούς.

Το νέο DS 7 E-TENSE 4×4 300 και το νέο DS 7 E-TENSE 4×4 360 παρουσιάζονται ως οι τετρακίνητες προτάσεις της εταιρείας, με κινητήρα PureTech 200 καθώς και ηλεκτρικούς κινητήρες 110 και 112 ίππων σε κάθε άξονα. Το μοντέλο 360 έχει δεχτεί την ειδική «φροντίδα» της DS PERFORMANCE.

2022 DS 7 Crossback DS Performance 3s Ως και 360 ίππους το νέο DS 7, έρχεται στα μέσα του 2023

Μια νέα μπαταρία 14,2 kWh προσφέρει έως και 81 χιλιόμετρα αυτονομίας με μηδενικές εκπομπές ρύπων στον αστικό κύκλο WLTP, ενώ στο μικρό κύκλο και πάλι η αυτονομία είναι κορυφαία, καθώς φτάνει τα 65 χιλιόμετρα με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ο χρόνος φόρτισης είναι περίπου δύο ώρες σε Wallbox 7,4 kW.

Ο δημοφιλέστατος κινητήρας 130 BlueHDi εξακολουθεί να είναι διαθέσιμος στη γκάμα του μοντέλου.

Active Scan Suspension

neo ds 7 08 Ως και 360 ίππους το νέο DS 7, έρχεται στα μέσα του 2023

Το νέο DS 7 προσφέρει μοναδικές τεχνολογίες στην κατηγορία για περισσότερη άνεση στους επιβάτες, αλλά και στον οδηγό, με το DS ACTIVE SCAN SUSPENSION και το DS NIGHT VISION.

Το DS ACTIVE SCAN SUSPENSION είναι ένα σύστημα που ρυθμίζει την απόσβεση ανάλογα με τα δεδομένα που παίρνει η κεντρική μονάδα ελέγχου από την κάμερα που βρίσκεται μπροστά και «σκανάρει» το δρόμο για κακοτεχνίες. Η τεχνολογία αυτή είναι μοναδική στην κατηγορία, καθώς ρυθμίζει τη σκληρότητα της ανάρτησης σε κάθε τροχό ξεχωριστά, ανάλογα με τις ατέλειες στο οδόστρωμα.

Με το DS NIGHT VISION, μια κάμερα υπερύθρων σαρώνει το οδόστρωμα και τις άκρες του για να ανιχνεύσει ποδηλάτες, πεζούς και ζώα σε αποστάσεις έως και 100 μέτρων. Ο οδηγός λαμβάνει τις πληροφορίες στη νέα ψηφιακή οθόνη υψηλής ανάλυσης που έχει το ρόλο του πίνακα των οργάνων και υπάρχουν ειδικές προειδοποιήσεις για κάθε περίπτωση επικίνδυνης κατάστασης.

neo ds 7 11 Ως και 360 ίππους το νέο DS 7, έρχεται στα μέσα του 2023

Tο νέο DS 7 κατασκευάζεται στο Mulhouse (Γαλλία) για όλες τις αγορές, εκτός Κίνας (για την Κινέζικη αγορά, το μοντέλο συναρμολογείται στο Shenzen). Τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να δώσουν το παρόν στα DS STORES, στα μέσα του 2023.

Σχεδιαστικά

Ο χαρακτήρας του νέου DS 7 τονίζεται ιδιαίτερα από τις σημαντικές αλλαγές στο εμπρός και πίσω μέρος. Το νέο DS 7 απογειώνει την κομψότητα, ενώ εμφανίζει περισσότερο δυναμισμό με πιο έντονες, πιο δυναμικές γραμμές και πολύ στιβαρή σχεδίαση.

Το εντελώς νέο εμπρόσθιο τμήμα, ξεχωρίζει με πιο έντονες γραμμές που αναπτύσσουν την ισορροπία κάθε χαρακτηριστικού. Είναι προϊόν συνεργασίας μεταξύ της ομάδας DS DESIGN STUDIO PARIS και της ομάδας στη γραμμή παραγωγής μας, στο εργοστάσιο Mulhouse (Γαλλία) επιτυγχάνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα, όσον αφορά την ποιότητα.

Η φωτιστική υπογραφή αναπτύσσεται με μια ακόμη πιο εκφραστική εμφάνιση. Ο συνδυασμός των νέων πιο λεπτών προβολέων DS PIXEL LED VISION 3ης γενιάς και των φώτων ημέρας DS LIGHT VEIL, είναι απρόσκοπτος και υλοποιείται στο πνεύμα της υψηλής μόδας.

Τα πιο λεπτά πίσω φώτα 3D LED που κάνουν εξαιρετική εντύπωση προσομοιάζοντας μια «δίνη», έχουν επίσης επανασχεδιαστεί και έχουν πλέον σκούρο μεταλλικό φινίρισμα. Το καπό στο πορτμπαγκάζ έχει επανασχεδιαστεί με πιο έντονες γραμμές, ενώ το όνομα «DS AUTOMOBILES» αντικαθιστά το «CROSSBACK» και υπογράφει πλέον το πίσω μέρος του νέου DS 7.

DS PIXEL LED VISION 3.0

Το DS PIXEL LED VISION 3.0 είναι μια νέα τεχνολογία που προσθέτει μια επιπλέον διάσταση στην εμφάνιση του μοντέλου. Οι νέες φωτιστικές μονάδες LED PIXEL του DS 7, βελτιστοποιούν την απόδοση του φωτός. Η φωτεινή δέσμη είναι πιο ισχυρή, με σημαντικά πιο μεγάλη εμβέλεια, η οποία πλέον έχει φτάσει έως και τα 380 μέτρα. Όταν η ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι μικρότερη από 50 km/h, το πλάτος της δέσμης είναι 65 μέτρα. Στην εσωτερική μεριά, δύο στοιχεία προβολέα / πλευρικού φωτισμού, ανάβουν ταυτόχρονα. Στο εξωτερικό άκρο του κάθε φωτιστικού, είναι οι μονάδες της μεγάλης σκάλας PIXEL, η οποία αποτελείται από 84 LED σε τρεις σειρές. Ο φωτισμός στις στροφές, γωνίες ελέγχεται από την ένταση των εξωτερικών LED της μονάδας PIXEL, ανάλογα με την γωνία του τιμονιού.

DS LIGHT VEIL

Τα φώτα ημέρας είναι εμπνευσμένα από το DS X E-TENSE και το DS AERO SPORT LOUNGE. Το φως φαίνεται να «αναδύεται» μέσα από το αμάξωμα! Το DS LIGHT VEIL αποτελείται από ένα φως ημέρας και τέσσερα κάθετα φωτεινά στοιχεία που αποτελούνται από 33 LED. Αυτή η καινοτομία ξεκινά από τη διαδικασία κατασκευής: η χαραγμένη με λέιζερ επιφάνεια είναι βαμμένη στο εσωτερικό της, για να της έχει μια εμφάνιση που εναλλάσσεται μεταξύ του λαμπερού φωτός και των τμημάτων που έχουν το χρώμα του αμαξώματος. Δημιουργεί ένα εφέ βάθους και φωτεινότητας, αντίστοιχο με εκείνο ενός κοσμήματος. Το DS LIGHT VEIL ανάβει και σβήνει όταν το αυτοκίνητο είναι κλειδωμένο και ξεκλειδωμένο αντίστοιχα, δημιουργώντας ένα εφέ καλωσορίσματος!

Υλικά αλά… οίκο μόδας του Παρισιού

Ακριβώς όπως οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας του Παρισιού, η DS Automobiles δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των υλικών και στον τρόπο με τον οποία τα επεξεργάζεται. Οι επενδύσεις των εσωτερικών χώρων του νέου DS 7, δημιουργούν ένα περιβάλλον που θα κάνει την κάθε διαδρομή ξεχωριστή.

Η απόλυτη φινέτσα, στο νέο DS 7 OPERA, προσφέρεται με δύο χρώματα δέρματος Nappa: Basalt Black και Pearl Grey. Στις μεγαλύτερες επιφάνειες, το απόλυτο σε ποιότητα δέρμα, προσθέτει μια φυσική και εκλεπτυσμένη πινελιά στο εσωτερικό.

Νέα ταπετσαρία με μια πρωτότυπη τεχνοτροπία φινιρίσματος στην επένδυση από δέρμα Nappa, καλύπτει το ταμπλό και τις επενδύσεις των θυρών. Χωρίς ραφές ή εμφανείς ενώσεις, εντείνεται η αίσθηση και η όψη του πραγματικού δέρματος υψηλότατης ποιότητας.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια του εσωτερικού φαίνεται επίσης από τις μαργαριταρένιες ραφές που προσφέρονται στα νέα χρώματα White και Zephyr, το δερμάτινο τιμόνι με δερμάτινη ακόμα και την επένδυση για τον αερόσακο, τα ανάγλυφα ένθετα τεχνοτροπίας «Clous de Paris» που συναντάμε στην υψηλή ωρολογοποιία και είναι χαρακτηριστικά στα μοντέλα της DS Automobiles, χωρίς να ξεχνάμε την αισθητική που παραπέμπει σε λουρί ρολογιού της επένδυσης που προσφέρεται για πρώτη φορά σε Pearl Grey.

Το εσωτερικό της έκδοσης PERFORMANCE LINE, διαθέτει πιο βαθύ μαύρο χρώμα με το ύφασμα μικροϊνών Alcantara® σε όλη την καμπίνα και χρυσές πινελιές που τονίζουν τη δυναμική εμφάνιση.

Εμπνευσμένη από το μεταλλικό βραχιόλι ενός πολυτελούς ρολογιού, που είναι κατασκευασμένο από πολλά μικρότερα μέρη ενωμένα μεταξύ τους, η ομάδα της DS Automobiles δημιούργησε την έδρα του καθίσματος ενιαία με την πλάτη, από ένα μόνο κομμάτι δέρμα και χωρίς ραφές, για να τονίσει την αίσθηση της απίστευτης άνεσης. Τα καθίσματα έχουν περισσότερο αφρό υψηλής πυκνότητας σε σύγκριση με ένα τυπικό κάθισμα. Η άνεση είναι σημαντικά καλύτερη και διατηρείται έτσι για περισσότερα χρόνια, χάρη στο πιο πυκνό υλικό που έχουν κάτω από την ποιοτική επένδυση. Οι λειτουργίες μασάζ, θέρμανσης και ψύξης, έρχονται συμπληρωματικά να ολοκληρώσουν την άνεση που προσφέρει στον κάθε επιβάτη το κάθισμα.

Η τεχνολογία στην καρδιά του DS 7

Το σύστημα infotainment είναι μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές για το νέο DS 7 με την ενσωμάτωση του DS IRIS SYSTEM. Αυτή η νέα λύση, εισάγει μια ολοκληρωτικά ανανεωμένη διεπαφή που είναι πλήρως διαμορφώσιμη, διαδραστική με απρόσκοπτη λειτουργία και υποστηρίζεται από αναγνώριση φωνής. Η επανασχεδιασμένη οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας 12″ διαθέτει ένα μενού που αποτελείται από widget για πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες της με μία μόνο κίνηση: για έλεγχο στη συνδεδεμένη πλοήγηση, στον εξαερισμό, στις ψηφιακές πηγές ήχου και στις πληροφορίες ταξιδιού. Αυτή η μεγάλη οθόνη που είναι πολύ άνετη στη χρήση, επιτρέπει επίσης την προβολή εικόνας από τις νέες ψηφιακές κάμερες υψηλής ανάλυσης εμπρός και πίσω, ενώ δίνει και πρόσβαση στη λειτουργία Android Auto, CarPlay μέσω wi-fi.