Live η Κίνηση στους δρόμους
newdoblovan hp 629dda1c37b50 629e1c5dda3e1 Ιστορίες καινοτομίας με τα Fiat Doblò & E-Doblò

Ιστορίες καινοτομίας με τα Fiat Doblò & E-Doblò

newdoblovan hp 629dda1c37b50 629e1c5dda3e1 Ιστορίες καινοτομίας με τα Fiat Doblò & E-Doblò

Ένα πείραμα της FIAT PROFESSIONAL φέρνει στο προσκήνιο τρεις ιστορίες επαγγελματιών που από πολύ διαφορετικά πεδία δράσης μαζί με το νέο μοντέλο της μάρκας καινοτομούν στο σύγχρονο επιχειρηματικό πεδίο.

Τα νέα Fiat Professional Doblò και E-Doblò είναι έτοιμα να ξεκινήσουν την εμπορική τους πορεία, με τη FIAT PROFESSIONAL να τα καλωσορίζει με έναν πρωτότυπο τρόπο. Με επίκεντρο τον επαγγελματία και τις έξυπνες ιδέες, η FIAT PROFESSIONAL κάλεσε τρεις επιχειρήσεις να παρουσιάσουν τα καινοτόμα προϊόντα τους και να χρησιμοποιήσουν πρώτες τα νέα Doblò και E-Doblò. Κοινός παρονομαστής των δύο μοντέλων με τα προϊόντα των τριών εταιρειών είναι η μέγιστη αποδοτικότητα, αλλά και η αξιοποίηση των φυσικών πόρων με το βέλτιστο τρόπο. Παράλληλα με τη φιλική προς το περιβάλλον φύση των προϊόντων που προσφέρουν οι τρεις εταιρείες που παρουσιάζονται, σε γενικότερο επίπεδο όλοι οι οργανισμοί που παράγουν αγαθά και υπηρεσίες με βασικό άξονα την προστασία του περιβάλλοντος αναζητούν για όλες τις δραστηριότητες τους τον κατάλληλο εξοπλισμό που θα υποστηρίξει αυτή την ευαισθησία τους. Τα νέα Doblò και E-Doblò καλύπτουν απόλυτα και αυτή τους την ανάγκη χάρη στον τρόπο κατασκευής τους και την αποδοτική τους σχεδίαση, ενώ ειδικότερα το αμιγώς ηλεκτρικό E-Doblò, προσφέρει μεταφορές με μηδενικές εκπομπές ρύπων και θορύβου. Αναλυτικά οι τρεις καινοτόμες επιχειρήσεις που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πρώτες τα νέα Doblò και E-Doblò είναι οι:

newdoblovan08 629dd7bcab9a9 629e1c5f1bae2 Ιστορίες καινοτομίας με τα Fiat Doblò & E-Doblò

Miomojo

Με βάση το Μπέργκαμο, η Miomojo, είναι μια εταιρεία μόδας, ή οποία σχεδιάζει και κατασκευάζει τσάντες και αξεσουάρ χρησιμοποιώντας μια σειρά φιλικών προς το περιβάλλον υλικών, όπως ανακυκλωμένα υφάσματα, vegan δέρματα και οργανικά υλικά. Αναμφίβολα από αυτά ξεχωρίζουν τα προϊόντα που κατασκευάζονται από κάκτο, καλαμπόκι ή ακόμα και από φλούδες μήλων. Ο συνδυασμός των «πράσινων» πρώτων υλών με το κορυφαίο φινίρισμα καθιστούν τη Miomojo ακόμα ένα δείγμα της Ιταλικής καινοτομίας στο πεδίο του design.


NEW DOBLÒ | MIOMOJO STORY

newdoblovan06 629dd80dd6b85 629e1c5ebb4c6 Ιστορίες καινοτομίας με τα Fiat Doblò & E-Doblò

Ricehouse

H Ιταλία είναι διάσημη και για την παραγωγή ρυζιού εξαιρετικά υψηλής ποιότητας, το οποίο αποτελεί την ιδανική πρώτη ύλη για τις περίφημες συνταγές ριζότο. Το 2016 η αρχιτέκτονας Tiziana Monterisi και ο σύζυγος της, Alessio Colombo δημιούργησαν την Ricehouse. Η βασική ιδέα ήταν να αξιοποιήσουν τα παραπροϊόντα από την επεξεργασία ρυζιού έτσι ώστε να δημιουργήσουν οικοδομικά υλικά, τα οποία εκτός από τη φιλικότητα προς το περιβάλλον θα προσφέρουν και υψηλά επίπεδα μόνωσης και αντοχής.NEW DOBLÒ | RICEHOUSE STORY – YouTube

newdoblovan36 629dd5bf975f6 629e1c617d2b7 Ιστορίες καινοτομίας με τα Fiat Doblò & E-Doblò

Fili Pari

Το μάρμαρο έχει αποτελέσει εκλεκτό μέσο για να εκφραστούν καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες ανά τους αιώνες. Δύο νέες επιστήμονες, οι Francesca και Alice όμως είχαν μια απόλυτα καινοτόμα ιδέα για την αξιοποίηση αυτού του υπέροχου υλικού. Για την ακρίβεια την αξιοποίηση όλων εκείνων των κομματιών από μάρμαρο που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις συνηθισμένες χρήσεις. Οι δύο Ιταλίδες μέσω μιας έξυπνης τεχνικής παράγουν από αυτά τα φαινομενικά άχρηστα υλικά υφάσματα, δίνοντας μια νέα ζωή και εφαρμογή στο μάρμαρο. Τα ρούχα που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη τεχνική εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά έχουν και ενδιαφέρουσες μηχανικές ιδιότητες, όπως για παράδειγμα είναι εξαιρετικά αδιάβροχα.


NEW DOBLÒ | FILI PARI STORY – YouTube

newdoblovan30 629dd6b4780e0 629e1c604beeb Ιστορίες καινοτομίας με τα Fiat Doblò & E-Doblò

Τα νέα Doblò και Ε-DOBLÒ αποτελούν τη 5η γενιά ενός εξαιρετικά πετυχημένου ονόματος, το οποίο διαχρονικά προσφέρει κορυφαία επίπεδα πρακτικότητας, χωρητικότητας, αλλά και ευελιξίας στην κατηγορία του. Ειδικότερα το νέο Ε-Doblò αποτελεί το τέταρτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο των FIAT / FIAT Professional μετά το νέο 500, το E-Ducato και το E-Scudo. Σχεδιασμένα για να καλύπτουν τις ανάγκες όλων, τα νέα Doblò/E-Doblò είναι ιδανικά και για τις αστικές συνθήκες. Η επιβατική έκδοση θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμη ως 100% ηλεκτρικό όχημα, ενώ η έκδοση Van θα είναι διαθέσιμη και με κινητήρες εσωτερικής καύσης.Μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται τα νέα Doblò και E-Doblò να είναι διαθέσιμα και στην Ελληνική αγορά, αξιοποιώντας πέρα από τα προηγμένα τους προϊόντικά χαρακτηριστικά και τις μοναδικές υπηρεσίες που διαχρονικά προσφέρει η FIAT PROFESSIONAL.