Live η Κίνηση στους δρόμους
BMW Group

IAA Mobility 2021 : Το BMW Group στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα για τη βιωσιμότητα

Λίγα 24ωρα πριν σηκώσει αυλαία η έκθεση IAA Mobility 2021, που φέτος πραγματοποιείται στο Μόναχο, το BMW στέλνει οραματικά μηνύματα για τη βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία

BMW Group

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2021, ένα λαμπερό σόου φώτισε την πρόσοψη των γραφείων διοίκησης του BMW Group στο Μόναχο εν όψει της έκθεσης IAA Mobility 2021. Τέσσερα διαφορετικά animations με θέμα τη μετάβαση στη μελλοντική κινητικότητα προβλήθηκαν στο εμβληματικό κτίριο σχήματος τετρακύλινδρου κινητήρα. Τα μηνύματα του BMW Group προβλήθηκαν στο κτίριο ύψους 99 μέτρων με τη μορφή εντυπωσιακών, φωτεινών, έγχρωμων animations. Το σόου είχαν τη χαρά να απολαύσουν από κοντά όσοι βρέθηκαν εκεί, αλλά και διαδικτυακά όλοι οι υπόλοιποι, μέσω του σχετικού ιστότοπου.  Ο Επικεφαλής Επικοινωνίας & Εμπειρίας Μάρκας της BMW, Stefan Ponikva, τόνισε τη σημασία του BMW Tower και τη σπουδαιότητα αυτής της καμπάνιας: «Ο τετρακύλινδρος πύργος είναι ένα εμβληματικό κτίριο προηγμένης αρχιτεκτονικής του BMW Group και χαρακτηριστικό τοπόσημο της πόλης του Μονάχου. Επιθυμούμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στον κόσμο υποστηρίζοντας ένα βιώσιμο όραμα για την κυκλική οικονομία».

 

 

«Το BMW Group συνεχίζει να μειώνει τις εκπομπές CO2 και επεκτείνει σταθερά την κυκλική οικονομία: τεχνολογικές εξελίξεις και πρωτοποριακά συστήματα κίνησης θα μας επιτρέψουν να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του σήμερα, μαζί. Αυτή είναι η ξεκάθαρη αποστολή μας. Και σκοπεύουμε να την αναδείξουμε στην έκθεση IAA Mobility 2021», δήλωσε ο Alexander Bilgeri, Επικεφαλής Στρατηγικής, Υπηρεσιών, Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της BMW για την Ευρωπαϊκή και Κινεζική αγορά.

 

 

Κύκλος τεσσάρων animation για την κυκλική οικονομία του BMW Group

Οι διάφορες σεκάνς στην πρόσοψη του τετρακύλιδρου κτιρίου οπτικοποιούν τις στρατηγικές του BMW Group στη μείωση των εκπομπών CO2, την κλιματική ουδετερότητα και την κυκλική οικονομία σε όλο τον κύκλο ζωής ενός αυτοκινήτου. Από την χαμηλών περιβαλλοντικών επιπτώσεων εξόρυξη πρώτων υλών και την ενεργειακά αποδοτική παραγωγή, μέχρι τη μέγιστη απόδοση κατά τη διάρκεια χρήσης από τον πελάτη και την ανακύκλωση στο τέλος του κύκλου ζωής του προϊόντος.

 

Μία αλληλουχία διαφορετικών προβολών απεικονίζει αυτό τον κύκλο, αναδεικνύοντας την κυκλική οικονομία – το κεντρικό θέμα του BMW Group στην IAA 2021 – καθώς και τα μέχρι τώρα επιτεύγματα της εταιρείας στον εξηλεκτρισμό των οχημάτων της και τη χρήση καινοτομιών όπως αυτές στον τομέα της ψηφιοποίησης.

 

Ένα animation οπτικοποιεί τη μετάβαση από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης στην ηλεκτρική κινητικότητα: Ξεκινά με την εικονική παλινδρομική κίνηση των εμβόλων που απεικονίζει τη διαδικασία καύσης στους κυλίνδρους, ενώ στη συνέχεια μεταμορφώνεται σε κυψέλες μπαταριών με πολύχρωμους ενεργειακούς παλμούς μέχρι την κατάσταση πλήρους φόρτισης (Fully Charged). Μία ακόμα σεκάνς κινουμένων σχεδίων είναι αφιερωμένη στην κυκλική οικονομία. Στην αρχή αυτού του animation το κέλυφος του κτιρίου του τετρακύλινδρου πύργου μοιάζει να λιώνει και το εσωτερικό των κυλίνδρων να γεμίζει με υγρό μέταλλο. Στη συνέχεια, μέσα από μία δίνη, σταδιακά αναδύεται η σιλουέτα του “BMW i Vision Circular” – το πρωτότυπο όχημα που κάνει την πρεμιέρα του στην IAA συμβολίζει τη εκτενή τεχνογνωσία του BMW Group στην κυκλική οικονομία. Το ακόλουθο μήνυμα υποδοχής και πρόσκλησης για αναθεώρηση του σήμερα εμφανίζεται στο τέλος αυτής της σεκάνς: “WELCOME TO IAA. LET’S RE:IMAGINE TODAY.”

 

Ο οσκαρικός συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής Hans Zimmer επένδυσε μουσικά το σόου φώτων με τη συμβολή της Remote Control Productions, μιας από τις εταιρείες του Zimmer.

 

 

36 προβολείς με ανάλυση πάνω από 16 εκατομμύρια pixels φώτισαν τον Πύργο

Η πρεμιέρα του σόου φωτιστικών εφέ για την IAA ξεκίνησε στις 10:30 μ.μ. το βράδι της 3ης Σεπτεμβρίου, ενώ τις επόμενες ημέρες προγραμματίζονται περισσότερες προβολές. Για το εγχείρημα χρησιμοποιήθηκαν 36 προβολείς με ανάλυση πάνω από 16 εκατομμύρια pixels, και τέσσερις σεκάνς κινουμένων σχεδίων προβλήθηκαν διαδοχικά σε τρεις πλευρές της πρόσοψης του κτιρίου. Η προβολή και των τεσσάρων animations διήρκεσε περίπου 4,5 λεπτά. Στη συνέχεια, το σόου επαναλήφθηκε και τελείωσε τα μεσάνυχτα. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή θέα αυτού του μοναδικού σόου φωτιστικών εφέ από το BMW Welt και το BMW Museum. Για τη διάρκεια της έκθεσης IAA Mobility 2021, θα πραγματοποιηθούν και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις σχετικές με την κινητικότητα του μέλλοντος στην ίδια και σε άλλες τοποθεσίες πέριξ των γραφείων διοίκησης της BMW και στο κέντρο του Μονάχου. Με τη νέα φιλοσοφία εκδηλώσεων “Open Space”, η IAA βγαίνει από τις εκθεσιακές αίθουσες για πρώτη φορά και συζητά με τους πολίτες για θέματα μελλοντικής κινητικότητας. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το BMW Circular Lab, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν το μέλλον της βιώσιμης κινητικότητας με το μότο “RE:THINK, RE:USE, RE:DUCE και RE:CYCLE”. Η παρουσία του BMW Group στην έκθεση IAA Mobility 2021 εστιάζει στο θέμα της βιωσιμότητας. Αλλά πουθενά αλλού το μήνυμα αυτό δεν αναδεικνύεται πιο ζωντανά από όσο στον υπέρλαμπρο τετρακύλινδρο πύργο της BMW που δεσπόζει στο νυχτερινό ουρανό  του Μονάχου.