Kosmocar-Volkswagen

Η Kosmocar-Volkswagen μέγας χορηγός της Εθνικής Ομάδας Τένις για το Davis Cup

Η Kosmocar-Volkswagen ήταν μέγας χορηγός και επίσημος προμηθευτής αυτοκινήτων της Εθνικής Ομάδας Αντισφαίρισης για το Davis Cup, το παγκόσμιο πρωτάθλημα τένις εθνικών ομάδων.

Kosmocar-Volkswagen

H Kosmocar-Volkswagen ήταν μέγας χορηγός και επίσημος προμηθευτής αυτοκινήτων της Εθνικής Ομάδας Αντισφαίρισης για το Davis Cup, το παγκόσμιο πρωτάθλημα τένις εθνικών ομάδων. Η κορυφαία εκδήλωση για την εφετινή χρονιά, διοργανώθηκε από την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) στην Κρήτη, με την αναμέτρηση ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Λιθουανία.

Οι αγώνες, είχαν χαρακτήρα τελικού για τις δύο χώρες, με την Ελλάδα να διεκδικεί, για πρώτη φορά στην ιστορία της, την είσοδο στα play-off για την άνοδο στην πρώτη κατηγορία, το World Group I του Davis Cup. H Εθνική Ομάδα Αντισφαίρισης, αποτελούμενη από τους Στέφανο Τσιτσιπά, Μιχάλη Περβολαράκη, Πέτρο ΤσιτσιπάΜάρκο Καλοβελώνη και Αλέξανδρο Σκορίλα, με προπονητή τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, στερήθηκε των υπηρεσιών του Στέφανου Τσιτσιπά, Νο. 3 της παγκόσμιας κατάταξης και αρχηγού της, ο οποίος δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού. Αυτό αποδείχθηκε καθοριστικό για την έκβαση της αναμέτρησης, με τους Λιθουανούς να παίρνουν τελικά τη νίκη και να εξασφαλίζουν την πρόκριση στην επόμενη φάση.  

Το τουρνουά φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Lyttos Beach Hotel, στη Χερσόνησο, 25 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου, το Σαββατοκύριακο 18-19 Σεπτεμβρίου. Στην είσοδο των γηπέδων τένις του Lyttos Beach, δύο ηλεκτρικά μοντέλα της Volkswagen, τα ID.3 και ID.4, ήταν διαθέσιμα στους φίλους του αθλήματος που παρακολούθησαν τους αγώνες, για μία πρώτη γνωριμία με την τεχνολογική υπεροχή της Volkswagen στην ηλεκτροκίνηση. Στο περιθώριο της αγωνιστικής δράσης, τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Αντισφαίρισης είχαν την ευκαιρία να περιεργαστούν τα δύο ηλεκτρικά μοντέλα, να πληροφορηθούν για τις τεχνικές τους προδιαγραφές και να φωτογραφηθούν με αυτά.

Παράλληλα, η Kosmocar-Volkswagen διέθεσε στην Ε.Φ.Ο.Α. ένα στόλο από μοντέλα της μάρκας για τις ανάγκες της διοργάνωσης, η οποία διεξάχθηκε με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χερσονήσου.