Η Koenigsegg γιορτάζει τα 20ά της γενέθλια φέτος με ένα (ακόμα) hypercar

Ήταν λίγο… περίεργος ο τρόπος με τον οποίο γιόρτασε την Πρωτοχρονιά η Koenigsegg. Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία, αντί για πυροτεχνήματα και τα συναφή (δηλαδή φαγητό-πολύ φαγητό) επέλεξε να teaseάρει ένα νέο hypercar που έχει στα σκαριά. Αυτό όμως, δεν θα είναι απλά “ένα ακόμα” Koenigsegg.

Το 2022 είναι σημαντική χρονιά για την εταιρεία του Christian von Koenigsegg. Ο δαιμόνιος Σουηδός εφευρέτης που οραματίστηκε ότι θα δημιουργήσει τα δικά του υπεραυτοκίνητα, φέτος κλείνει 20 χρόνια από τη μέρα που έκανε πραγματικότητα αυτό το όνειρο.

Αυτό είναι το νέο hypercar που teaseαρε η Koenigsegg για το 2022

Το 2002 ήταν η χρονιά που η Koenigsegg παρήγαγε το πρώτο της μοντέλο, το CC8S. Είχαν προηγηθεί οκτώ χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, μέχρι να έρθει η ώρα που θα έβγαιναν από τη γραμμή παραγωγής τα μόλις έξι CC8S, απόδοσης 646 ίππων. Αυτή ήταν και η αρχή δημιουργίας μιας αυτοκρατορίας.

Τα πίσω φωτιστικά σώματα του teaser κάτι… θυμίζουν

Δεν θα είναι λοιπόν διόλου απίθανο το ενδεχόμενο η φωτογραφία της σιλουέτας του hypercar που “σήκωσε” η Koenigsegg στο Instagram της, να αποτίει φόρο τιμής στο CC8S και τη μετέπειτα πορεία της μάρκας. Ίσως όχι τυχαία, στη δεύτερη φωτογραφία-teaser που μας έδωσε η μάρκα, τα πίσω φωτιστικά σώματα ομοιάζουν με του CCX. Του πρώτου μοντέλου της Koenigsegg (παραγωγής 2006) που χρησιμοποίησε τον δικό της κινητήρα, έναν V8 απόδοσης 795 ίππων, καταργώντας τις μονάδες της Ford που φόραγε ως τότε.