Η Ford, η Fordzilla και πώς μπορείς να οδηγήσεις το αγωνιστικό P1

Η Ford συνεργάζεται με τους gamers

Στα τέλη του 2020, η Team Fordzilla της Ford αποκάλυψε ένα μοντέλο πλήρους κλίμακας του αγωνιστικού αυτοκινήτου P1 που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τους gamers. Τώρα, η Ford δίνει την ευκαιρία στους φίλους της να βρεθούν πίσω από το τιμόνι του και να το οδηγήσουν σε εικονική πίστα, μετατρέποντάς το με τον τρόπο αυτό στον απόλυτο αγωνιστικό προσομοιωτή.

Το αγωνιστικό P1 – το οποίο διαθέτει εξωτερικούς χρωματισμούς εμπνευσμένους από το χώρο του gaming – τροφοδοτείται από έναν σταθμό εργασίας HP Z4 με τους παίκτες να συμμετέχουν στο παιχνίδι μέσω ενσωματωμένων πεντάλ και τιμονιού. Ο αναβαθμισμένος φωτισμός εμπρός και πίσω πάλλεται όπως η ανάσα ενός ανθρώπου που κοιμάται ενόσω το P1 βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής για το επόμενο παιχνίδι. Στη συνέχεια όμως ζωντανεύουν κατά τη διάρκεια του αγώνα καθώς τα πίσω φώτα συγχρονίζονται κάθε φορά ο παίχτης φρενάρει, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό μια σαφή και άμεσα ορατή σύνδεση με τα τεκταινόμενα στους εξωτερικούς παρατηρητές.

Το Ford P1 είναι ελαφρώς εντυπωσιακό

Η ηχητική διέγερση είναι επίσης εγγυημένη μέσα από ένα ενσωματωμένο σύστημα που διοχετεύει έναν ρεαλιστικό και εξατομικευμένο ήχο στον οδηγό, εξασφαλίζοντας έτσι μια πρωτόγνωρη εμπειρία αγωνιστικής προσομοίωσης.

Μπορείς να το οδηγήσεις, έστω και ψηφιακά. Εμείς δε λέμε όχι

Σε συνέχεια του εγχειρήματος P1 project, η Team Fordzilla προχωρά τώρα στο επόμενο βήμα και συνεργάζεται ξανά με τους gamers και τους σχεδιαστές της Ford για τη δημιουργία ενός νέου Supervan. Η Ford έχει μακρά παράδοση στην κατασκευή Supervans, τα οποία αντλούν την έμπνευσή τους από τους αγώνες και χρησιμοποιούν ως βάση τα μοντέλα της οικογένειας Transit – το πρώτο από αυτά έκανε την εμφάνισή του πριν από 50 χρόνια, το 1971. Το νέο Supervan Vision Concept θα ενσαρκώνει τη μορφή ενός μελλοντικού μοντέλου υψηλής απόδοσης της σειράς Transit εισάγοντας το σε μία νέα διάσταση 1.

Αυτό είναι το Gaming Van της Team Fordzilla

Το νέο αυτό εγχείρημα θα ακολουθήσει παρόμοια πορεία με τον αγωνιστικό P1, με τους gamers να καλούνται να ψηφίσουν για τα διαφορετικά στοιχεία του σχεδιασμού καθ’ όλη τη διαδικασία εξέλιξης. Το εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε κατά τη διάρκεια του ζωντανού σόου της Team Fordzilla στη φετινή gamescom 2021, με τους τηλεθεατές να ψηφίζουν αν προτιμούν ένα Sportvan για την πίστα ή ένα off-road όχημα για αγώνες ράλι.

Και το εσωτερικό του Gaming Transit της Team Fordzilla

Όλα τα παραπάνω έρχονται σε συνέχεια της εμπλοκής και αφοσίωσης της Ford στο χώρο του gaming μέσω της ανακοίνωσης ότι μια έκδοση του Ford Bronco – το 2021 Ford Bronco Badlands – θα είναι ένα από τα δύο οχήματα που θα εμφανιστούν στο εξώφυλλο του νέου παιχνιδιού Forza Horizon 5. Το Forza της Xbox Game Studios είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια παγκοσμίως για τους λάτρεις των αγώνων. Μάλιστα, το 2016 η Ford Ευρώπης πήγε στην gamescom με τη Forza και έθεσε νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τον «Μακρύτερο μαραθώνιο σε αγωνιστικό παιχνίδι» χρησιμοποιώντας το Forza Motorsport 6.

Ο αγωνιστικός προσομοιωτής P1

Στα πλάγια, αναγράφονται φράσεις (αληθινής) οδήγησης

Ο προσομοιωτής λειτουργεί με έναν σταθμό εργασίας Z4 Intel Xeon W2295 3.00Ghz με 18 πυρήνες και κάρτα γραφικών Nvidia RTX A6000 48GB. Ο Z4 είναι ο πιο δημοφιλής σταθμός εργασίας της HP και είναι ιδανικός για τις απαιτήσεις απόδοσης του προσομοιωτή. Επίσης, είναι συμβατός με το HP Reverb G2 VR Headset που επιτρέπει μια ακόμα πιο καθηλωτική «εικονική» εμπειρία.

Τι είναι η Team Fordzilla

Η Team Fordzilla παρουσιάστηκε στην gamescom in 2019 με στόχο να σχηματίσει ομάδες οδηγών σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ην. Βασίλειο, με κάθε μια να διαθέτει τον δικό της επικεφαλής αρχηγό. Εκτός από το να διαγωνίζεται σε περιφερειακά και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα sim-racing, η Team Fordzilla φιλοξένησε επίσης το 2020 τον πρώτο δικό της διαγωνισμό: το Fordzilla Cup.

ΤΟ Project P1 Concept

Στην gamescom 2020 αποκαλύφθηκε η αρχική έκδοση του Team Fordzilla P1, το οποίο αποτέλεσε το πρώτο εικονικό αγωνιστικό αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε μετά από συνεργασία ανάμεσα σε gamers και τους σχεδιαστές μιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Επιπλέον, η ομάδα αποκάλυψε ένα πραγματικό μοντέλο πλήρους κλίμακας μόλις μετά από τρεις μήνες.

Ο… Mr Fordzilla

«Μπαίνουμε στον κόσμο του gaming από όλες τις πλευρές γιατί είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι από αυτόν. Δεν διασφαλίζουμε μόνο ότι τα οχήματά μας πρωταγωνιστούν σε μεγάλα παιχνίδια, αλλά και ότι συνεχίζουμε να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά, όντας πιστοί στο DNA της Fordzilla Team και προσφέροντας νέες εμπειρίες, όπως ο προσομοιωτής P1 και projects όπως το P1 Supervan», λέει ο Emmanuel Lubrani, της Team Fordzilla.