BYD

Η BYD Πρωτοπόρος στην Τεχνολογία Ηλεκτροκίνησης για ένα πιο Πράσινο Μέλλον

Αποστολή της BYD είναι να κάνει τη διαφορά στον πλανήτη δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα καθαρής ενέργειας που μειώνει την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα

BYD

Η BYD, ο κορυφαίος κατασκευαστής οχημάτων νέας ενέργειας και μπαταριών ισχύος παγκοσμίως, είναι προσηλωμένη στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης στις μεταφορές. Αποστολή της BYD είναι να κάνει τη διαφορά στον πλανήτη δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα καθαρής ενέργειας που μειώνει την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Η εταιρεία έχει ήδη δημιουργήσει ένα ενεργειακό οικοσύστημα μηδενικών εκπομπών που περιλαμβάνει προσιτή παραγωγή ηλιακής ενέργειας, αξιόπιστη αποθήκευση ενέργειας και προηγμένες ηλεκτροκίνητες μεταφορές. Τώρα η BYD εισάγει επίσης μια σειρά τεχνολογικά προηγμένων ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων για πελάτες σε όλη την Ευρώπη.

 

BYD: Βασισμένη στην Τεχνολογία, Προσανατολισμένη στην Καινοτομία

Η καινοτομία στον τομέα της τεχνολογίας αποτελούσε ανέκαθεν βασικό στόχο της BYD. Τα τελευταία 29 χρόνια, η BYD έχει επικεντρωθεί στην κατάκτηση προηγμένων τεχνολογιών που καλύπτουν τις μπαταρίες, τους ηλεκτροκινητήρες, τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου και τους ημιαγωγούς. Η BYD είναι ο μόνος κατασκευαστής που σχεδιάζει και κατασκευάζει τα βασικά εξαρτήματα ηλεκτρικών οχημάτων, έχοντας στην κατοχή της όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, με στόχο την απρόσκοπτη ενοποίηση και τον απόλυτο έλεγχο του τομέα κατασκευής, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ημιαγωγών. Αποτέλεσμα αυτού είναι η δημιουργία τόσο της επαναστατικής μπαταρίας Blade Battery, που παρέχει νέα επίπεδα ασφάλειας, ανθεκτικότητας και απόδοσης, όσο και της προηγμένης πλατφόρμας e-Platform 3.0, που περιλαμβάνει το πρώτο στον κόσμο εξαιρετικά ενσωματωμένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης μαζικής παραγωγής «8 σε 1», το οποίο συνδέει όλες τις ηλεκτρικές μονάδες ελέγχου και τα συστήματα διαχείρισης.

Βασισμένα σε μία φιλοσοφία ανάπτυξης που θέτει ως προτεραιότητα την τεχνολογία και με σαφή προσανατολισμό στην καινοτομία, τα οχήματα νέας ενέργειας της BYD συνδυάζουν βέλτιστα επίπεδα ασφάλειας, επιδόσεων, αποδοτικότητας και ευφυΐας, χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν την οδηγική εμπειρία.

Η BYD, εδώ και καιρό, έχει αναπτύξει το δικό της όραμα για την ηλεκτρική κινητικότητα. Το 2008, η BYD παρουσίασε στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το πρώτο στον κόσμο plug-in υβριδικό όχημα μαζικής παραγωγής, το F3DM, το οποίο δημιουργήθηκε εξολοκλήρου στους κόλπους της εταιρείας. Η BYD ήταν επίσης ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή οχημάτων που κινούνται αποκλειστικά με κινητήρα εσωτερικής καύσης για να επικεντρωθεί σε ένα υβριδικό και ηλεκτρικό μέλλον για «μια καλύτερη ζωή» – φιλοδοξώντας να συνεισφέρει στη μείωση της μέσης θερμοκρασίας της Γης κατά 1℃ (Cool the Earth by 1℃). Αξίζει να σημειωθεί ότι η BYD μπήκε στη λίστα με τους 10 κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων με τις υψηλότερες πωλήσεις στον κόσμο για πρώτη φορά το 2023, ενώ συνεχίζει να κυριαρχεί στην κινεζική αγορά ως η μάρκα και ο κατασκευαστής αυτοκινήτων με τις περισσότερες πωλήσεις επί δέκα συναπτά έτη. Η BYD έχει πουλήσει πάνω από 6 εκατομμύρια NEV σε πελάτες σε όλο τον κόσμο.

 

Η επαναστατική, εξαιρετικά ασφαλής Blade Battery για PHEV και EV

Η πρωτοποριακή μπαταρία ισχύος παρέχει νέα επίπεδα ασφάλειας, ανθεκτικότητας και απόδοσης. Η μπαταρία τεχνολογίας «Blade Battery» χρησιμοποιεί φωσφορικό σίδηρο-λιθίου (LFP) ως υλικό καθόδου, το οποίο προσφέρει πολύ υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας από τις συμβατικές μπαταρίες ιόντων λιθίου. Το LFP έχει εγγενώς εξαιρετική θερμική σταθερότητα και, το κυριότερο, δεν περιέχει κοβάλτιο. Το LFP είναι επίσης ένα πολύ ανθεκτικό υλικό.

Επί δύο και πλέον δεκαετίες, η BYD είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη μπαταριών ισχύος. Μετά από 29 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων έχει πουλήσει πάνω από 6 εκατομμύρια Οχήματα Νέας Ενέργειας (NEV), η BYD έχει εδραιωθεί ως ηγέτης της αγοράς σε αυτόν τον τομέα και ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μπαταριών φωσφορικού σιδήρου-λιθίου στον κόσμο. Η πρωτοποριακή τεχνολογία Blade Battery, μια καινοτομία που λανσαρίστηκε από την BYD τον Μάρτιο του 2020, αποτελεί προϊόν ακατάπαυστης έρευνας και σηματοδοτεί μία σημαντική εξέλιξη για τον κλάδο των οχημάτων PHEV και EV.

Μια από τις πιο σοβαρές ανησυχίες που σχετίζονται με τα plug-in υβριδικά (PHEV) και αμιγώς ηλεκτρικά (EV) οχήματα είναι η ασφάλεια των μπαταριών. Η Blade Battery αναπτύχθηκε για να μετριάσει τους κινδύνους αυτούς και να αναβαθμίσει την ασφάλεια της μπαταρίας σε νέα επίπεδα, προσφέροντας ταυτόχρονα εξαιρετική αντοχή, αυτονομία, διάρκεια ζωής και ισχύ. Πρόκειται για μια μπαταρία που είναι απόλυτα ασφαλής με ισχυρή δομή, που εξασφαλίζει ανθεκτικότητα, ενώ παράλληλα προσφέρει εξαιρετικά μεγάλη αυτονομία και διάρκεια ζωής. Η ασφάλεια ενισχύεται από την επιμήκη, πιο επίπεδη σχεδίαση για καλύτερη αξιοποίηση του χώρου της συστοιχίας της μπαταρίας.

Η Blade Battery έχει υποβληθεί στις πιο απαιτητικές δοκιμασίες ασφαλείας, υπερβαίνοντας τις απαιτήσεις του Nail Penetration Test, του πιο αυστηρού τρόπου δοκιμής της θερμικής διαφυγής των μπαταριών. Το Nail Penetration Test προσομοιώνει τις επιπτώσεις ενός σοβαρού τροχαίου ατυχήματος και θεωρείται το «Έβερεστ» των δοκιμών μπαταριών. Κατά τη διάρκεια του Nail Penetration Test, από την Blade Battery δεν υπήρξε καμία εκπομπή καπνού ή φωτιάς και η θερμοκρασία της επιφάνειας έφτασε μόλις τους 30-60 βαθμούς Κελσίου. Επίσης, πέρασε και άλλες ακραίες συνθήκες δοκιμών, όπως η σύνθλιψη, ο εφελκυσμός, η θέρμανση σε φούρνο στους 300 βαθμούς Κελσίου και η υπερφόρτιση κατά 260%. Σε καμία από τις παραπάνω δοκιμασίες δεν προκλήθηκε πυρκαγιά ή έκρηξη, καθιστώντας τη Blade Battery της BYD πρωτοπόρο σε ασφάλεια στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των EV.

Περαιτέρω πλεονεκτήματα της Blade Battery είναι η αποδοτικότητα και η μεγαλύτερη αυτονομία, παρέχοντας μεγαλύτερη πυκνότητα ισχύος για βέλτιστη απόδοση, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτερης φόρτισης. Η τεχνολογία Cell-to-Pack (CTP) της BYD κάνει τη διαφορά, με τη Blade Battery να αυξάνει την αξιοποίηση του χώρου κατά 50%. Αυτό βελτιώνει την ενεργειακή πυκνότητα και επιτρέπει την τοποθέτηση περισσότερων στοιχείων μπαταρίας σε συμπαγή διάταξη, αυξάνοντας την αυτονομία. Η σχεδίαση τύπου πλέγματος από αλουμίνιο της Blade Battery παρέχει επίσης μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και ασφάλεια. Τα BYD TANG, BYD HAN, BYD ATTO 3, BYD DOLPHIN, BYD SEAL και BYD SEAL U τροφοδοτούνται από τη μπαταρία τεχνολογίας «Blade Battery».

 

BYD ePlatform 3.0

Οδηγεί τις εξελίξεις για την επόμενη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων με περισσότερη ασφάλεια, αποδοτικότητα, ευφυΐα και χώρους στο θάλαμο των επιβατών, διαθέτοντας το πρώτο στον κόσμο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης μαζικής παραγωγής «8 σε 1», με συνολική αποδοτικότητα που ξεπερνά το 89%.

Η πλατφόρμα e-Platform 3.0 της BYD έχει σχεδιαστεί για να παρέχει εξαιρετικά πλεονεκτήματα σε επίπεδο ασφάλειας, ευφυΐας, αποδοτικότητας, αισθητικής και απόδοσης. Η ενσωμάτωση αποτελεί πρωταρχικό στοιχείο της πλατφόρμας e-Platform 3.0. Βασικά στοιχεία της είναι η Blade Battery, το πρώτο στον κόσμο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης μαζικής παραγωγής «8 σε 1» και η αντλία θερμότητας υψηλής απόδοσης. Το καινοτόμο σύστημα ηλεκτροκίνησης «8 σε 1» ενσωματώνει τη μονάδα ελέγχου οχήματος, το σύστημα διαχείρισης μπαταρίας, τη μονάδα διανομής ισχύος, τον κινητήρα που παρέχει κίνηση, τον ελεγκτή του ηλεκτροκινητήρα, τη μετάδοση, τον διαχειριστή DC-DC και τον ενσωματωμένο φορτιστή. Αυτή η ενσωμάτωση προσφέρει στο σύστημα αποδοτικότητα που φτάνει το 89% και περιλαμβάνει τις λειτουργίες οδήγησης και πέδησης, με έναν προηγμένο ελεγκτή του συστήματος μετάδοσης κίνησης για ταχεία απόκριση και πλήρη αξιοποίηση των ηλεκτροκινητήρων. Όσον αφορά το λογισμικό, η BYD έχει αναπτύξει ανεξάρτητα το λειτουργικό σύστημα BYD OS, το οποίο αποσυνδέει το hardware από το software, προσφέροντας ένα κορυφαίο σύστημα συνεργασίας για υψηλά επίπεδα ευφυούς και ασφαλούς οδήγησης.

Η ασφάλεια αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για όλες τις καινοτομίες της BYD. Επωφελούμενη από την εξαιρετικά ασφαλή Blade Battery, η επίπεδη επιμήκης σχεδίασή της βελτιώνει επίσης τη δομική ακαμψία της πλατφόρμας e-Platform 3.0 σε περίπτωση σύγκρουσης. Με μια αποκλειστική για ηλεκτρικά οχήματα ζώνη παραμόρφωσης που απορροφά την ενέργεια η οποία εκλύεται κατά την πρόσκρουση, η πλατφόρμα e-Platform 3.0 παρέχει καλύτερη προστασία. Διαθέτει επίσης το πρώτο στη βιομηχανία σύστημα άμεσης ψύξης και θέρμανσης για μπαταρίες ισχύος, αυξάνοντας τη θερμική απόδοση έως και 20% τον χειμώνα. Το καινοτόμο σύστημα αξιοποιεί την απορριπτόμενη θερμότητα από το περιβάλλον, το σύστημα μετάδοσης κίνησης, το χώρο επιβατών και τη μπαταρία και μπορεί να λειτουργήσει σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών. Η έξυπνη θερμική διαχείριση για ακραίες καιρικές συνθήκες επιτρέπει μια εξαιρετική αυτονομία οδήγησης σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Η πλατφόρμα έχει μεγάλες δυνατότητες διαμόρφωσης, εξασφαλίζοντας ευελιξία με τη μετάδοση της κίνησης σε δύο ή σε όλους τους τροχούς. Επιπλέον, δημιουργεί μια ολοκαίνουργια δομή αμαξώματος, με μικρότερους προβόλους, μεγαλύτερο μεταξόνιο, χαμηλότερο κέντρο βάρους και περισσότερο χώρο, ενώ σχεδιαστικά παρέχει μια αίσθηση κίνησης και δυναμικής, καθώς και συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) μόλις 0,21 (BYD SEAL). Το επίπεδο πίσω δάπεδο, που κατέστη εφικτό χάρη στο μεγαλύτερο μήκος και την πιο συμπαγή διάταξη της Blade Battery, δημιουργεί περισσότερο χώρο για τους πίσω επιβάτες.

Δεδομένης της προσαρμοστικότητάς της για τη δημιουργία οχημάτων διαφορετικών κατηγοριών μεγέθους, η πλατφόρμα e-Platform 3.0 μπορεί να είναι προσβάσιμη από ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία για να διευκολυνθεί η ανάπτυξη από κοινού ευφυών ηλεκτρικών οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

DiSus Intelligent Body Control System

Μια πρωτοποριακή λύση για τον έλεγχο του αμαξώματος του οχήματος, που επαναπροσδιορίζει την έξυπνη και πολυτελή εμπειρία οδήγησης. Το σύστημα DiSus της BYD βασίζεται σε τρεις κεντρικούς πυλώνες, συμπεριλαμβανομένων των Intelligent Damping Body Control System (DiSus-C), Intelligent Air Body Control System (DiSus-A), και Intelligent Hydraulic Body Control System (DiSus-P).

Διαφοροποιούμενη από τις λύσεις που επικεντρώνονται μόνο σε μία τεχνολογία ή στη βελτίωση ενός μόνο εξαρτήματος, η BYD προσφέρει μια συστηματική λύση για τον έλεγχο της κίνησης κατά τον κατακόρυφο άξονα. Το σύστημα DiSus System της BYD αξιοποίησε πλήρως τα πλεονεκτήματα των NEV στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και της ευφυΐας και δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο σύστημα αντίληψης, λήψης αποφάσεων και εκτέλεσης αναβαθμίζοντας αισθητά την οδηγική εμπειρία. Εν τω μεταξύ, το σύστημα DiSus System προσφέρει έλεγχο της δυναμικής του αμαξώματος (πλευρικές, διαμήκεις και κάθετες κινήσεις) και παρέχει τα θεμέλια για τη μελλοντική ανάπτυξη των Προηγμένων Συστημάτων Υποβοήθησης Οδηγού (ADAS).

Ως ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου της κίνησης του αμαξώματος, το DiSus System της BYD εξασφαλίζει την ευελιξία και την αποτελεσματική συμβατότητα του οχήματος στα περισσότερα σενάρια οδήγησης, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο ανατροπής και περιορίζοντας τη μετατόπιση των επιβατών στις γρήγορες στροφές, κατά την επιτάχυνση με τέρμα γκάζι ή σε ένα φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης. Το σύστημα DiSus System της BYD είναι άλλη μια τεχνολογική καινοτομία μετά από μια σειρά σημαντικών τεχνολογιών, όπως η DM Super Hybrid, η πλατφόρμα e-Platform 3.0, η Blade Battery, και η e4 Platform. Μέσα από τις καινοτομίες της, η BYD ενισχύει την τεχνολογία e-mobility σε όλο τον κόσμο για ένα πιο πράσινο μέλλον.

 

XUANJI Architecture

BYD

Η XUANJI Architecture είναι μια ευφυής αρχιτεκτονική οχήματος που λειτουργεί τόσο ως εγκέφαλος όσο και ως νευρωνικό δίκτυο του οχήματος, επιτρέποντας έναν αποτελεσματικό συνδυασμό ηλεκτροκίνησης και ευφυΐας. Αυτό το σύστημα αντιλαμβάνεται απρόσκοπτα τις αλλαγές στο εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον του αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο. Συνδυάζει τις πληροφορίες σε χιλιοστά του δευτερολέπτου και τις διοχετεύει πίσω στον κεντρικό «εγκέφαλο» για ταχεία λήψη αποφάσεων. Αυτό το σύστημα προσαρμόζει γρήγορα την κατάσταση του οχήματος, ενισχύοντας σημαντικά την οδηγική ασφάλεια και άνεση.