BMW

Η BMW Motorrad παρουσιάζει το BMW CE 04 Vagabund Moto Concept

Το BMW CE 04 custom e-scooter από την Vagabund Moto GmbH και την BMW Motorrad Αυστρίας

BMW

Ενώ το customizing γύρω από την BMW Motorrad εστιάζει στην εμπνευσμένη δημιουργικότητα, την εξαιρετική δεξιοτεχνία και τη συνεχή ροή νέων ιδεών κυρίως στα μοντέλα R 18 και R nineT, ένα εξαιρετικό project που βασίζεται στο BMW CE 04 έχει πλέον λάβει μορφή στην Αυστρία. Σε συνεργασία με την BMW Motorrad Αυστρίας στο Σάλτσμπουργκ, η ειδικός στο customizing, Vagabund Moto GmbH στο Γκρατς, δημιούργησε το BMW CE 04 Vagabund Moto Concept – ένα κομψό και πολυλειτουργικό e-scooter που βασίζεται στο BMW CE 04 και προορίζεται για αστική χρήση.

«Ο καθένας ορίζει την κινητικότητα του μέλλοντος με τον δικό του τρόπο. Με το BMW CE 04 Vagabund Moto Concept, παρουσιάζουμε τώρα τη δική μας ιδέα για ένα κομψό και πολυλειτουργικό αστικό e-scooter που δείχνει πως οι ανάγκες μετακίνησης είναι τόσο ξεχωριστές όσο και η διαφορετική προσωπικότητα του καθενός από εμάς. Δεν ανακαλύψαμε ξανά τον τροχό, αλλά προσδώσαμε στη λειτουργικότητα μια άλλη οπτική. Το ονομάζουμε αξιοποίηση των συνεργειών μεταξύ λειτουργικότητας και αισθητικής με τρόπο που είναι κατάλληλος για καθημερινή χρήση», αναφέρει ο Paul Brauchart, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Vagabund Moto GmbH, εξηγώντας τη φιλοσοφία πίσω από το BMW CE 04 Vagabund Moto Concept.

Κατά συνέπεια, αυτό το custom e-scooter που κατασκευάστηκε στην Αυστρία, πέραν του ιδιαίτερα ελκυστικού χρωματικού συνδυασμού σε λευκό, σκούρο πράσινο, μπεζ και μαύρο, διαθέτει επίσης διάφορα λειτουργικά στοιχεία που αποπνέουν ένα φρέσκο, μοντέρνο στυλ και απευθύνονται σε ένα νεανικό κοινό. Για παράδειγμα, μια φιλική χαμογελαστή φατσούλα είναι μία γοητευτική νότα που όχι μόνο τονίζει οπτικά την πλήμνη του εμπρός τροχού, αλλά εμφανίζεται και στο γυαλί των ενδεικτικών λυχνιών. Αυτό που παρέμεινε ίδιο, ωστόσο, είναι η εντυπωσιακή τεχνική φιλοσοφία του BMW CE 04 που έχει ως σημείο αναφοράς τη μέγιστη ισχύ των 31 kW (42 hp), τη δυναμική επιτάχυνση 0 – 50 km/h σε 2,6 δευτ. την αυτονομία των 130 km (σύμφωνα με το WMTC) και το χρόνο φόρτισης των μόλις 65 λεπτών από 0% έως 80% – με προαιρετικό ταχυφορτιστή και μέγιστη ισχύ φόρτισης.

«Με αυτό το customising project ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να τονίσουμε την τεράστια μεταβλητότητα του BMW CE 04. Ταυτόχρονα, έπρεπε να είναι ένα όχημα που θα προσελκύσει κυρίως νεαρά άτομα με σπορ αναζητήσεις σε ένα αστικό περιβάλλον, παραμένοντας ταυτόχρονα κατάλληλο για κάθε τύπο πελάτη. Η φρέσκια, μοντέρνα σχεδίαση του CE 04 ταιριάζει ιδιαίτερα με τη φιλοδοξία του για έναν σπορ lifestyle», προσθέτει ο Oliver Balzer, επικεφαλής της BMW Motorrad Αυστρίας.

Σύμφωνα με το σλόγκαν “Η Δράση συναντά τη Μόδα”, το BMW CE 04 Vagabund Moto Concept απέκτησε μια λειτουργική θήκη που συμπληρώνει τον στάνταρ αποθηκευτικό χώρο, καθώς και μια σανίδα του σερφ με σύστημα μεταφοράς ενσωματωμένο στο όχημα – για ένα ταξίδι με κατεύθυνση τη θάλασσα ή την πλησιέστερη λίμνη. «Η σανίδα του σερφ δεν είναι απλά ένα κομμάτι σπορ εξοπλισμού: συμβολίζει επίσης έναν βιώσιμο αστικό τρόπο ζωής. Το BMW CE 04 Vagabund Moto Concept συνδυάζει εργασία, αναψυχή και εξατομικευμένο στυλ, αποδεικνύοντας ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει καμία αντίφαση μεταξύ των τριών», καταλήγει ο Oliver Balzer.