Εκεί που φτιάχνεται το Hyundai i30N, γιορτάζουν

Ναι, το ξέρουμε. Κι εμείς θα θέλαμε να φτιάχνεται στην Ελλάδα, αλλά οι στρεβλώσεις του συστήματος, η γραφειοκρατία και η υψηλή φορολογία (μεταξύ άλλων) δεν το επιτρέπουν. Μέχρι να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια λοιπόν, θα παρακολουθούμε με σεβασμό (εντάξει, και λίγη ζήλεια) την προσπάθεια που γίνεται στα εργοστάσια που φτιάχνονται οι τετράτροχοι κλέφτες της καρδιάς μας. Όπως, για παράδειγμα, το εργοστάσιο της Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) στο Nošovice της Τσεχίας. Εκεί, όπου φτιάχνεται το πρώτο hot hatch της κορεάτικης μάρκας, το i30N. 

Αυτές τις μέρες, στο HMMC έχουν γιορτή. Η εταιρεία γιορτάζει την παραγωγή 3 εκατομμυρίων αυτοκινήτων εκεί. Και, τον Μάιο, ολοκληρώθηκε η κατασκευή του αυτοκινήτου με αύξοντα αριθμό 3.000.000, το, οποίο, μάντεψε τι ήταν: Ήταν, φυσικά, ένα δημοφιλές μοντέλο υψηλών επιδόσεων i30 N και προορίζεται για πελάτη της εταιρείας στη Γερμανία.

Στo HMMC, βέβαια, δεν παράγεται μόνο το i30 N. Εκεί κατασκευάζεται ολόκληρη η οικογένεια i30 καθώς και το νέο Tucson, το οποίο διαθέτει έναν πρωτοποριακό 48 Volt υβριδικό κινητήρα. Η παραγωγή αυτών των μοντέλων υπογραμμίζει τη σημασία της HMMC για την εταιρεία, καθώς προσαρμόζει την προϊοντική της στρατηγική ώστε να αναδεικνύει τη μελλοντική κινητικότητα.

Η Hyundai Motor Manufacturing Τσεχίας (HMMC) ιδρύθηκε το 2008 και απασχολεί 3.300 άτομα. Η HMMC είναι η πιο σύγχρονη μονάδα παραγωγής της Ευρώπης, με 500 ρομπότ υψηλής τεχνολογίας που σε συνεργασία με τους υπαλλήλους παράγουν 1.500 αυτοκίνητα Hyundai κάθε μέρα. Οι προηγμένες τεχνολογίες και τα συστήματα διαχείρισης αποβλήτων εξασφαλίζουν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ποιότητας, διατηρώντας ταυτόχρονα ελάχιστο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Η έναρξη παραγωγής στην HMMC πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2008 με την λειτουργία μιας γραμμής παραγωγής καθώς η δεύτερη γραμμή ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2009 και η τρίτη το Σεπτέμβριο του 2011, όπου επετεύχθη τότε η προγραμματισμένη παραγωγική δυναμική των 300.000 αυτοκινήτων ετησίως.

Από το 2011, περισσότερα από 1.508.000 C-segment SUVs έχουν παραχθεί στην HMMC. Το 2018, η παραγωγή ξεπέρασε τα 340.000 αυτοκίνητα τα οποία πουλήθηκαν σε 69 χώρες σε όλο τον κόσμο. Δεδομένου ότι η HMMC είναι η μόνη μονάδα παραγωγής της Hyundai στην Ευρώπη, η πλειοψηφία της παραγωγής της διατίθεται στις ευρωπαϊκές χώρες αλλά εξίσου σημαντικές ποσότητες πουλήθηκαν σε χώρες όπως το Μεξικό, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία και η Αυστραλία.

Η επιτυχία του εργοστασίου, μας λέει η Hyundai, δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τους υπαλλήλους του και για τον εορτασμό αυτού του επιτεύγματος, η HMMC διοργάνωσε ειδική τελετή στις 30 Μαΐου. Με επίτιμους προσκεκλημένους τον κυβερνήτη της περιοχής, δημάρχους των γύρω πόλεων και δήμων, αντιπροσώπους, προμηθευτές και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη γιορτή για το πολύ σημαντικό αυτό επίτευγμα της εταιρείας.

Ο Πρόεδρος και CEO της Hyundai Motor Europe, Dong Woo Choi, δήλωσε: “Αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για την HMMC και αποδεικνύει με μεγάλη επιτυχία τη δέσμευση της Hyundai στην ευρωπαϊκή αγορά. Στα επόμενα χρόνια, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε αναβαθμισμένα ποιοτικά αυτοκίνητα με προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά σε όλους τους πελάτες”.

“Η επίτευξη της παραγωγής 3 εκατομμυρίων αυτοκινήτων είναι ένα φανταστικό ορόσημο για την HMMC, του πιο σύγχρονου εργοστασίου παραγωγής της Ευρώπης”, συνέχισε ο Πρόεδρος της HMMC, Dong Hwan Yang. «Θέλω να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να συγχαρώ όλους τους υπαλλήλους μας, που συμβάλλουν στην παραγωγή 1.500 αυτοκινήτων Hyundai κάθε μέρα. Ανυπομονώ να γιορτάσω αυτό το σημαντικό ορόσημο μαζί τους και με πολλούς επίτιμους καλεσμένους”.