Live η Κίνηση στους δρόμους
BILIAS2 H Ρόδος θύμισε Μόντε Κάρλο

H Ρόδος θύμισε Μόντε Κάρλο

BILIAS2 H Ρόδος θύμισε Μόντε Κάρλο

«Και θέλουμε το Rhodes Circuit και το μπορούμε» ήταν το μήνυμα που έστειλε με την αυθόρμητη παρουσία του στο χώρο τέλεσης του Test Event πάνω από 15 χιλιάδες κόσμου, που δέχθηκε με θέρμη την πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής του Rhodes Circuit. Από τη μια, ο κόσμος της Ρόδου, έδωσε βροντερό “παρών” στο απόλυτα πετυχημένο πρώτο Test Event του Rhodes Circuit και από την άλλη έστειλε ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως, η Ρόδος μπορεί και θέλει να οργανώσει τέτοια σπουδαία γεγονότα, ανεβάζοντας το τουριστικό ενδιαφέρον και τον ανταγωνισμό σε ψηλά επίπεδα. Μάλιστα υπολογίστηκε ότι, αν ο καιρός ήταν καλύτερος, οι θεατές θα ήταν υπερδιπλάσιοι, όμως η πρόγνωση για βροχή το διήμερο κράτησε πολλούς πολίτες μακριά από το Event.

Με το σύνθημα, «Γιατί το Μονακό και όχι η Ελλάδα; Γιατί το Μόντε Κάρλο και όχι η Ρόδος;», η Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου και η Οργανωτική Επιτροπή του Rhodes Circuit , υλοποίησαν με μεγάλη επιτυχία το πρώτο Test Event, μια από τις πρώτες εκδηλώσεις, που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο νησί, με αποκορύφωμα την αναβίωση μετά από μισό αιώνα του θρυλικού αγώνα ταχύτητας Ρόδου. Το SpeedSector με ιδιαίτερη χαρά έφερε στο νησί τα πανέμορφα Super Cars δίνοντας σάρκα και οστά στην ιδέα του πρώτου Test Event στο σμαραγδένιο Νησί των Ιπποτών.

BILIAS12BA H Ρόδος θύμισε Μόντε Κάρλο

Το Σάββατο το πρωί τα SuperCars, που πρώτη φορά ήρθαν στη Ρόδο, παρατάχθηκαν μπροστά από το κτήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δίνοντας εορταστικό και αγωνιστικό χρώμα. Οι πολυάριθμοι θεατές, που βρέθηκαν εκεί, θαύμασαν από κοντά τα πανέμορφα αυτοκίνητα και πήραν μια πρώτη γεύση από την εντυπωσιακή εκδήλωση, που θα ακολουθούσε.

Οι οδηγοί των αυτοκινήτων ξεκίνησαν από την πλατεία μπροστά από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να κάνουν έναν πρώτο αναγνωριστικό γύρο της διαδρομής με πρώτο προορισμό και στάση το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Εκεί τους περίμενε πλήθος δημοσιογράφων και φωτογράφων από όλη την Ελλάδα, που απαθανάτισαν το γεγονός. Η αυλή του παλατιού γέμισε με λαμπερά αυτοκίνητα και περήφανους ιδιοκτήτες, ενώ δεν κρυβόταν η συγκίνηση των παλιότερων και ο ενθουσιασμός των νεότερων από το ξαναζωντάνεμα παλιών αγωνιστικών στιγμών.

bilias2B22BA H Ρόδος θύμισε Μόντε Κάρλο

Στη συνέχεια οι οδηγοί κατηφόρισαν το πλακόστρωτο των Ιπποτών που αντήχησε από τον άγριο ήχο των κινητήρων των super cars. Tα πανέμορφα αυτοκίνητά σταμάτησαν στην πλατεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Εκεί, μέσα σε ένα γιορτινό κλίμα, έμειναν μέχρι το απόγευμα, όπου ένας απίστευτος κόσμος κατέκλυσε την πλατεία και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά, να φωτογραφηθεί με τα μοναδικά Super Cars και να μιλήσει με τους ιδιοκτήτες τους και τους ανθρώπους του SpeedSector.

Αξιοσημείωτο ήταν ότι ο κόσμος, που είχε έρθει στην πλατεία, έδειξε όλη του την αγάπη για το πρώτο Τest Event. Οι μπαμπάδες περήφανοι έδειχναν στα παιδιά τους τα Super Cars και τους εξηγούσαν, για το τι είναι και πως λένε το κάθε αυτοκίνητο. Οι φωτογραφίες έδιναν και έπαιρναν και η γιορτή είχε ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο.

Ο περιφερειακός σύμβουλος, που έχει και το γενικό πρόσταγμα του όλου εγχειρήματος της αναβίωσης του Rhodes Circuit κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από τις εκδηλώσεις της πρώτης μέρας και τόνισε τη σπουδαιότητα, που έχει για το νησί της Ρόδου, η πραγματοποίηση του αγώνα ταχύτητας με στόχο το διεθνή χαρακτήρα του.

RODOS2BCIRCUIT2B3 H Ρόδος θύμισε Μόντε Κάρλο

Την Κυριακή το πρωί η Ρόδος είχε βάλει τα γιορτινά της. Ferrari, Lamborghini, Porsche, Lotus, Maserati, ΒΜW, Alfa Romeo, Ford Mustang και άλλα πολλά λαμπερά αυτοκίνητα με τους οδηγούς τους είχαν παραταχθεί στο «grid» περιμένοντας «να σβήσουν τα φώτα» της εκκίνησης του πρώτου Test Event του Rhodes Circuit, μετά από μισό αιώνα σιωπής. Πρώτοι στη γραμμή εκκίνησης ήταν οι Ρόδιοι ιππείς του Ιππικού Ομίλου Κάδμος, δίνοντας στον κόσμο το έναυσμα για τον εορταστικό τόνο της εκδήλωσης ζωντανεύοντας την παλιά αίγλη άλλων εποχών. Τα περήφανα άλογα αναβίωσαν την πάλαι ποτέ μεσαιωνική δόξα των ιπποτών και ταυτόχρονα «έδειχναν» το δρόμο στα «εκατοντάδες άλογα» των πανίσχυρων Super Cars. Πίσω από του ιππείς ακολουθούσαν τα μέλη της Λέσχης Μοτοσυκλέτας «ΙΚΑΡΟΣ» με τις μοτοσυκλέτες τους, θυμίζοντας ότι ο αγώνας ταχύτητας του νησιού ήταν εξίσου θρυλικός για τους λάτρεις των αγώνων μοτοσυκλέτας και τις επικές μάχες που έδιναν πριν μισό αιώνα οι τρομεροί αναβάτες.

25CE25A125CE259F25CE259425CE259F25CE25A32B25CE25A325CE259925CE25A125CE259A25CE259F25CE25A525CE25991 H Ρόδος θύμισε Μόντε Κάρλο

Πάνω από όλα όμως λαμπρή και εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του κόσμου σε όλη τη διαδρομή του αγώνα. Οι Ροδίτες ήρθαν δυναμικά και μαζικά γεμίζοντας ασφυκτικά τους δρόμους, από όπου θα περνούσαν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και οι μηχανές, ενώ οι οργανωτές φρόντισαν για την ασφάλεια της διεξαγωγής του αγώνα.


Οι θεατές, που υπολογίστηκαν ότι ήταν πάνω από 15 χιλιάδες, είχαν από νωρίς πιάσει θέσεις δεξιά και αριστερά του δρόμου, πάνω στα πεζοδρόμια, υπακούοντας ευλαβικά στις οδηγίες των οργανωτών. Η Οργανωτική Επιτροπή του Rhodes Circuit είχε σχεδιάσει με ακρίβεια το ημερολογιακό πλάνο του Event, θέλοντας να δώσει έμφαση στο μεγάλο στόχο που είναι, η έλξη τουρισμού υψηλού επιπέδου. Έτσι οι 3000 επιβάτες του πρώτου κρουαζιερόπλοιου του 2017, που είχε αγκυροβολήσει στη Ρόδο εντυπωσιάστηκαν απρόσμενα από το υπέροχο θέαμα του Test Event.

Όταν ο πρώτος κινητήρας πήρε μπροστά ο ενθουσιασμός του κόσμου κτύπησε κόκκινο. Τα πληρώματα ξεκίνησαν για τον πρώτο γύρο της διαδρομής και τα φλας των φωτογραφικών μηχανών δεν σταμάτησαν στιγμή. Όλοι ήθελαν να απαθανατίσουν την ιστορική στιγμή. Ανάμεσα στους θεατές, εκτός από τους πολίτες της Ρόδου, βρέθηκαν και αρκετοί Αθηναίοι, όπως δημοσιογράφοι και ρεπόρτερ του ειδικού Τύπου, που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το γεγονός, ενώ «συλλάβαμε» ανάμεσά τους και τη διεθνούς φήμης γιατρό Ελευθερία Μετάνια, η οποία για χρόνια ήταν γιατρός στο WRC και την εμπιστεύονταν όλες οι εργοστασιακές ομάδες και οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Ράλλυ. Οι δρόμοι που οδηγούσαν, αλλά και αυτοί μέσα, στο πανέμορφο Μεσαιωνικό Κάστρο αντήχησαν από τους αγωνιστικούς ήχους και η αδρεναλίνη κυλούσε στα μεσαιωνικά πλακόστρωτα ζωντανεύοντας μνήμες, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέες πιο δυνατές. Τα Super Cars έδιναν το ρυθμό της αγωνιστικής γιορτής συνοδευόμενοι από τα μέλη του Ροδιακού Συλλόγου Αυτοκίνησης. Οι Ρόδιοι οδηγοί αγκάλιασαν με θέρμη το event δίνοντας δυναμικό παρών με τα δυνατά και θορυβώδη αυτοκίνητά τους, ενθουσιάζοντας τον κόσμο με τα περάσματα τους.

Μετά το ζωντάνεμα της θρυλικής διαδρομής του Rhodes Circuit με το πετυχημένο Test Event, τα Super Cars στάθμευσαν την πλατεία μπροστά από το κτήριο της Περιφέρειας δίνοντας ξανά την ευκαιρία σε Ροδίτες και τουρίστες να τα θαυμάσουν από κοντά.

BILIAS3 H Ρόδος θύμισε Μόντε Κάρλο

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κυρίως ο περιφερειάρχης κ Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος εξ αρχής πίστεψε στην αναβίωση του θρυλικού σιρκουί, με αρωγούς για την υλοποίησή του τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τον δήμο Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, δεν έχουν στιγμή σταματήσει να τονίζουν τη σπουδαιότητα, από τη δημοσιότητα σε όλο τον πλανήτη, ενός τέτοιου γεγονότος που εκτός, από την αύξηση του τουρισμού σε χαμηλή για το νησί περίοδο, θα τονώσει και την τοπική οικονομία. Μάλιστα τόσο ο περιφερειάρχης κ Γιώργος Χατζημάρκος, όσο και ο δήμαρχος Ρόδου κ Φώτης Χατζηδιάκος έδειξαν έμπρακτα τη στήριξη τους στην αναβίωση του Rhodes Circuit συνοδηγώντας στο Test Event με τα δυο πρώτα Super Cars.

Την τιμητική τους όλο το Σαββατοκύριακο είχαν τα μέλη της SpeedSector και των δύο τοπικών συλλόγων μηχανοκίνητου αθλητισμού – Ροδιακός Συλλόγος Αυτοκίνησης και Λέσχη Μοτοσυκλέτας «ΙΚΑΡΟΣ» – που συμμετείχαν στο Event. Η συμβολή τους ήταν καίρια και αποτελεσματική, άλλωστε χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί το «αγωνιστικό» κομμάτι της εκδήλωσης καθώς και μεγάλο μέρος του οργανωτικού.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής “Rhodes Circuit”, Περιφερειακός Σύμβουλος, Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, Μίλτος Παγκάς, ο Δημήτρης Παρασός, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και υπεύθυνος για την διαδρομή, ο Κώστας Χατζηχριστοδούλου και ο δικηγόρος Μαρίνος Ιωάννης, αν μη τι άλλο ένοιωσαν δικαιωμένοι για την επιμονή στην ιδέα και την απόλυτα πετυχημένη πρώτη, από τις πολλές εκδηλώσεις, που θα ακολουθήσουν με στόχο την αναβίωση του Rhodes Circuit.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, τόνισε στις δηλώσεις του, τον σπουδαίο ρόλο και την συμβολή τους στην επιτυχή διεξαγωγή του Τest Εvent, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, της Τροχαίας Ρόδου, του Λιμενικού καθώς και όλους τους εθελοντές. Δίνοντας τους παράλληλα, ραντεβού για την επόμενη εκδήλωση.

Μάλιστα τη Δευτέρα τα πληρώματα που πήραν μέρος στο Test Event επισκέφτηκαν με τα λαμπερά αυτοκίνητά τους τη Νέα Μαρίνα Ρόδου δίνοντας έτσι έμφαση στον στόχο του μεγάλου εγχειρήματος του Rhodes Circuit, που δεν είναι άλλος από την προσέγγιση τουρισμού υψηλού επιπέδου. Εκεί τους υποδέχθηκε θερμά ο Διευθυντής της Νέας Μαρίνας κ Χριστόφορος Χαρίσης. Φυσικά δεν έλειπε ο κόσμος καθώς και τα ΜΜΕ, που ήταν εκεί για να καταγράψουν τον επίλογο της εξαιρετικά πετυχημένης εκδήλωσης.

Τελικά το πρώτο Test Event κρίθηκε απόλυτα πετυχημένο και για το μεγάλο αριθμό θεατών που παρακολούθησε το γεγονός, και για την άψογη οργάνωση καθώς και για τον έντονο χαρακτήρα με στόχο την προσέλκυση κόσμου από όλο τον πλανήτη. Ο στόχος της Ρόδου έγινε σαφής σε όλους και είναι το Rhodes Circuit να γίνει ένας από τους σπουδαιότερους διεθνής αγώνες.

Σύντομα ο περιφερειακός σύμβουλος και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Rhodes Circuit κ Κάλλιστος Διακογεωργίου, θα οργανώσει συνέντευξη Τύπου με θέμα το πετυχημένο Test Event.