Όταν ο παππούς συνάντησε τον… Godzilla

Για τον αληθινό petrolhead, η αγάπη για τα αυτοκίνητα και η ανάγκη για την αδρεναλίνη δεν πεθαίνουν ποτέ. Έτσι, ακόμα και… 150 χρονών να είσαι, η εμπειρία του να καθίσεις στο κάθισμα -έστω και του συνοδηγού- του Godzilla, του φοβερού και τρομερού Nissan GT-R, είναι από καταπληκτική, ως συγκινητική. Τι συμβαίνει όμως όταν σου απαγορεύουν να πιάσεις στα χέρια σου τα ιερά τέρατα της αυτοκίνησης, επειδή οι δυνάμεις σου σε εγκατελείπουν; 

Για παράδειγμα, ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας της Βραζιλίας δεν καθορίζει το ανώτατο ηλικιακό όριο για να μπορεί κάποιος να οδηγεί.  Ωστόσο  τα άτομα άνω των 65 ετών, θα πρέπει να περνούν επιτυχώς κάποια συγκεκριμένα τεστ αντοχής κάθε τρία χρόνια, προκειμένου να μπορούν να ανανεώσουν ή να λάβουν άδεια οδήγησης.

Ως “φόρο τιμής” σε αυτή την κατηγορία οδηγών, η Nissan στην Βραζιλία παρουσιάζει ένα συναισθηματικά “φορτισμένο” video με τίτλο “The Great Farewell”, (Ο Μεγάλος Αποχαιρετισμός). Σε αυτήν την ιδιαίτερη καμπάνια,  οι ηλικιωμένοι στη Βραζιλία κάθονται πίσω από το τιμόνι ενός Nissan GT-R, απολαμβάνοντας μια μοναδική εμπειρία και αποδεικνύοντας ότι η αδρεναλίνη και ο ενθουσιασμός δεν έχουν ηλικία!