Άκου ΚΑΘΑΡΑ τον μπάσο ήχο της Giulia

Αν είσαι πραγματικός petrolhead, σίγουρα θα είδες την πρώτη, πολυαναμενόμενη εμφάνιση της Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde στην “Πράσινη Κόλαση“. Και θα την άκουσες για πρώτη φορά σε πραγματικές συνθήκες. Όμως, τι να καταλάβεις για τον ήχο της από ένα βίντεο που είναι τραβηγμένο από μακριά, ανάμεσα σε στριγγλιές από ταλαίπωρα ελαστικά;

Το TopSpeed.gr είναι εδώ για εσένα, για να σου δώσει το κάτι παραπάνω. Δηλαδή, ένα άλλο βίντεο με την ίδια Alfa (ναι, αυτή που οι άνθρωποι της Alfa Romeo βαριούνται να ξε-καμουφλάρουν) σε start up/revs και επιτάχυνση. Εδώ, μπορείς να ακούσεις τον πραγματικό, μπάσο ήχο της Giulia όταν της πατάς το γκάζι και να παρατηρήσεις ότι είναι (λέμε τώρα) αθόρυβη στο ρελαντί.

Στη διάρκεια της επιτάχυνσης, ίσως να σκεφτείς ότι “δεν το φτάνει στα κόκκινα“. Μην περιμένεις ουρλιαχτά από τη Giulia QV. Ο κόφτης της, είναι τοποθετημένος στις 6.500 στροφές ανά λεπτό. Γιατί; Στο διάγραμμα (είναι από το TT V6 μοτέρ της Ghibli) θα δεις ότι το συγκεκριμένο μοτέρ βγάζει όλη του τη δύναμη μεταξύ 3.500-4.500 στροφών ανά λεπτό.

Δες την τώρα και στο Nurburgring: