Γιατί η Bentley συνεργάζεται με έναν οίκο παραγωγής ουίσκι

Η Bentley Motors και η παραδοσιακή ποτοποιία Macallan, της Σκωτίας, σε μια παγκόσμια συνεργασία που εστιάζει στην αειφορία, με το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα ως προς τον άνθρακα, την βιωσιμότητα στην παραγωγή και την αρμονία με τη φύση, να αποτελούν τα τρία από κοινού σημεία-κλειδιά της συνεργασίας των δύο brands

Η Bentley και ο διάσημος, παραδοσιακός οίκος παραγωγής σκωτσέζικου ουίσκι, Macallan, ανακοίνωσαν μια νέα συνεργασία που θα βασιστεί στην πλούσια κληρονομιά των δύο brands και θα στοχεύει στη αειφορία και το σεβασμό προς το περιβάλλον. Με αφετηρία τις κοινές αξίες της αριστείας, της δεξιοτεχνίας, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, οι δύο μάρκες προχωρούν στην ανάπτυξη  μίας συνεργασίας που θα αντικατοπτρίζει το όραμα τους για την αειφορία.

Η παρουσίαση της συγκεκριμένης συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε στο The Macallan Estate, παράλληλα με την παρουσίαση της νέας Bentley Flying Spur Hybrid. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι δύο εταιρείες θα παρουσιάσουν ένα ευρύ φάσμα projects που θα υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων από κοινού επιμελημένων κορυφαίων εμπειριών πελατών και αποκλειστικού χαρακτήρα βιωματικών εκδηλώσεων.

Ποια είναι ωστόσο, η νέα στρατηγική συνεργάτης της Bentley; Η Macallan ιδρύθηκε από τον Alexander Reid σε ένα οροπέδιο πάνω από τον ποταμό Spey, στη βορειοανατολική Σκωτία, το 1824. Η περιοχή φημίζεται σε όλο τον κόσμο για τα εξαιρετικά ουίσκι της. Στόχος της εταιρείας είναι η ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα έως το 2030, πριν από τους ευρύτερους στόχους της βιομηχανίας ουίσκι, προωθώντας την υπεύθυνη προμήθεια και καλλιεργώντας μια παγκόσμια κοινότητα αειφόρου παραγωγής, συνδυάζοντας κατά αυτό το τρόπο όλα όσα πρεσβεύει το όνομα Macallan, σε ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Ως μέρος της περιβαλλοντικής της δέσμευσης, η Macallan θα χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της ένα στόλο πλήρως ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων στο The Macallan Estate, ήδη από το 2025. Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση συνεργασίας με την Bentley Motors, οι δύο πρώτες υβριδικές Bentley θα ενταχθούν άμεσα στον στόλο.

Η Macallan, επέλεξε τη Bentley ως συνεργάτη καθώς η βρετανική εταιρεία, καθώς πρόκειται για ένα απο τα κορυφαία brand στο χώρο του αυτοκινήτου, με την ιστορία της να μετρά πάνω απο 100 χρόνια, ενώ το όραμα της, Beyond100, φιλοδοξεί να καταστήσει την Bentley παγκόσμιο ηγέτη στη βιώσιμη κινητικότητα πολυτελείας, με έμφαση στην αειφορία, στόχους που μοιράζονται απο κοινού τα δύο brand.

Η συνεργασία των δύο φημισμένων brands, αποτυπώνεται σε ένα ιδιαίτερο video: