Τα Ford Mondeo, S-MAX και Galaxy διατίθενται τώρα με το νέο σύστημα επικοινωνίας & ψυχαγωγίας της Ford, SYNC 3

Το σύστημα επικοινωνίας SYNC 3 είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto™Επίσης τα μοντέλα αυτά διαθέτουν βελτιωμένη απόδοση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων CO2 έως 7% χάρη στο αναθεωρημένο λογισμικό κινητήρα

Η τεχνολογία αυτή θα λανσαριστεί και στο νέο Ford Edge SUV.

Το SYNC 3 επιτρέπει τη σύνδεση ενός κινητού τηλεφώνου smartphone με το αυτοκίνητο  και προσφέρει  έλεγχο των συστημάτων του αυτοκινήτου όπως το ΡαδιοCD, το σύστημα πλοήγησης & κλιματισμού, αλλά και των συνδεδεμένων smartphones με απλές φωνητικές εντολές.

Το SYNC3 χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη ταχύτητα, απλούστερες εντολές και υποστηρίζει πέντε επιπλέον γλώσσες. Πιέζοντας απλά ένα μπουτόν και λέγοντας “I need a coffee,” “I need petrol,” και “I need to park,” οι οδηγοί μπορούν να εντοπίζουν γειτονικά cafés, σταθμούς ανεφοδιασμού ή πάρκινγκ αυτοκινήτων, και να βρίσκουν σταθμούς τρένων, αεροδρόμια και ξενοδοχεία.

Χάρη στην νέα οθόνη αφής 8 ιντσών του SYNC 3, οι οδηγοί μπορούν να χειρίζονται το σύστημα όπως το smartphone τους. Οι χρήστες iPhone μπορούν να ενεργοποιούν το Apple CarPlay, και οι χρήστες Android™ αντίστοιχα το Android Auto™, δύο λειτουργικά συστήματα ειδικά σχεδιασμένα γι’ αυτούς τους τύπους smartphones. Το λογισμικό αναβαθμίζεται ασύρματα μέσω Wi-Fi.

Το SYNC 3 προσφέρει επίσης τη λειτουργία SYNC AppLink που επιτρέπει την ενεργοποίηση με απλές φωνητικές εντολές μιας σειράς εφαρμογών για smartphone που για πρώτη φορά τώρα περιλαμβάνει:

MyBoxMan – «Συνεργατική» εφαρμογή μεταφοράς πακέτων

HearMeOut – Κοινωνικό δίκτυο όπου μπορείτε να μοιράζεστε τη φωνή σας και να ακούτε τους φίλους σας να μιλούν

AccuWeather – Εφαρμογή που παρέχει στους χρήστες ενημέρωση για τις τελευταίες καιρικές συνθήκες

Cadena SER – επιτρέπει στους χρήστες να ακούνε προγράμματα του ραδιοφωνικού σταθμού Cadena SER

Los 40 Principales – Ραδιοφωνικό δίκτυο μουσικής

«Είτε λαχταράτε τον αγαπημένο σας καπουτσίνο στην καθημερινή διαδρομή σας ή καλύπτετε το κόστος ενός ταξιδιού μεταφέροντας ένα πακέτο, το SYNC 3 λανσάρει καινοτόμους τρόπους για να μένετε συνδεμένοι εν κινήσει,» δήλωσε ο Christof Kellerwessel, chief engineer, Electronic & Electrical Systems Engineering, της Ford Ευρώπης. «Σχεδιασμένο για να συμπληρώνει τα σύγχρονα smartphone, με μία διαισθητική οθόνη αφής 8 ιντσών, το SYNC 3 κατανοεί περισσότερο το φυσικό λόγο, είναι ταχύτερο και προσφέρει πιο ευανάγνωστο σχεδιασμό γραφικών.»

Βελτιστοποιημένη απόδοση καυσίμου

Η Ford έχει αναβαθμίσει περαιτέρω τα δημοφιλή μοντέλα Mondeo, S-MAX και Galaxy ώστε να προσφέρουν βελτιωμένη απόδοση καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές CO2 με σκοπό τη μείωση του λειτουργικού κόστους.

Οι μηχανικοί της Ford αναθεώρησαν  το λογισμικό που ελέγχει την λειτουργία του δίλιτρου κινητήρα diesel, 150 και 180 ίππων του Ford Mondeo, επιτρέποντας σε μοντέλα με κιβώτιο PowerShift και κίνηση στους εμπρός τροχούς να έχουν κατανάλωση 4,6 l/100 km και εκπομπές CO2 120 g/km (μειωμένες κατά 5 g/km). 

Τα Μοντέλα Ford S-MAX με τον ίδιο κινητήρα προσφέρουν τώρα κατανάλωση 5,0 l/100 km με εκπομπές CO2 129 g/km (μειωμένες μέχρι 10 g/km).

Τα Ford Galaxy με τον ίδιο κινητήρα καταναλώνουν τώρα 5,2 l/100 km με εκπομπές CO2 134 g/km (μειωμένες κατά 5 g/km).

Ο αναβαθμισμένος 2.0L TDCi diesel της Ford με τεχνολογία υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας διαθέτει βελτιστοποιημένο μπλοκ κινητήρα και σύστημα ψεκασμού καυσίμου, βελτιωμένη κυλινδροκεφαλή και ένα σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων με ‘παγίδα’ οξειδίων του αζώτου για πιο καθαρές εκπομπές ρύπων. 

Η Ford διαθέτει επίσης τα Mondeo, S-MAX και Galaxy με έναν ισχυρό, δίλιτρο bi-turbo κινητήρα diesel 210 ίππων που προσφέρει βελτιωμένη απόκριση και ροπή 450 Nm από τις 2.000 rpm.

Η γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων περιλαμβάνει τους νέους αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης EcoBoost της Ford 1.5L με 160 ίππους και 2.0L με 240 ίππους.

Mondeo 4/5-θυρο

2.0
TDCi 150/180 PS, PowerShift FWD

Mondeo wagon

2.0
TDCi 150/180 PS, PowerShift FWD

S-MAX

2.0
TDCi 150/180 PS, PowerShift FWD

Galaxy

2.0
TDCi 150/180 PS, PowerShift FWD

Μικτός κύκλος
l/100 km

Μικτός κύκλος CO2 g/km

Μικτός κύκλος l/100 km

Μικτός κύκλος CO2 g/km

Μικτός κύκλος l/100 km

Μικτός κύκλος CO2 g/km

Μικτός κύκλος l/100 km

Μικτός κύκλος CO2 g/km

Ζάντες 16***/17 ιντσών

4.6

120

4.8

123

5.0

129****

5.2

134

Ζάντες 18/19 ιντσών

4.8

124

4.9

126

5.2

134

5.3

137

Android και Android Auto είναι εμπορικά σήματα της Google Inc.