Το νέο Ford Focus 1.5L diesel καταναλώνει μόλις 3,4lt/100Km και έχει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας

Με νέο πλούσιο εξοπλισμό

Το νέο Ford Focus, ένα από τα πιο καλο-πουλημένα αυτοκίνητα παγκοσμίως, θέτει νέα στάνταρ στην κατηγορία του χάρη στον πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό που πλέον περιλαμβάνει στάνταρ το σύστημα Active City Stop.

Το σύστημα Active City Stop χρησιμοποιεί μία ειδική κάμερα τοποθετημένη στο παρμπρίζ για να ανιχνεύει για να αναλύει συνεχώς την κίνηση εμπρός από το αυτοκίνητο. Χάρη στο εξελιγμένο λογισμικό του, αν αναγνωρίσει πως επίκειται σύγκρουση με το προπορευόμενο όχημα, προ-φορτίζει τα φρένα ώστε το αυτοκίνητο να σταματήσει στην μικρότερη δυνατή απόσταση. Στην περίπτωση που ο οδηγός δεν αντιδράσει, το σύστημα Active City Stop ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα για να αποφευχθεί η σύγκρουση.

Πέρα από το σύστημα Active City Stop, το νέο Ford Focus στην έκδοση Business διαθέτει στάνταρ 6 αερόσακους, ABS, ESP, σύστημα My Key, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, σύστημα κλιματισμού, Navigation με έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών και σύστημα διασύνδεσης κινητού τηλεφώνου SYNC2 με φωνητικές εντολές, ζάντες Design 16 ιντσών, φώτα ημέρας LED και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος.

Επιπλέον των παραπάνω, στον στάνταρ εξοπλισμό του νέου Ford Focus περιλαμβάνεται το πρωτοποριακό σύστημα Door Edge Protector. Μικρά πλαστικά ελάσματα που κρύβονται επιμελώς στο εσωτερικό των θυρών, αναπτύσσονται κάθε φορά που αυτές ανοίγουν καλύπτοντας τις ακμές τους. Με αυτόν τον τρόπο, το έξυπνο αυτό σύστημα προστατεύει τις πόρτες σας από τα χτυπήματα κατά το «απρόσεκτο» άνοιγμα.

Το νέο Ford Focus εφοδιάζεται με τον πολυβραβευμένο «χιλιάρη» κινητήρα βενζίνης EcoBoost με  απόδοση έως 125 ίππους ή τον νέο αποδοτικό πετρελαιοκινητήρα 1.5L που στην έκδοση ECOnetic εκπέμπει μόλις 88g CO2 ανά χιλιόμετρο, καταναλώνει 3,4lt/100Km και έχει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Η τιμή του νέου Ford Focus ξεκινά από τα 16.800 ευρώ για την έκδοση Business, προσφέρεται με προνομιακή χρηματοδότηση Ford Credit από 240 ευρώ το μήνα και διαθέτει στάνταρ 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση Ford.