Η Ford επενδύει 600 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιό της στο Saarlouis

Αφού ανοίγουν οι δουλειές με τη γκάμα των νέων μοντέλων της Ford να πουλάει σαν… φρεσκοψημένο ψωμάκι, η εταιρεία δεν μπορεί πάρα να ενισχύσει τη δέσμευσή της για επενδύσεις στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της στη Γερμανία. Έτσι, ανακοίνωσε επένδυση ύψους 600 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιό της στο Saarlouis. Η επένδυση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την παραγωγή της επόμενης γενιάς Ford Focus, ενώ οι εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Saarlouis θα είναι και το μοναδικό ευρωπαϊκό σημείο παραγωγής για την επόμενη γενιά Fiesta – την τελευταία έκδοση του Ευρωπαϊκού bestseller της Ford – που θα αρχίσει να κατασκευάζεται αργότερα μέσα στη χρονιά.

Η σημαντική επένδυση επιβεβαιώνει εκ νέου τη δέσμευση της Ford στη Γερμανία, που λειτουργεί ως βάση της εταιρείας στην Ευρώπη με περισσότερους από 25.000 εργαζόμενους

Η επένδυση του Saarlouis έρχεται σε συνέχεια βελτιώσεων της αποδοτικότητας κόστους και παραγωγικότητας, και προορίζεται για υψηλή τεχνολογία παραγωγής και συμπαραγωγή ενέργειας 

Η επόμενη γενιά του Ford Focus θα σχεδιαστεί και θα εξελιχθεί στο Τεχνικό Κέντρο της Ford στην Κολωνία για όλο τον κόσμο. «Η νέα επένδυση ύψους 600 εκατ. Ευρώ ανανεώνει τη δέσμευση της Ford στη Γερμανία, όπου βρίσκεται το Ευρωπαϊκό κέντρο δραστηριοτήτων μας,» δήλωσε ο Jim Farley, president & CEO, Ford Ευρώπης, Μ. Ανατολής & Αφρικής. «Απασχολούμε πάνω από 25.000 άτομα στη Γερμανία – περισσότερα από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη.»

«Έχουμε εκτεταμένες εγκαταστάσεις παραγωγής οχημάτων και κινητήρων στο Saarlouis και στην Κολωνία, όπου βρίσκεται ένα σημαντικό κέντρο σχεδίασης και εξέλιξης και είναι υπεύθυνο για την παραγωγή οχημάτων που προορίζονται για τις παγκόσμιες αγορές. Επιπλέον, το Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας (Ford Research & Innovation Center) στο Άαχεν ασχολείται με μελλοντικές τεχνολογίες.»

Η επένδυση έρχεται σε συνέχεια των βελτιώσεων στην αποδοτικότητα κόστους και την παραγωγικότητα στο Saarlouis, στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπογράφηκε με το Γερμανικό Συμβούλιο Εργαζομένων τον Ιούνιο του 2014, και που παράλληλα όρισε την Κολωνία ως μοναδική Ευρωπαϊκή ‘πηγή’ για την επόμενη γενιά Fiesta – την τελευταία έκδοση του Ευρωπαϊκού bestseller της Ford – που αρχίσει να κατασκευάζεται αργότερα μέσα στη χρονιά.

Η επένδυση στο Saarlouis αφορά προηγμένο εξοπλισμό παραγωγής, διαχειριστική υποστήριξη, και project παροχής ενέργειας. Ιδιαίτερης σημασίας είναι η επένδυση σε δύο νέα συστήματα πρεσών που επιτρέπουν τη θερμή διαμόρφωση ατσαλιών βορίου υψηλής αντοχής. Η τεχνική επιτρέπει την απευθείας διαμόρφωση των ατσάλινων φύλων σε εξαρτήματα αμαξώματος, έχοντας ως όφελος την εξοικονόμηση βάρους.

Μέρος της επένδυσης περιλαμβάνει επίσης μία πιο αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον παροχή ενέργειας. Σε συνεργασία με τη STEAG New Energies, η Ford χρησιμοποιεί πέντε νέες μονάδες συμπαραγωγής στο εργοστάσιό της για την παροχή ηλεκτρισμού και θέρμανσης, μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές  CO2 μέχρι 20%.  

«Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η Γερμανία είναι ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια επιχειρηματική δραστηριότητα της Ford, όχι μόνο σήμερα αλλά – όπως δείχνει αυτή η σημαντική επένδυση των 600 εκατ. Ευρώ στο Saarlouis – και στο μέλλον,» δήλωσε ο Farley.